Pražská vejce Adiny Mandlové
Na bujných večírcích prvorepublikové hvězdy Adiny Mandlové nechyběla ani pražská vejce. Pokud chystáte nějaké slavnostnější menu, tenhle recept určitě vyzkoušejte.
Autor receptu: Redakce
Ingredience
6 plátekšunka od kosti
3 kuličkavejce na tvrdo
1 špetkapažitka sušená
salát
350 gmaso vepřové
1 ksjablko
1 kscibule kuchyňská
300 gmajonéza
3 ksokurka kyselá
1 lžičkasůl mořská
1 špetkapepř černý mletý
1 lžičkaomáčka worcesterová
Postup přípravy
Čas přípravy: 20
Čas vaření/pečení: 10
1.
Na salát nakrájíme maso, jablko a cibuli na nudličky.
2.
V míse vše ochutíme a spojíme majonézou.
3.
Z okurek nakrájíme delší hranolky.
4.
Ze šunky stočíme kornoutky, naplníme je salátem a ozdobíme rozkrojenými vejce a hranolky okurek.
5.
Posypeme pažitkou. Podáváme jako předkrm nebo jako lehké jídlo po večeři, s bílým pečivem či slanými tyčinkami a bílým vínem.
Hodnotit recept: