Filé se sezamovou kůrkou
Filé pokapané citronovou šťávou a obalované v mouce, vejci a strouhance se sezamovými zrnky a sójovou omáčkou. Smažíme dozlatova.
Autor receptu: Redakce
Ingredience
omáčka
Postup přípravy
Plátky ryb omyjte, nakrájejte na menší kousky (případně odstraňte kosti).
Zakapejte je citronovou šťávou a dejte odležet.
Sušenou žemli překrojte a umelte na strouhanku.
Mouku vsypte do talíře, vejce rozkvedlejte, osolte a opepřete.
Sezamová zrnka za stálého míchání nasucho opražte na pánvi dozlatova.
Zalijte je sójovou omáčkou a ještě krátce duste.
Odstavte a smíchejte je se strouhankou.
Osušené kousky ryb obalte v mouce, ve vejcích a v sezamové strouhance. Obal mírně přimáčkněte.
Obalené kousky ryb osmažte dozlatova.
Všechny suroviny na omáčku smíchejte v misce a nechte chvíli odpočinout při pokojové teplotě.
Před podáváním ji můžete dochutit sekaným koprem.
Hodnotit recept: