Pastýřský koláč
Ochutnejte anglickou klasiku jako stvořenou pro sychravý podzimní večer.
Autor receptu: Redakce
Ingredience
450 gmaso mleté hovězí
2 kscibule kuchyňská
1 ksmrkev
25 gsádlo
1 špetkaskořice mletá
1 lžičkatymián
1 polévková lžícepetrželka nasekaná
1 polévková lžícemouka hladká
1 polévková lžíceprotlak rajčatový
250 mlvývar hovězí
900 gbrambory
2 kspórek
50 gmáslo
25 gsýr strouhaný
1 lsůl
1 lpepř barevný drcený
Postup přípravy
Čas přípravy: 20
Čas vaření/pečení: 25
1.
Na sádle osmahněte cibuli a na kostičky nakrájenou mrkev, pak přidejte maso.
2.
Až zbledne, přisypejte koření a bylinky a protlak s moukou. Zalijte horkým vývarem a nechte mírně bublat.
3.
Na čepici uvařte v osolené vodě brambory, pórek nasekaný na kolečka poduste na másle. Pak vše společně rozmačkejte na kaši.
4.
Masovou směs dejte do dobře vymazané formy, překryjte ji kaší a posypejte čerstvě mletým pepřem a sýrem. Pečte při 200 °C asi 25 minut.
Hodnotit recept: