Papriky s krevetami
Papriky plněné směsí z cibule, česneku, celeru, kuřecího masa a krevet, zahuštěné žemlí rozdrobenou v rozšlehaném vejci.
Autor receptu: Redakce
Ingredience
Postup přípravy
Papriky omyjte, rozkrojte na poloviny a vyjměte semínka.
Najemno nakrájejte cibuli, česnek a kuřecí maso.
Máslo rozpusťte na pánvi, přidejte cibuli, celer, česnek a kuřecí maso.
Duste při střední teplotě, dokud se tekutina neodpaří.
Potom přidejte očištěné a uvařené krevety, petrželovou nať, osolte a opepřete.
Přidejte rozdrobené žemle a rozšlehané vejce – tolik, aby náplň držela pohromadě.
Papriky naplňte a vyskládejte vedle sebe do zapékací nádoby.
Podlijte vodou asi do výšky 1,5 cm.
Dejte do předehřáté trouby a pečte odkud papriky nezměknou.
Po upečení je vyjměte z trouby, posypejte strouhankou, zakapejte máslem.
Ještě vraťte na chvíli do trouby a zapečte dozlatova.
Hodnotit recept: