Hrušková povidla
Právě teď voní a chutnají nejlépe! Uvařte nebo upečte podzimní menu z jablek a hrušek.
Autor receptu: Redakce
Ingredience
3 kghruška
500 gcukr želírovací
1 ksskořice celá
20 mlšťáva citronová
Postup přípravy
Čas přípravy: 20
Čas vaření/pečení: 40
1.
Hrušky oloupejte, nakrájejte a zbavte jádřinců. Dejte je do velkého hrnce a promíchejte se šťávou z citronu.
2.
Přidejte svitek skořice a přiveďte k varu. Vařte na mírném ohni, dokud hmota nezhoustne. Pak přidejte cukr a nechte ještě chvíli probublávat.
3.
Vyjměte skořici, směs rozdělte do skleniček, pevně je zavíčkujte a sterilujte 20 minut při teplotě 80 °C.
Hodnotit recept: