Segedínský guláš
Chcete si dát něco opravdu pikantního? Vyzkoušejte šťavnatý guláš podle receptu maďarské kuchyně.
Autor receptu: Redakce
Ingredience
podle chuti
Postup přípravy
Na sádle opečte na kostičky nakrájenou slaninu. Přidejte nasekanou cibuli a orestujte ji.
Do hrnce vložte na kostičky nakrájené maso, prolisované stroužky česneku, mletou papriku, nasekanou feferonku, bobkový list, vše promíchejte a duste pod pokličkou.
Později podle potřeby podlijte vodou. V polovině vaření přidejte pokrájené zelí, trochu sušeného tymiánu a guláš dál duste.
V hrnečku rozmíchejte smetanu s mlékem a hladkou moukou. Směs nalijte do guláše a vše promíchejte.
Osolte, opepřete a podle chuti ještě můžete dochutit trochou octa. Podávejte s knedlíkem.
Hodnotit recept: