Kuřecí kousky se slaninou
V jednom pekáči se dokonale snoubí jemná chuť kuřecího masa a vůně slaniny.
Autor receptu: Redakce
Ingredience
podle chuti
Postup přípravy
Kuře naporcujte na 8 dílů. V hrnci osmahněte kousky masa na oleji tak, aby byla kůže zlatá.
Přidejte slaninu a dál opékejte. Pak přisypejte nasekanou cibuli, rozmarýn a krátce ještě opékejte.
Do hrnce vyklopte rajčata, přidejte cukr, vinný ocet, vývar, osolte a opepřete. Směs přiveďte k varu a stáhněte plamen.
Nechte probublávat 40 až 50 minut, dokud maso nezměkne. Nakonec vmíchejte petrželku a omáčku podle potřeby ještě dochuťte solí a pepřem. Podávejte s bramborovou kaší.
Hodnotit recept: