Domácí pivní sýr
Vyzkoušejte podle domácího receptu pivní sýr, který se hodí buď na tmavý chléb, nebo třeba na topinky. Tento a další recepty naleznete v kuchařce Levně a chutně vaříme s TV Nova.
Autor receptu: Redakce
Ingredience
Postup přípravy
Dvě kostky tvarohu dej do mísy, osol, přidej kmín, pepř a papriku. Koření s tvarohem důkladně promíchej. A nakonec budoucí sýr zalij pivem a opět promíchej.
Sýr vyklop do hlubokého talíře a přikryj pokličkou nebo potravinářskou fólií. Sýr nechej 4–5 dnů zrát. Hotový sýr by měl být vrásčitý a narůžovělý. Ten důkladně promíchej vidličkou. Servíruj nejlépe na tmavý chléb či topinky.
Používej zásadně pozlátkové tvarohy, jsou osvědčené, ty z vaniček neuzrají.
Hodnotit recept: