Domácí pivní sýr | Recepty.Blesk.cz
Zpět na předchozí stránku
Hodnotit recept:

Domácí pivní sýr

10 min. | pomazánka | 236 kJ/porce | 8 porcí

Vyzkoušejte podle domácího receptu pivní sýr, který se hodí buď na tmavý chléb, nebo třeba na topinky. Tento a další recepty naleznete v kuchařce Levně a chutně vaříme s TV Nova.

Autor receptu: Redakce

Ingredience

Přepočítat na  porcí
1 hrnekpivo
1 lžičkasůl
1 špetkapepř černý mletý
0.5 lžičkakmín mletý
0.5 lžičkapaprika mletá sladká
2 kstvaroh měkký

Postup přípravy

Čas přípravy: 10
1.

Dvě kostky tvarohu dej do mísy, osol, přidej kmín, pepř a papriku. Koření s tvarohem důkladně promíchej. A nakonec budoucí sýr zalij pivem a opět promíchej.

2.

Sýr vyklop do hlubokého talíře a přikryj pokličkou nebo potravinářskou fólií. Sýr nechej 4–5 dnů zrát. Hotový sýr by měl být vrásčitý a narůžovělý. Ten důkladně promíchej vidličkou. Servíruj nejlépe na tmavý chléb či topinky.

3.

Používej zásadně pozlátkové tvarohy, jsou osvědčené, ty z vaniček neuzrají.

Hodnotit recept:

Moje oblíbené recepty

Už tento recept nepoužíváte?
Odeberte ho z vašich oblíbených receptů.

Přihlašte se a spravujte virtuální kuchařku vašich oblíbených receptů.

Přihlášení

Obsahuje 100g 1 porce
Energie 461,8kJ 236,1kJ
Bílkoviny 12,8g 6,5g
Tuky 4,5g 2,3g
Sacharidy 4,3g 2,2g
Cholesterol 0mg 0mg

Nutriční hodnoty jsou pouze orientační.

Jak spálit 1 porci



Aerobik --
Běh --
Plavání --
Sex --
Jízda na kole --
Tanec --
Žehlení --
Pokud chcete znát dobu, za jak dlouho spálíte kalorie u tohoto receptu, zadejte vaši váhu do políčka nahoře. Výpočet je pouze orientační.

Recepty autora

BMI kalkulačka

  


Doporučujeme z Recepty.cz