Rýžový nákyp s třešněmi
Rýže vařená v mléce vrstvená do misek střídavě s třešněmi podusenými na másle. Zdobíme šlehačkou.
Autor receptu: Redakce
Ingredience
1 lmléko
1 lžičkacukr
1 špetkasůl
200 grýže
250 mlsmetana ke šlehání
300 gtřešně
Postup přípravy
Čas přípravy: 35
1.
Rýži dobře omyjte pod tekoucí vodou a uvařte ji v mírně osoleném a oslazeném mléce.
2.
Třešně omyjte, vypeckujte a poduste na 1 lžíci cukru.
3.
Do misek střídavě navršte rýži a třešně, tak aby poslední vrstva byla rýžová.
4.
Misky dejte ztuhnout do lednice.
5.
řed podáváním ozdobte šlehačkou a celými třešněmi.
Hodnotit recept: