Řecká specialita Spanakopita – špenátový koláč
Špenátový koláč ze Španělska Spanakopita z listového těsta naplněn sýrem feta, cibulí a listovým špenátem.
Autor receptu: Redakce
Ingredience
1 lžičkaolej olivový
1 ksvejce
2 plátektěsto listové
2 kscibule jarní
200 gsýr feta
300 gšpenát čerstvý
podle chuti
sůl
pepř černý mletý
Postup přípravy
Čas přípravy: 15
Čas vaření/pečení: 40
1.
Lístky špenátu spařte.
2.
Vymačkejte přebytečnou vodu a rozmixujte.
3.
Přidejte cibulku, nastrouhaný sýr, vejce, sůl a pepř.
4.
Na pracovní desce rozválejte plát těsta.
5.
Plát vložte do koláčové formy a vytvořte vyvýšený okraj.
6.
Těsto potřete špenátovou směsí.
7.
Nnavrch dejte druhý plát, pokapejte olejem.
8.
Pečte v troubě přibližně 40 minut.
Hodnotit recept: