Grilovaná kuřecí křidélka
Kuřecí křidélka marinovaná v česneku, sójové omáčce, medu, oleji a chilli koření se ugrilují dozlatova.
Autor receptu: Redakce
Ingredience
1 kgkuřecí křídla
1 špetkakoření chilli
1 lžičkasůl
2 polévková lžíceolej
3 polévková lžícemed
4 stroužekčesnek
8 polévková lžíceomáčka sójová
Postup přípravy
Čas přípravy: 20
Čas vaření/pečení: 20
1.
Česnek oloupejte a prolisujte.
2.
V misce smíchejte česnek, sójovou omáčku, med, olej, chilli koření a sůl.
3.
Umytá a osušená křidélka vložte do marinády.
4.
Promíchejte a nechte odležet na chladném místě, nejlépe přes noc.
5.
Marinovaná křidélka grilujte dozlatova, přičemž je potírejte zbytkem marinády.
Hodnotit recept: