Rýže s tofu
Rýže dlouhozrná s indiánskou rýží společně s chilli papričkami a tofu je ochucena kari kořením a podávána s petrželkou a vejci.
Autor receptu: kucharici
Ingredience
podle chuti
Postup přípravy
Uvedeme do varu vejce s osolenou vodou a vaříme 6 minut.
Rýži (kombinace dlouhozrnné s indiánskou) vaříme přibližně 10 minut.
Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Papričky nakrájíme (pokud chcete mít pokrm méně ostrý, odstraňte semínka).
Na pánvi rozehřejeme olej a cibuli zpěníme, přidáme papričky a necháme 5 minut dusit.
Přidáme kari koření, pepř a sůl. Vložíme nakrájené tofu a promícháme, aby tofu vstřebalo koření a chuť pokrmu.
Rýži vmícháme do pánve, promícháme a společně prohřejeme.
Vejce oloupeme a rozčtvrtíme.
Do rýže vmícháme petrželku, jarní cibulku a podáváme s vejci.
Hodnotit recept: