Německý Schwarzwaldský dort
Čokoládový Schwartzwaldský dort, který pochází z Německa je plněn oříšky,třešněmi a krémem z našhlehaných vajec.
Autor receptu: Redakce
Ingredience
náplň
těsto
na formu
Postup přípravy
Na dva spodní pláty naneste asi 1cm vrstvu šlehačky.
Troubu předehřejte na 190 °C.
Vejce s cukrem utřete do pěny.
Čokoládu rozlámejte na malé kousky a nechte rozpustit ve vodní lázni.
Mezitím rozpusťte máslo a poté nechte vychladnout.
Máslo, rozpuštěnou čokoládu a třešňový sirup postupně přišlehejte k vejcím a cukru.
Smíchejte mouku, prášek do pečiva, sůl a škrobovou moučku.
Oříšky opečte nasucho na pánvi a přimíchejte do těsta.
Dortovou formu vymazejte, nalijte těsto a pečte přibližně 45 minut.
Nechte vychladnout a podélně rozřízněte na 3 části.
Šlehačku ušlehejte s vanilkovým cukrem, přidejte ztužovač.
Nechte okapat třešně.
Dortový korpus pokapejte sirupem
Na šlehačku poskládejte rovnoměrně třešně a lehce je vmáčkněte.
Povrch dortu a okraj potřete zbytkem šlehačky.
Poté můžete posypat strouhanou čokoládou.
Hodnotit recept: