Pečené hřiby ve vinné marinádě
Hřiby opečené na bílém víně a citronové šťávě, ochucené česnekem, tymiánem a nasekanou petrželkou. Délka přípravy je 30 minut.
Autor receptu: Redakce
Ingredience
podle chuti
Postup přípravy
Hřiby očistíme a podélně nakrájíme na plátky.
Česnek oloupeme a nadrobno nasekáme.
Ve velké pánvi rozehřejeme máslo a olej, přidáme houby a česnek a několik minut opékáme.
Přilijeme z jednoho citrónu vymačkanou citronovou šťávu a víno, osolíme, opepříme a vaříme při mírné teplotě asi 5 minut.
Houby vyndáme a upravíme na plochou mísu.
Vmícháme nasekanou petrželku a nasekaný tymián, dochutíme a přelijeme na houby.
Podáváme ozdobené dílky citronu.
Hodnotit recept: