Kuřecí paličky s fazolkami a bazalkovou rýží
Kuřecín paličky dušené na česneku, cibuly, fazolích a bazalce. Podávané s rýží smíchanou s bazalkovým olejem.
Autor receptu: Redakce
Ingredience
1 lžíceolej olivový
1 špetkasůl
1 špetkacukr
2 ksšalotka
200 gpórek
200 gpaprika
400 grýže
5 stroužekčesnek
500 grajčata drcená
8 kskuřecí palička
80 gfazole zelené
0,5 svazekbazalka čerstvá
1 špetkapepř černý mletý
Postup přípravy
Čas přípravy: 40
Čas vaření/pečení: 30
1.
Nakrájejte šalotku, nakrájejte česnek.
2.
Šalotku, česnek a olivový olej opékejte 5 minut.
3.
Přidejte drcená rajčata, polovinu bazalky, papriky, fazole, cukr, sůl a nasolené kuřecí paličky.
4.
Nechte dusit přibližně 30 minut, případně podlijte trochou vody.
5.
Zbylou bazalku rozmixujte tyčovým mixérem spolu s olivovým olejem,
6.
Uvařte rýži dle návodu.
7.
Krátce před podáváním smíchejte bazalku s rýží.
Hodnotit recept: