Rybíz à la brusinky
Rybíz uvařený s citronovou šťávou, skořicovým a vanilkovým cukrem, hřebíčkem a rumem. Naplněné sklenice obracíme dnem vzhůru.
Autor receptu: Redakce
Ingredience
0,5 balíčekcukr skořicový
1 balíčekcukr vanilínový
1 kgrybíz červený
1 kscitrón
2 kshřebíček celý
500 gcukr krystal
6 lžícerum
Postup přípravy
Čas přípravy: 40
Čas vaření/pečení: 10
1.
Rybíz odstopkujte a omyjte. Získejte šťávu z 1 citronu.
2.
Všechny suroviny smíchejte v kastrolu a cca 10 minut vařte.
3.
Během vaření musíte průběžně sbírat pěnu.
4.
Horký rybíz dejte do skleniček, zavíčkujte a obraťte dnem vzůhru.
5.
Po vychladnutí dejte na suché a temné místo.
Hodnotit recept: