Pečené kuře s bylinkovou nádivkou | Recepty.Blesk.cz
Zpět na předchozí stránku
Hodnotit recept:

Pečené kuře s bylinkovou nádivkou

55 min. | hlavní chod | 4 888 kJ/porce | 4 porce

Teď na jaře naprosto ideální spojení. Kuře a bylinky. Vyzkoušejte a nebudete litovat.

Autor receptu: Redakce

Ingredience

Přepočítat na  porce
1 kskuře
2 lžičkakoření grilovací
1 snítkarozmarýn
1 hrstsůl
1 hrnekolej
2 ksvejce
5 ksrohlík
100 mlmléko
50 gmáslo

nádivka

1 polévková lžícepažitka
1 polévková lžícepetrželka nasekaná
2 kscibule jarní
1 lžičkabazalka sušená
1 lžičkaoregáno sušené
4 stroužekčesnek
1 špetkasůl
1 špetkapepř černý mletý
1 špetkaoříšek muškátový mletý

Postup přípravy

Čas přípravy: 10
Čas vaření/pečení: 45
1.

Kuře omyjte, osušte, zlehka osolte a posypejte směsí grilovacího koření rozmíchanou v trošce oleje. Připravte si nádivku. Rohlíky nakrájejte na kousky, pokropte mlékem a nechte nasáknout. Mezitím utřete máslo s trochou soli, kořením, nasekanými bylinkami a žloutky.

2.

Z bílků ušlehejte hustý sníh. Do utřeného másla vmíchejte vymačkané žemle, nasekanou cibulku a česnek a nakonec sníh z bílků. Nádivkou naplňte kuře a otvor uzavřete jehlou nebo zašijte.

3.

Pekáč vymastěte, vložte do něj kuře a posypejte ho rozemnutým rozmarýnem. Pečte ve středně vyhřáté troubě asi 45 minut.

4.

Během pečení podlévejte vodou nebo výpekem, aby se vytvořila křupavá kůrka.

Hodnotit recept:

Moje oblíbené recepty

Už tento recept nepoužíváte?
Odeberte ho z vašich oblíbených receptů.

Přihlašte se a spravujte virtuální kuchařku vašich oblíbených receptů.

Přihlášení

Obsahuje 100g 1 porce
Energie nankJ 0kJ
Bílkoviny nang 0g
Tuky nang 0g
Sacharidy nang 0g
Cholesterol nanmg 0mg

Nutriční hodnoty jsou pouze orientační.

Jak spálit 1 porci



Aerobik --
Běh --
Plavání --
Sex --
Jízda na kole --
Tanec --
Žehlení --
Pokud chcete znát dobu, za jak dlouho spálíte kalorie u tohoto receptu, zadejte vaši váhu do políčka nahoře. Výpočet je pouze orientační.

Recepty autora

BMI kalkulačka

  


Doporučujeme z Recepty.cz