Pečené kuře s bylinkovou nádivkou
Teď na jaře naprosto ideální spojení. Kuře a bylinky. Vyzkoušejte a nebudete litovat.
Autor receptu: Redakce
Ingredience
nádivka
Postup přípravy
Kuře omyjte, osušte, zlehka osolte a posypejte směsí grilovacího koření rozmíchanou v trošce oleje. Připravte si nádivku. Rohlíky nakrájejte na kousky, pokropte mlékem a nechte nasáknout. Mezitím utřete máslo s trochou soli, kořením, nasekanými bylinkami a žloutky.
Z bílků ušlehejte hustý sníh. Do utřeného másla vmíchejte vymačkané žemle, nasekanou cibulku a česnek a nakonec sníh z bílků. Nádivkou naplňte kuře a otvor uzavřete jehlou nebo zašijte.
Pekáč vymastěte, vložte do něj kuře a posypejte ho rozemnutým rozmarýnem. Pečte ve středně vyhřáté troubě asi 45 minut.
Během pečení podlévejte vodou nebo výpekem, aby se vytvořila křupavá kůrka.
Hodnotit recept: