Pečený vepřový bůček na cibuli
Ideální oběd, který bude chutnat všem milovníků vepřového. Jako přílohu doporučujeme dušený špenát a bramborový knedlík. Ale chutná i studený s chlebem.
Autor receptu: Redakce
Ingredience
Postup přípravy
Vepřový bůček omyjte, osušte a kůži nařízněte na čtverečky. Cibuli oloupejte a nakrájejte na kolečka. Česnek oloupejte, polovinu paličky prolisujte a zbytek usekejte najemno. Kečup promíchejte s šalvějí, prolisovaným česnekem a mletou sladkou paprikou.
Maso osolte, okmínujte a do zářezů vtlačte jemně usekaný česnek. Bůček vložte do pekáče kůží dolů a pečeme při 180 stupních C asi třicet minut.
Pak maso otočte, potřete směsí kečupu, česneku a šalvěje. Bůček posypte cibulí, podlijte vývarem a pečte za občasného podlévání vlastní šťávou doměkka.
Měkké maso vyjměte, nakrájejte na porce a podávejte s vypraženou cibulí, špenátem a bramborovým knedlíkem. Pečený bůček na cibuli je dobrý i studený s chlebem.
Hodnotit recept: