Plněné brambory s tuňákem
Jednoduché jídlo, které stačí doplnit salátem, a máte skvělou večeři nebo oběd.
Autor receptu: Redakce
Ingredience
4 ksbrambory
1 lžičkasůl
1 lžičkapepř černý mletý
1 lžičkačesnek sušený
1 konzervatuňák v oleji
100 gkukuřice mražená
1 kscibule červená
0.5 svazekkopr čerstvý
1 lžičkahořčice dijónská
100 gmáslo pomazánkové
150 gsmetana zakysaná
Postup přípravy
Čas přípravy: 15
Čas vaření/pečení: 35
1.
Brambory uvařte v osolené vodě doměkka, přepulte je a trochu vydlabejte.
2.
Kukuřici zalijte vroucí vodou a po 10 minutách ji slijte.
3.
Půlku cibule nakrájejte na kolečka, druhou nasekejte najemno a smíchejte ji s vydlabanými vnitřky brambor, kukuřicí, tuňákem, nasekaným koprem, hořčicí a pomazánkovým máslem, ochuťte solí, pepřem a česnekem.
4.
Hmotou naplňte brambory, ry, ozdobte kroužky y cibule a koprem a na každou dejte kopeček zakysané smetany.
Hodnotit recept: