Švýcarské bramboráky se sýrem a šunkou
Tyhle placičky se od těch našich bramboráků liší tím, že se do nich přidává sýr. Výsledek vás určitě mile překvapí.
Autor receptu: Redakce
Ingredience
Postup přípravy
Brambory předvaříme v mírně osolené vodě, scedíme a necháme vychladnout.
Poté je oloupeme a natrouháme nahrubo. Do brambor vmícháme cibuli, sýr a petrželku, osolíme a opepříme.
Ze směsi vytvoříme malé placičky.
Na pánvi rozehřejeme polovinu oleje a polovinu másla.
Vložíme placičky a při vysoké teplotě je minutu opékáme. Snížíme teplotu a opékáme dalších 5 minut.
Když spodní strana zezlátne, obrátíme je a opékáme dalších 5 minut. Na zbylém oleji a másle stejným způsobem opečeme i zbylé placky. Ihned podáváme.
Hodnotit recept: