Bigoš
Bigos neboli polský eintopf má desítky různých variant. V některých jsou houby, v jiných červené víno nebo sušené švestky.
Autor receptu: Redakce
Ingredience
Postup přípravy
Houby namočte den předem. Maso nakrájejte na kostičky, klobásy na silnější kolečka.
Špek nakrájejte na drobné kostičky a oloupané cibule najemno.
Ze syrového zelí odstraňte košťál a nakrájejte ho na nudličky.
Do velkého kastrolu vložte slaninu a vypečte ji. Přidejte klobásu a kmín a orestujte.
Vložte maso a opečte ho ze všech stran. Vsypejte papriku, vložte krájená rajčata, houby i s vodou, syrové zelí a víno.
Jablka oloupejte, zbavte je jádřinců, pokrájejte najemno a přidejte do kastrolu.
Vše osolte, opepřete a promíchejte. Kastrol přikryjte poklicí a bigoš vařte na mírném ohni asi 2 hodiny.
Pak vložte kysané zelí a ještě přibližně hodinu vařte.
Hodnotit recept: