Sekaná s bylinkami
Elegantní verze klasické české nedělní pečínky.
Autor receptu: Redakce
Ingredience
500 gmaso mleté hovězí
250 gmaso mleté vepřové
2 kscibule kuchyňská
1 kspaprika bílá
1 lžičkaprotlak rajčatový
1 stroužekčesnek
2 kshouska
3 polévková lžícemléko
1 lžičkatymián sušený
1 lžičkalibeček
1 polévková lžícepetrželka nasekaná
1 ksvejce
podle chuti
sůl
pepř barevný drcený
Postup přípravy
Čas přípravy: 30
Čas vaření/pečení: 70
1.
Obě mletá masa dejte do větší mísy, přidejte k nim nadrobno nakrájenou cibuli, utřený česnek, posekanou papriku, protlak, koření a bylinky a osolte.
2.
Housky nakrájejte na kostky a zvlhčete je mlékem a vejcem. Až nasáknou tekutinu, přidejte je k masové směsi.
3.
Vytvořte bochník a vložte ho do vymazané formy. Pečte při 190 °C asi 1 a 1/2 hodiny. Jestli je sekaná upečená, poznáte tak, že se smrští od boků.
4.
Před podáváním nechte sekanou chvíli stát, aby se lépe krájela a nerozpadala se.
Hodnotit recept: