Cuketové placičky
Cuketa je naprosto nenáročná zelenina. Je levná, dá se připravit naslano i nasladko a má jemnou chuť, která by neměla vadit snad skoro nikomu. Ochutnejte tyto placičky, díky kterým snadno zapomenete na bramboráky.
Autor receptu: Redakce
Ingredience
podle chuti
podle potřeby
Postup přípravy
Očištěnou cuketu nastrouhejte, jemně osolte a nechte chvilku stát. Poté z ní trochu vymačkejte šťávu, přidejte mouku, vejce a utřený česnek. Osolte, opepřete a vmíchejte majoránku.
Na pánvi rozehřejte olej, do horkého pak dělejte pomocí naběračky placičky. Opečte je z obou stran pěkně dozlatova.
Tip: Placičky podávejte s kopcem hlávkového salátu a kopečkem ochucené zakysané smetany.
Hodnotit recept: