Mrkvový nákyp se šunkou a ementálem
Vynikajícín sýrová pochutka poslouží jako příloha i hlavní chod.
Autor receptu: Redakce
Ingredience
80 gsýr ementál
160 gmrkev
120 gsmetana 33%
2 ksvejce
40 gšunka vařená
podle potřeby
sůl
pepř černý mletý
Postup přípravy
Čas přípravy: 15
Čas vaření/pečení: 20
1.
Troubu předehřejeme na 180 °C (plyn 6).
2.
Oloupeme mrkve a nakrájíme je na plátky. Vložíme mrkve do rendlíku s osolenou vodou a uvaříme je do měkka.
3.
Vodu slijeme a mrkve rozmixujeme na kaši.
4.
Šunku nakrájíme najemno a přidáme mrkvovou kaši.
5.
V míse ušleháme vajíčka.
6.
Přidáme čerstvou smetanu, mrkvovou směs, šunku a strouhaný ementál.
7.
Osolíme, opepříme a zamícháme.
8.
Směs nalijeme do formiček a pečeme asi 20 minut.
Hodnotit recept: