Medové hovězí kousky s rýží
Dušené kousky z hovězího masa v marinádě z medu, kečupu a chilli omáčky udělá maso pikantnější.
Autor receptu: lolitas
Ingredience
příloha
na pánev
podle chuti
Postup přípravy
Na oleji osmahneme cibulku a přidáme na kousky nakrájené hovězí maso.
Přidáme 1 lžíci medu, 2lžičky kečupu sladkého, trošku chilli omáčky a špetku soli.
Podlijeme a dusíme hodinu a půl aby maso úplně změklo.
Na závěr rozmícháme lžičku solamilu s trošičkou vody a za stálého míchání vlijeme k masu.
Rýži klasicky vložíme do osolené vroucí vody a vaříme 17-20 minut podle druhu rýže, který máme k dispozici.
Můžeme ozdobit nasekaným šnitlikem nebo petrželkou (stačí sušená).
Hodnotit recept: