Červená polévka
Polévka s ingrediencemi, které mají červenou barvu - s mrkví, rajčaty a červenou čočkou.
Autor receptu: kucharici
Ingredience
podle chuti
Postup přípravy
Cibuli oloupejte a nakrájejte nadrobno. Mrkev oškrábejte a nakrájejte na kolečka.
Rajčata omyjte, na vršku nařízněte slupku do křížku, spařte je horkou vodou, oloupejte (začněte od křížku) je a nakrájejte na kousky.
Česnek oloupejte a nakrájejte na plátky. Červenou čočku propláchněte a nechte okapat na cedníku.
Do hrnce dejte olej a cibuli s česnekem opékejte. Přidejte mrkev, míchejte společně asi 2 minuty.
Poté vložte rajčata, přidejte 1l horké vody. Polévku ochuťte solí, tymiánem, zeleninovým bujónem.
Po asi 5 minutách (mrkev je už skoro měká) vložte čočku a ještě povařte dalších 3-5 minut.
Polévku ozdobte petrželkou.
Hodnotit recept: