Zapékaná ryba v karotce
Autor receptu: Redakce
Ingredience
podle potřeby
Postup přípravy
Mrkev omyjte, očistěte a nakrájejte na delší úzké nudličky.
V hrnci smíchejte se solí a pepřem, podlijte trochou vody a přidejte 80 g másla pokrájeného na malé kousky.
Promíchejte a vařte, dokud se voda neodpaří.
Uvařená vejce oloupejte a nasekejte na větší kousky.
Smíchejte s 50 g změklého másla a odložte do chladničky.
Rybí filety naskládejte do hrnce, zalijte rybím vývarem, přidejte kopr a vařte 8 až 10 minut na mírném plameni.
Rybu sceďte a nechte okapat.
Do zapékací mísy rozložte mrkev, osolte, opepřete, přidejte smetanu a promíchejte.
Na mrkev položte svinuté filety, na každý navrstvěte máslo vymíchané s vejci a posypejte strouhaným ementálem.
Rybu zapékejte po dobu asi 10-12 minut při teplotě 200 °C.
Servírujte ji teplou, ozdobenou petrželovou natí.
Hodnotit recept: