Jahodové mlsání pro děti: Červená karkulka
Korpus plněný smetanovo nugátovým krémem a oříšky. Zdobený čokoládovou polevou a jahodami
Autor receptu: Redakce
Ingredience
krém
na ozdobu
poleva
těsto
Postup přípravy
Změklé máslo s cukrem, vanilkovým cukrem a vejci utřete do pěny.
Přidejte mouku smíchanou s kypřicím práškem a nastrouhanou čokoládou a vše promíchejte.
Nakonec přidejte mléko a vyšlehejte do hladkého těsta.
Těsto vlijte do formy vyložené pečicím papírem, uhlaďte.
Upečte v troubě vyhřáté na 180 °C.
Smíchejte smetanu s nugátovým krémem a cukrem.
Vyšlehejte se ztužovačem (např. Smeta-fix Dr.Oetker) podle návodu na obalu.
Nasekané lístkové ořechy opražte.
Nakonec zlehka vmíchejte oříšky a takto připraveným krémem naplňte podélně rozkrojený korpus.
Smetanu, cukr a ztužovač vyšlehejte na tuhý krém (polevu).
Dort potřete polevou navrchu i po obvodu.
Jednu polévkovou lžíci polevy dejte do mikrotenového sáčku, ustřihněte větší roh a krémem vytvarujte nosík.
Čokoládovou polevu rozehřejte, odstřihněte malý růžek a vytvořte ofinu, copy, pusu a oči. Pomocí párátka naznačte pihy.
Z plátků jahod vytvořte čepeček a mašličky.
Červenou potravinářskou barvu smíchejte s cukrem a posypejte na dort jako tvářičky.
Nechte dvě hodiny ztuhnout v lednici.
Hodnotit recept: