Hrášková polévka
Smetanový hrachový krém s čerstvými lusky hrášku a s kuřecími prsíčky naloženými v sójové omáčce, medu a cayenském pepři.
Autor receptu: Redakce
Ingredience
Postup přípravy
Sójovou omáčku smíchejte s medem a s kajenským kořením.
Kuřecí prsa nakrájejte na malé kostky.
Maso promíchejte se sójovou omáčkou a nechte chvíli odstát.
Cibuli oloupejte a nakrájejte nadrobno.
Na másle zpěňte cibuli, poté zalejte vývarem.
Vložte mražený hrášek a vařte 10 minut.
Přidejte smetanu a polévku rozmixujte.
Lusky mladého hrášku omyjte a nakrájejte na pásky.
Oloupejte kůru z poloviny citrónu.
Nechte opět převařit.
Z polévky vyberte kůru a ochuťte citronovou šťávou.
Na pánvi rozehřejte olej.
Přibližně 5 minut opečte maso na oleji.
Hotové maso vložte do polévky a podávejte.
Hodnotit recept: