Hrášková polévka | Recepty.Blesk.cz
Zpět na předchozí stránku
Hodnotit recept:

Hrášková polévka

75 min. | polévka | 1 503 kJ/porce | Česká kuchyně | 3 porce

Rychlé recepty

Smetanový hrachový krém s čerstvými lusky hrášku a s kuřecími prsíčky naloženými v sójové omáčce, medu a cayenském pepři.

Autor receptu: Redakce

Ingredience

Přepočítat na  porce
1 lžíceolej
1 špetkapepř cayenský
1 špetkasůl
1 lžícesmetana kysaná
1 kscibule kuchyňská
1 kscitrón
1 lžičkamed
1 špetkapepř černý mletý
20 gmáslo
250 gkuřecí prsa
3 lžíceomáčka sójová
450 ghrášek mražený
50 glusky hráškové
750 mlvývar zeleninový

Postup přípravy

Čas přípravy: 45
Čas vaření/pečení: 30
1.

Sójovou omáčku smíchejte s medem a s kajenským kořením.

2.

Kuřecí prsa nakrájejte na malé kostky.

3.

Maso promíchejte se sójovou omáčkou a nechte chvíli odstát.

4.

Cibuli oloupejte a nakrájejte nadrobno.

5.

Na másle zpěňte cibuli, poté zalejte vývarem.

6.

Vložte mražený hrášek a vařte 10 minut.

7.

Přidejte smetanu a polévku rozmixujte.

8.

Lusky mladého hrášku omyjte a nakrájejte na pásky.

9.

Oloupejte kůru z poloviny citrónu.

11.

Nechte opět převařit.

12.

Z polévky vyberte kůru a ochuťte citronovou šťávou.

13.

Na pánvi rozehřejte olej.

14.

Přibližně 5 minut opečte maso na oleji.

15.

Hotové maso vložte do polévky a podávejte.

Hodnotit recept:

Moje oblíbené recepty

Už tento recept nepoužíváte?
Odeberte ho z vašich oblíbených receptů.

Přihlašte se a spravujte virtuální kuchařku vašich oblíbených receptů.

Přihlášení

Obsahuje 100g 1 porce
Energie 251,7kJ 1 503,4kJ
Bílkoviny 5,1g 30,3g
Tuky 2,3g 13,6g
Sacharidy 6,6g 39,2g
Cholesterol 10,1mg 60,3mg

Nutriční hodnoty jsou pouze orientační.

Jak spálit 1 porci



Aerobik --
Běh --
Plavání --
Sex --
Jízda na kole --
Tanec --
Žehlení --
Pokud chcete znát dobu, za jak dlouho spálíte kalorie u tohoto receptu, zadejte vaši váhu do políčka nahoře. Výpočet je pouze orientační.

Recepty autora

BMI kalkulačka

  


Doporučujeme z Recepty.cz