Kávový oválek
Dvoubarevné oválky plněné kávovým krémem, zdobené šlehačkou a čokoládovým zrnem.
Autor receptu: Redakce
Ingredience
náplň
těsto 1
těsto 2
Postup přípravy
Nejprve připravte korpus s čokoládovou mřížkou (těsto 1). Vejce ušlehejte s cukrem, lehce vmíchejte mouku s kakaem.
Rozetřete na silikonovou podložku přes mřížkovanou šablonu. Upečte.
Po upečení sejměte šablonu a korpus nechte ztuhnout v mrazáku.
Připravte si světlý korpus (těsto 2). Ušlehejte vejce s cukrem a lehce vmíchejte hladkou mouku.
Těsto pak rozetřete přes zmrzlou mřížku a upečte.
Po upečení nakrájejte těsto na proužky. Těmito proužky vyložte formičky ve tvaru oválku.
Vykrojte formičkou oválky a vložte je na dno formiček vyložených potravinářskou fólií.
Smíchejte ingredience na kávovou náplň.
Kávovou náplň nastříkejte cukrářským sáčkem do připravených oválných formiček.
Vše necháme ztuhnout. Ozdobte šlehačkou a čokoládovým zrnem.
Hodnotit recept: