Sýrová omeleta s rajčaty
Tahle omeleta je rychle hotová a s rajčaty chutná skvěle a zajímavě. Vyzkoušejte.
Autor receptu: Redakce
Ingredience
Postup přípravy
V míse našlehejte vajíčka se smetanou, solí a pepřem. Přidejte najemno pokrájená rajčata a nasekané čerstvé bylinky (nebo trochu sušených). Na pánvi rozehřejte jednu lžičku másla, nalijte na ni třetinu směsi a rozlijte ji po celé pánvi.
Směs několikrát odhrňte ode dna, aby se i ta horní ještě tekutá vajíčka dostala dolů. Pak omeletu nechte na velmi mírném plameni pod pokličkou tuhnout přibližně další 3 minuty.
Poté ji zkuste na okrajích nadzvednout dřevěnou špachtlí, posypejte strouhaným sýrem a přeložte.
Hotovou omeletu přesuňte na talíř, posypejte nasekanou zelenou petrželkou a doplňte čerstvou zeleninou nebo zeleninovým salátem.
Hodnotit recept: