Kuřecí křídla s tvarohovým dipem
Tato křidýlka budete mít chuť připravovat už jen díky svěží chuti tvarohového dipu.
Autor receptu: Redakce
Ingredience
16 kskuřecí křídla
2 polévková lžícehořčice dijónská
1 polévková lžíceomáčka sójová
1 polévková lžícemed
1 lžičkazázvor mletý
4 stroužekčesnek
omáčka
250 gtvaroh měkký plnotučný
1 stroužekčesnek
2 ksokurka sterilovaná
1 hrstbylinky čerstvé
1 špetkasůl
podle chuti
sůl
pepř bílý drcený
Postup přípravy
Čas přípravy: 90
Čas vaření/pečení: 30
1.
Křídla omyjte, osušte a konce odřežte.
2.
Na marinádu smíchejte hořčici, sójovou omáčku, med, zázvor, česnek a podle chuti dosolte a opepřete. Křídla nechte v marinádě minimálně jednu hodinu.
3.
Rozpalte gril a maso grilujte nejdříve ze spodní, pak z horní strany.
4.
Mezitím připravte dip: tvaroh prošlehejte s česnekem, vmíchejte nadrobno nakrájenou okurku a posekané bylinky. Osolte a opepřete podle chuti. Podávejte s řapíky celeru.
Hodnotit recept: