Creme Brulée | Recepty.Blesk.cz
Zpět na předchozí stránku
Hodnotit recept:

Creme Brulée

50 min. | dezert | 1 879 kJ/porce | Francouzská kuchyně | 4 porce

Tradiční francouzský dezert, který nebudete chtít přestat jíst.

Autor receptu: Redakce

Ingredience

Přepočítat na  porce
600 mlsmetana
100 gčokoláda bílá
1 ksvanilka
6 ksžloutek
2 polévková lžícecukr hnědý

Postup přípravy

Čas přípravy: 25
Čas vaření/pečení: 25
1.

Smetanu, čokoládu a vanilkový lusk dejte do rendlíku a na mírném plameni zahřívejte, aby se čokoláda rozpustila.

2.

Sejměte z ohně, vanilku nařízněte, dřeň vyškrabejte a nechte ji ještě deset minut v rendlíku. Pak lusk vyjměte. Troubu předehřejte na 160 stupňů.

3.

Žloutky utřete se dvěma lžícemi cukru do bílého krému a vmíchejte je ke smetaně. Směs rozdělte do čtyř zapékacích mističek. Ty postavte do pekáčku s vyšším okrajem a nalijte do něj vroucí vodu tak, aby sahala do poloviny výšky misek.

4.

Pečte 15 až 20 minut, dokud směs takzvaně nesedne.Po upečení nechte zchladnout a uložte přes noc v lednici.

5.

Před podáváním posypejte každou mističku cukrem a dejte rozpustit pod gril. Servírujte až v momentě, kdy karamel na povrchu ztuhne.

Hodnotit recept:

Moje oblíbené recepty

Už tento recept nepoužíváte?
Odeberte ho z vašich oblíbených receptů.

Přihlašte se a spravujte virtuální kuchařku vašich oblíbených receptů.

Přihlášení

Obsahuje 100g 1 porce
Energie nankJ 0kJ
Bílkoviny nang 0g
Tuky nang 0g
Sacharidy nang 0g
Cholesterol nanmg 0mg

Nutriční hodnoty jsou pouze orientační.

Jak spálit 1 porci



Aerobik --
Běh --
Plavání --
Sex --
Jízda na kole --
Tanec --
Žehlení --
Pokud chcete znát dobu, za jak dlouho spálíte kalorie u tohoto receptu, zadejte vaši váhu do políčka nahoře. Výpočet je pouze orientační.

Recepty autora

BMI kalkulačka

  


Doporučujeme z Recepty.cz