Fusilli s rajčatovou omáčkou
Těstoviny s omáčkou z rajčat, česneku, cibule a bazalky. Podáváme postrouhané sýrem.
Autor receptu: Redakce
Ingredience
podle chuti
Postup přípravy
Rajčata vařte několik minut v osolené vodě, vyjměte je, zchlaďte a oloupejte.
Nakrájejte je na menší kousky.
Česnek a cibuli očistěte a nakrájejte na drobno.
Česnek a cibuli zpěňte na oleji, přidejte několik natrhaných lístků bazalky.
Když cibule zesklovatí, přidejte rajčata, osolte je a opepřete. Důkladně promíchejte.
K omáčce po 45 minutách přidejte další natrhané lístky bazalky.
Když se rajčata důkladně rozvaří, propasírujte je přes sítko do hrnce, dochuťte.
Ještě jednou je nechte na mírném ohni přejít varem.
Omáčku, kterou hned nespotřebujete, můžete zmrazit.
Těstoviny uvařte dle návodu.
Poté je promíchejte s omáčkou a posypte sýrem.
Hodnotit recept: