Kávová piškotová roláda
Dokážete si představit nadýchanější moučník k odpolední kávě, než je lehká piškotová roláda? Vyzkoušejte i méně tradiční kávovou verzi.
Autor receptu: Redakce
Ingredience
na potření
náplň
těsto
Postup přípravy
Z bílků a cukru připravte tuhý a lesklý sníh. Ten pak spojte se žloutky a mouku smíchanou se špetkou soli.
Těsto rozetřete na plech a po upečení ho zatočte do vlhké utěrky.
Z mléka, cukru a pudinkového prášku uvařte hustý pudink. Ihned ho přikryjte, aby nevznikl škraloup a nechte ho zcela vychladnout.
Kávu smíchejte se lžičkou vody a přidejte ji do tvarohu. Ten pak ušlehejte s vychladlým pudinkem.
Krémem potřete rozvinuté těsto, zatočte a přelijte čokoládovou polevou. Roládu nechte ztuhnout v chladu.
Hodnotit recept: