Tatranské kuře
Tento recept je trochu náročný na přípravu - nejprve se připraví bramboráčky a poté se s masem zapečou - ovšem, výsledek stojí za to.
Autor receptu: janickova
Ingredience
příloha
podle chuti
Postup přípravy
Brambory oloupeme a nastrouháme.
Z brambor, mléka, vejce a hladké mouky uděláme těsto na bramboráčky.
Ochutíme solí, pepřem, česnekem a majoránkou.
Omyté kuře pokrájejíme na kostičky.
Žampióny očistíme, nakrájíme na plátky. Pórek nakrájíme na kolečka.
Na pánvi osmahneme kousky kuřete, přidáme žampióny a pórek. Vše osolíme, opepříme.
Mísu na zapékání vyložíme bramboráčky,poklademe masovou směsí a navrh dáme plátky slaniny.
Dáme zapéct cca na 20 min do trouby při 180°C. Ke konci můžeme posypat sýrem.
Podáváme se zeleninou, pro velké jedlíky i s hranolkami.
Hodnotit recept: