Kuřecí křídla v medové marinádě
Tahle křidélka naložená do ostré marinády ochucené medem, zázvorem a chilli, vám možná spálí jazyk, ale rozhodně si pochutnáte.
Autor receptu: Redakce
Ingredience
500 gkuřecí křídla
6 polévková lžícemed tekutý
6 polévková lžíceolej
1 polévková lžíceomáčka sójová
2 lžičkaomáčka worcesterová
1 lžičkazázvor sušený
1 lžičkapaprika červená
0.5 lžička
3 ksčesnek
1 špetkapepř černý drcený
1 polévková lžícešťáva citronová
1 lžičkasůl
Postup přípravy
Čas přípravy: 120
Čas vaření/pečení: 45
1.
Suroviny na marinádu promíchejte a prošlehejte.
2.
Křídla osolte a potáhněte marinádou, dejte do pekáčku a zalijte zbytkem marinády. Přiklopte nebo dejte navrch alobal, a nechte marinovat asi dvě hodiny.
3.
V předehřáté troubě pečte asi 3/4 hodiny, občas podlévejte. Pak odklopte pokličku nebo alobal, a pečte dalších asi 20 minut při menší teplotě.
4.
Podávejte teplé s chlebem nebo bramborami.
Hodnotit recept: