Večeře do stovky pro celou rodinu: Na každý den od pondělí do neděle | Recepty.Blesk.cz

Večeře do stovky pro celou rodinu: Na každý den od pondělí do neděle

  • Foto: David Háva
    30dubna   2016  /  06:00

    Máte napnutý rozpočet, ale nechcete si odpustit teplé večeře? Máme pro vás skvělé recepty, které nezatíží vaši peněženku. Celou rodinu nakrmíte jen za stovku a všichni si pochutnají!

  • Celerové kousky v sezamu

    Budete potřebovat (pro 4 osoby):

     

    Foto: David Háva 800 g malých brambor

    200 g jogurtové majonézy

    1 velkou hlávku celeru

    150 g strouhanky

    100 g sezamových semínek

    1 lžíci másla

    1 lžíci nasekané pažitky

    1 lžíci nasekané petrželky

    sůl

     

    Postup:

    Brambory oloupejte, nakrájejte je na poloviny a uvařte v osolené vodě doměkka. Po vychladnutí je promíchejte s majonézou a nasekanou petrželkou i pažitkou. Celer nakrájený na kousky vařte asi 5 minut v osolené vodě. Nechte kousky vychladnout a pak je potřete máslem, obalte ve strouhance smíchané se sezamem a dejte na plech vyložený pečicím papírem. Pod grilem je opečte dozlatova a podávejte s připraveným bramborovým salátem.

  • Vepřový plátek s kuskusem

    Budete potřebovat (pro 4 osoby):

     

    Foto: David Háva 4 plátky vepřové krkovice

    2 stroužky česneku

    kousek strouhaného zázvoru

    4 lžíce oleje

    1 lžíci citronové šťávy

    sůl, pepř

    200 g kuskusu

    1 cibuli

    1 lžíci nasekaných bylinek

    1 lžičku nastrouhané citronové kůry

     

    Postup:

    Stroužky česneku prolisujte a smíchejte v misce s olejem, zázvorem a citronovou šťávou. Maso naklepejte, osolte, opepřete a potřete marinádou. Nechte uležet nejlépe do druhého dne. Kuskus uvařte podle návodu. Na oleji opečte nasekanou cibuli a promíchejte ji s bylinkami. Vmíchejte ke kuskusu a přidejte lžičku citronové kůry. Maso opečte na suché grilovací pánvi z obou stran dozlatova. Podávejte s hotovým kuskusem.

  • Játra na víně

    Budete potřebovat (pro 4 osoby):

     

    Foto: David Háva 600 g drůbežích jater

    1 lžíci olivového oleje

    1 lžíci másla

    1 stroužek česneku

    12 jarních cibulek

    2 lžíce strouhanky

    200 ml bílého vína

    sůl, pepř

    nasekanou petrželku

    pečivo

     

    Postup:

    V pánvi s rozpuštěným máslem a olejem narychlo opečte játra. Dejte je na talíř a ve výpeku orestujte jarní cibulky a prolisovaný stroužek česneku. Zpěňte, přidejte strouhanku a opečte. Do pánve vraťte játra, podlijte je vínem a poduste doměkka. Osolte, opepřete a posypejte petrželkou. Podávejte s plátky nasucho opečené bagety.

  • Brokolicové placičky

    Budete potřebovat (pro 4 osoby):

     

    Foto: David Háva 1 brokolici

    50 g nastrouhaného sýra (Gouda, Eidam)

    100 g nastrouhané šunky

    1 vejce

    strouhanku podle potřeby

    špetku muškátového oříšku

    800 g brambor

    400 g mrkve

    olej na smažení

     

    Postup:

    Brokolici rozdělte na růžičky a v osolené vodě ji uvařte doměkka. Pak ji šťouchadlem rozmačkejte, přidejte šunku, vejce, sýr, osolte, opepřete a dochuťte muškátovým oříškem. Směs podle potřeby zahustěte strouhankou. Oloupané a nakrájené brambory uvařte v osolené vodě doměkka a stejně tak naložte s mrkví. Pak vše smíchejte, osolte, opepřete, zjemněte máslem a rozšťouchejte. Vytvarujte placičky a obalte je ve strouhance. Pak je osmažte na oleji dozlatova a podávejte s hotovým pyré.

  • Špagety s olivami

    Budete potřebovat (pro 4 osoby):

     

    Foto: David Háva 2 stroužky česneku

    5 ančoviček

    1 lžíci nasekané petrželky

    2 konzervy loupaných rajčat

    hrst černých oliv

    1 lžíci kaparů

    400 g špaget

    olivový olej

     

    Postup:

    Na oleji orestujte prolisované stroužky česneku. Přidejte ančovičky a nechte je zcela rozpustit. Přidejte loupaná rajčata, petrželku, olivy, kapary a omáčku nechte chvíli probublávat. Osolte, opepřete a nakonec vmíchejte uvařené špagety.

  • Vegetariánské kari

    Budete potřebovat (pro 4 osoby):

     

    Foto: David Háva 4 lžíce kari pasty

    600 g mražené zeleniny

    100 g červené čočky

    200 g rýže

    2 cibule

    800 ml vývaru

    1 lžičku kurkumy

    sůl

    rozinky

    hrst nasekaného koriandru

     

    Postup:

    Na oleji opečte cibuli nakrájenou na větší kousky. Přidejte kari pastu a do hrnce nalijte vývar. Nasypejte zeleninu a pod pokličkou ji duste asi 5 minut. Pak přidejte čočku a vařte, dokud nezměkne. Mezitím ve vodě smíchané s kurkumou uvařte podle návodu rýži. Hotové kari osolte, smíchejte s rýží, rozinkami a koriandrem.

  • Kuřecí špízy

    Budete potřebovat (pro 4 osoby):

     

    Foto: David Háva 400 g kuřecích prsních řízků

    šťávu z 1 citronu

    sůl, pepř

    olivový olej

     

    NA SALÁT:

    200 g polníčku

    100 g čerstvého špenátu

    1 lžíci dijonské hořčice

    2 lžíce olivového oleje

    1 lžíci citronové šťávy

    sůl, pepř

    200 g balkánského sýra

     

    Postup:

    Maso nakrájejte na kostičky a chvíli ho marinujte ve směsi oleje a citronové šťávy. Pak ho napíchněte na namočené špejle, osolte a opepřete. Špízy opečte na grilovací pánvi dozlatova. Mezitím opláchněte polníček a listy špenátu. Pak smíchejte hořčici, olej, citronovou šťávu, sůl a pepř. Vzniklou zálivkou spojte salát, přidejte sýr a podávejte s hotovými špízy.

     

     

    VYZKOUŠEJTE I DALŠÍ RECEPTY:

    SALÁT Z PEČENÉ ČERVENÉ ŘEPY

    ŠKVARKOVÉ PLACKY

     

    DALŠÍ TIPY NA VEČEŘE

/
Autor: red

Diskuse k článku

.

Bramborový salát 7x jinak: Podle Dity P. i Zdeňka Pohlreicha

Každá rodina má jistě svůj tradiční recept na bramborový salát. Pokud ale máte chuť letos udělat změnu nebo si říkáte, že k majonézové klasice by se hodila ještě nějaká méně tradiční či odlehčená varianta, inspirujte se

Bábovky nejen na neděli: Hříšně čokoládová, citronová nebo tvarohová? Všechny chutnají skvěle!

Bábovka je tradiční nedělní klasika, která nikoho neurazí. Každá kuchařka má spoustu zaručeně těch nejlepších receptů a je jen na vás, která vám chutná nejvíc. Někdo má rád bábovku suchou, jiný miluje, když se rozplývá na

Nejlepší recepty z vepřového! Bůček, rolády, kotlety nebo dušené soté

Že je vepřové maso moc tučné? Dnešní vepříci mají maso mnohem libovější! Proč si tedy čas od času nedopřát právě vepřové? Navíc z něj lze připravit na tisíc různých receptů a využít se dá téměř všechno – od bůčku přes kotlety a

Nesmrtelné kuře: Jak ho naporcovat a připravit, abyste ušetřili

Kuřecí maso je bez nadsázky perfektní. Hodí se na přípravu hlavních chodů, můžete ho dát do salátu, do rizota, uvařit z něj dokonalou polévku nebo ho jednoduše upéct či hodit na gril. Kuřecí má jemnou chuť, obsahuje spoustu

Nejnovější články

BMI kalkulačka

  


Doporučujeme z Recepty.cz