Vepřový guláš s jablky
Netradiční guláš s jablky a bílým vínem ovoněný majoránkou, je nejlepší s chlebem nebo bílým pečivem.
Autor receptu: Redakce
Ingredience
1 špetkapepř černý mletý
1 lžičkamajoránka čerstvá
1 lžičkacukr
1 špetkasůl
100 mlvíno bílé
2 lžícemouka hladká
2 lžícesádlo
200 mlvývar masový
300 gjablko
500 gvepřová plec
Postup přípravy
Čas přípravy: 20
Čas vaření/pečení: 40
1.
Plecko pokrájejte na větší kousky.
2.
Kousky obalte v mouce a opečte na rozpáleném sádle.
3.
Zalejte vývarem a duste skoro doměkka.
4.
Jablka oloupejte, zbavte jadřinců a nakrájejte na kostičky.
5.
Jablka přidejte k masu.
6.
Ochuťte majoránkou a přikryté poduste.
7.
Nakonec přidejte bílé víno, cukr, sůl a pepř.
8.
Podávejte s pečivem nebo s chlebem.
9.
Pokud je guláš řídký, můžete jej zahustit světlou jíškou.
Hodnotit recept: