Nejlepší domácí paštiky, rychlé a levné. Hovězí, bůčková nebo kachní! | Recepty.Blesk.cz

Nejlepší domácí paštiky, rychlé a levné. Hovězí, bůčková nebo kachní!

Foto: iStock
16.02.2018 / 06:00

Masové paštiky jsou oblíbené, protože jsou to rychlé a poměrně levné svačinky či večeře. A nejlepší jsou ty, které si sami doma vyrobíte, sice to není hned, ale můžete je konzervovat a schovat do zásoby. Pak už jen stačí vyndat na stůl a namazat na chleba. 

Paštiky se konzumovaly v různých podobách už ve starém Egyptě i Římě a přidávaly se do nich i netradiční ingredience jako ovoce. Paštiky by po uvaření měly mít dost času na odležení, aby se v nich aroma rozvinulo. Modernější podoba paštik se přisuzuje štrasburskému šéfkuchaři Klausovi, který připravoval paštiky z přetučnělých husích jater. Není divu, že právě Štrasburk byl považován za hlavní město této pochoutky. Vyzkoušejte následující recepty na paštiky z kuřecích jater!

 

Rychlá paštika z kuřecích jater

Rychlá paštika z kuřecích jater

Tato paštika má jednu nespornou výhodu - nemusí se péct, ani dlouze vařit ve vodní lázni. Prostě vše jen rozmixujete a máte hotovo.celý článek

Tradiční paštika z kuřecích jater podle Jamieho Olivera

Tradiční paštika z kuřecích jater podle Jamieho Olivera

Játra jsou vnitřnosti, které buď milujete nebo nesnášíte. I odpůrcům jater se ale mohou seběhnout sliny na dokonale hladkou, jemnou domácí paštiku…celý článek

Ani kachní paštika není marná, naopak! Bude trochu nákladnější, nicméně výsledek bude famózní. Je vrcholem gastronomie, protože k její přípravě potřebujete dost času a taky trpělivosti. Ovšem až pak budete narychlo vymýšlet nějakou víkendovou večeři, určitě budete rádi, že jste tolik času investovali! A rozhodně vyzkoušejte tu, která proslavila první republiku, je vynikající.

Kachní paštika v kabátku

Kachní paštika v kabátku

Kachní maso má dokonale výraznou chuť, která vynikne nejen v pečínkách, ale také v paštikách. Vyzkoušejte například tuhle, už jen pro její netradiční…celý článek

Prvorepubliková paštika z kachních jater

Prvorepubliková paštika z kachních jater

Prvorepublikové recepty jsou osvědčenou klasikou. Jak by taky ne, když čerpaly vlivy z klasické světové gastronomie. Vyzkoušejte tuto, z kachních jater,…celý článek

Domácí paštiky byly rozšířené hlavně na venkově při zabijačkách, kde se jako hlavní surovina využívala nejen játra, ale taky vepřový bůček nebo škvarky. Přestože největšími milovníky paštik jsou asi Francouzi nebo Belgičané, kteří jejich přípravu dovedli k dokonalosti, ani my se nemáme za co stydět. Ostatně můžete posoudit sami.

Domácí bůčková paštika

Domácí bůčková paštika

Vynikající masová pochoutka, která zachutná celé rodině.celý článek

Rilletes - francouzská škvarková paštika

Rilletes - francouzská škvarková paštika

Rilletes je geniálně jednoduchá pomazánka, kterou si zamilujete.celý článek

Lahůdková bůčková paštika

Lahůdková bůčková paštika

Kdo by odolal domácí paštice, kterou si namažete na pořádný krajíc čerstvého chleba. Málokdo. Až ochutnáte tuhle ladůkovou paštiku, jinou už nebudete…celý článek

Skvěle chutná i hovězí paštika, k jejíž přípravě potřebujete hovězí kližku. I tahle vám bude určitě chutnat, takže se ji naučte vyrobit. Až ji budete mít, namažte ji na čerstvý chléb, k tomu si dopřejte sklenku vína a máte nezapomenutelnou večeři!

Hovězí paštika

Hovězí paštika

Je ideální jako svačinka nebo večeře. Stačí ji jen namazat na chleba.celý článek


Máte raději vejce? Pak se naučte tradiční vajíčkovou pomazánku podle našeho VIDEA:

720p 480p 360p 240p
Tradiční vajíčková pomazánka • 

Diskuse k článku

.

Máte doma záplavu rajčat? 3 geniální a snadné tipy, co s nimi udělat!

Zahrada plná rajčat a vy je nezvládnete všechny sníst? Nevadí, poradíme vám, jak je zpracovat. Je přece škoda, abyste je vyhodili. Zkuste tyhle tři recepty, které se rozhodně budou v kuchyni hodit.

Domácí kečup na 5 způsobů: Už nikdy nebudete chtít jiný

Domácí kečup je mnohem lepší než ten kupovaný. Nejsou v něm žádné konzervanty, ale ani chutí se nedají srovnat. Ten, který si uvaříte doma, totiž opravdu chutná božsky.

Rychlé letní večeře hotové do třiceti minut! Saláty, těstoviny nebo ryby

Komu by se v horku chtělo vařit a trávit u sporáku dlouhé hodiny? Jen málokomu. Přesto jíst musíme, takže vám nabízíme recepty, které jsou hotové do půlhodiny, jsou snadné, a navíc nejsou těžké, takže po obědě můžete klidně

Levandulové recepty, které musíte vyzkoušet! Sirup, zmrzlina nebo limonáda na osvěžení

Není snad typičtější symbol léta než právě levandule. Přestože se jí daří hlavně ve Středomoří, můžete ji pěstovat i u nás doma. Její vůně je nezaměnitelná a vedle toho, že se používá do kosmetiky, skvěle ladí i s potravinami,

Nejnovější články

BMI kalkulačka

  


Doporučujeme z Recepty.cz

České celebrity

Vondráčková přiznala, že před rozchodem…

Jako většina rozcházejících se párů i Lucie Vondráčková (38) a Tomáš Plekanec (35) tvrdí, že jejich…

celý článek »

Politika

Kalousek skončil na operačním sále: Akutní…

Předseda poslaneckého klubu TOP 09 a bývalý ministr financí Miroslav Kalousek skončil ve vojenské…

celý článek »

Praha - Zprávy

Česko hledá dívky z fotografie Jana Palacha:…

Sociálními sítěmi se šíří fotografie, kterou měl v srpnu 1968 pořídit Jan Palach. Historik Petr Blažek…

celý článek »

Davis Cup

Češi o revoluci v Davis Cupu: Hrůza, nepochopitelné,…

Za hrůzu či nepochopitelnou věc označili bývalí čeští tenisté ve čtvrtek odsouhlasenou radikální…

celý článek »