Dokonalé palačinky? Vyvarujte se těchto chyb a budou ještě lepší! | Recepty.Blesk.cz

Dokonalé palačinky? Vyvarujte se těchto chyb a budou ještě lepší!

Foto: iStock
24.01.2018 / 06:00

Milujete palačinky, ale nedaří se vám, aby byly lahodné a perfektně se povedly? Možná při jejich přípravě děláte chyby, kvůli nimž se prostě nemůžou vydařit. Jaké chyby to nejčastěji jsou?

Suroviny, které nejsou čerstvé a kvalitní

Možná vám to nepřijde důležité, ale věřte, že pokud chcete skutečně extra palačinky, všechny suroviny musí být čerstvé a hlavně kvalitní – včetně mouky, vajec či mléka.

Připravujete je od oka

Při přípravě sladkých jídel, moučníků a palačinek, je přesnost velmi důležitá. Jestli do mixéru nasypete mouku podle oka, přihodíte vajíčko a zalijete libovolným množstvím mléka, nedivte se, že to nemusí vyjít.

Foto: iStock


Moc dlouho mixujete těsto

Pokud mixujete těsto na palačinky déle, abyste se vyvarovali vzniku hrudek, nepřežeňte to. Nadměrné šlehání může naopak způsobit, že budou palačinky tak trochu tuhé.


Dáváte na pánev moc oleje

Receptů na přípravu palačinek je celá řada, někdo dává do těsta olej, a na pánev už pak ne, jiný olej do těsta nepřidává, a naopak nalévá olej na pánev. V tom druhém případě hrozí, že se olej dostane jen na jednu část, a palačinky pak budu z jedné strany připálené. Lepší je pánev buď vytřít tukem, nebo přidat olej přímo do těsta.

Foto: iStock


Používáte nevhodnou pánev

Bez dobré pánve dobré palačinky nevykouzlíte. Ideální jsou speciální pánve vyrobené přímo na přípravu palačinek, mají zvednuté okraje pro snadné obracení.


Přidáváte ovoce do těsta

Pokud přidáváte ovoce přímo do těsta a pak teprve smažíte, věřte, že se vám to nepovede a zřejmě se palačinky spálí. Ovoce, čokoládu a další ingredience přidávejte na palačinky až poté, co je usmažíte.


Jak na výrobu domácího pribináčku? Podívejte se na VIDEO:

Video se připravuje ...
Domácí "pribináček" stojí jen pár korun a chutná božsky • 

 

 

FotoFoto

Diskuse k článku

.

Bramborový salát 7x jinak: Podle Dity P. i Zdeňka Pohlreicha

Každá rodina má jistě svůj tradiční recept na bramborový salát. Pokud ale máte chuť letos udělat změnu nebo si říkáte, že k majonézové klasice by se hodila ještě nějaká méně tradiční či odlehčená varianta, inspirujte se

Nejlepší recepty z vepřového! Bůček, rolády, kotlety nebo dušené soté

Že je vepřové maso moc tučné? Dnešní vepříci mají maso mnohem libovější! Proč si tedy čas od času nedopřát právě vepřové? Navíc z něj lze připravit na tisíc různých receptů a využít se dá téměř všechno – od bůčku přes kotlety a

Nesmrtelné kuře: Jak ho naporcovat a připravit, abyste ušetřili

Kuřecí maso je bez nadsázky perfektní. Hodí se na přípravu hlavních chodů, můžete ho dát do salátu, do rizota, uvařit z něj dokonalou polévku nebo ho jednoduše upéct či hodit na gril. Kuřecí má jemnou chuť, obsahuje spoustu

Z jednoho pekáče: Dokonalé párky, kuřecí i kotlety, po kterých se zapráší

Podzimní hodování konečně přeje tomu, abyste zapnuli troubu a trošku si doma přitopili. Navíc dokonale upečené kuře nebo vepřové kotlety vás zahřejí i zevnitř. Nemáte čas? Pak vyzkoušejte párky s cibulí. Jakkoliv nudně tento

Nejnovější články

BMI kalkulačka

  


Doporučujeme z Recepty.cz