Dokonalé palačinky? Vyvarujte se těchto chyb a budou ještě lepší! | Recepty.Blesk.cz

Dokonalé palačinky? Vyvarujte se těchto chyb a budou ještě lepší!

Foto: iStock
24.01.2018 / 06:00

Milujete palačinky, ale nedaří se vám, aby byly lahodné a perfektně se povedly? Možná při jejich přípravě děláte chyby, kvůli nimž se prostě nemůžou vydařit. Jaké chyby to nejčastěji jsou?

Suroviny, které nejsou čerstvé a kvalitní

Možná vám to nepřijde důležité, ale věřte, že pokud chcete skutečně extra palačinky, všechny suroviny musí být čerstvé a hlavně kvalitní – včetně mouky, vajec či mléka.

Připravujete je od oka

Při přípravě sladkých jídel, moučníků a palačinek, je přesnost velmi důležitá. Jestli do mixéru nasypete mouku podle oka, přihodíte vajíčko a zalijete libovolným množstvím mléka, nedivte se, že to nemusí vyjít.


Foto: iStock


Moc dlouho mixujete těsto

Pokud mixujete těsto na palačinky déle, abyste se vyvarovali vzniku hrudek, nepřežeňte to. Nadměrné šlehání může naopak způsobit, že budou palačinky tak trochu tuhé.


Dáváte na pánev moc oleje

Receptů na přípravu palačinek je celá řada, někdo dává do těsta olej, a na pánev už pak ne, jiný olej do těsta nepřidává, a naopak nalévá olej na pánev. V tom druhém případě hrozí, že se olej dostane jen na jednu část, a palačinky pak budu z jedné strany připálené. Lepší je pánev buď vytřít tukem, nebo přidat olej přímo do těsta.


Foto: iStock


Používáte nevhodnou pánev

Bez dobré pánve dobré palačinky nevykouzlíte. Ideální jsou speciální pánve vyrobené přímo na přípravu palačinek, mají zvednuté okraje pro snadné obracení.


Přidáváte ovoce do těsta

Pokud přidáváte ovoce přímo do těsta a pak teprve smažíte, věřte, že se vám to nepovede a zřejmě se palačinky spálí. Ovoce, čokoládu a další ingredience přidávejte na palačinky až poté, co je usmažíte.


Jak na výrobu domácího pribináčku? Podívejte se na VIDEO:

720p 480p 360p 240p
Domácí "pribináček" stojí jen pár korun a chutná božsky • 

 

 

Diskuse k článku

.

Nejlepší květákové recepty: Gratinovaný, zapečený nebo karbanátky!

Květák milují nejen ti, kdo nejí maso, ale chutná i dětem. Ať už ho usmažíte jako řízek nebo budete zapékat v troubě se sýrem, nikdy neuděláte chybu. Navíc je to rychlý oběd, který nezabere moc času. A teď v létě není nic

Recepty z cukety, kterým neodoláte: Placky, koláče i omelety

Cukety jsou letní princeznou! Jsou oblíbené a není divu. Hodí se k k přípravě polévek, placiček, koláčů, dají se přidat k těstovinám nebo se dají zapékat. Kromě toho mají málo kalorií a díky své jemné chuti a zdravotním

Nejlepší bezmasé tataráky na léto! Připravte si avokádový, lilkový nebo rajčatový!

Pravý tatarák z hovězího masa, který si sami namícháte, je samozřejmě gastronomická bomba. Ovšem pokud chcete teď v létě něco lehčího, po čem vám nebude těžko a nebude hrozit žádná zdravotní komplikace, dopřejte si zeleninové

Řízky 15x jinak: Klasické, kokosové nebo v bylinkové strouhance

Chcete uvařit k nedělnímu obědu něco, co bude jasná tutovka? Pak zvolte řízky. Po nich se pokaždé zapráší. Ať nabídnete rodině klasiku nebo něco originálnějšího, nikdy neuděláte chybu. Kdo by taky odolal takové dobrotě?

Nejnovější články

BMI kalkulačka

  


Doporučujeme z Recepty.cz

Události

„Budeš, holčičko, dělat, co ti řeknu.“ Witowská…

Světlana Witowská zažívá v neděli premiéru jako moderátorka Událostí České televize. Moderovala už…

celý článek »

České celebrity

Andrea Pomeje: Musela jsem Jirku opustit,…

Tak tohle na návrat nevypadá. Dýdžejka Andrea Pomeje (30) prozradila další důvod, proč musela svého…

celý článek »

Krimi

Otřesné záběry smrtelné nehody na Děčínsku:…

Hrůzné video zachycující smrtelnou nehodu na Děčínsku se šíří sociálními sítěmi. Nahrávka pochází…

celý článek »

Svět

Fotka „odebrané“ plačící holčičky šokovala…

Spojenými státy otřásá kauza oddělování dětí migrantů od jejich rodin. Tváří kampaně proti podobným…

celý článek »