Dokonalé palačinky? Vyvarujte se těchto chyb a budou ještě lepší! | Recepty.Blesk.cz

Dokonalé palačinky? Vyvarujte se těchto chyb a budou ještě lepší!

Foto: iStock
24.01.2018 / 06:00

Milujete palačinky, ale nedaří se vám, aby byly lahodné a perfektně se povedly? Možná při jejich přípravě děláte chyby, kvůli nimž se prostě nemůžou vydařit. Jaké chyby to nejčastěji jsou?

Suroviny, které nejsou čerstvé a kvalitní

Možná vám to nepřijde důležité, ale věřte, že pokud chcete skutečně extra palačinky, všechny suroviny musí být čerstvé a hlavně kvalitní – včetně mouky, vajec či mléka.

Připravujete je od oka

Při přípravě sladkých jídel, moučníků a palačinek, je přesnost velmi důležitá. Jestli do mixéru nasypete mouku podle oka, přihodíte vajíčko a zalijete libovolným množstvím mléka, nedivte se, že to nemusí vyjít.


Foto: iStock


Moc dlouho mixujete těsto

Pokud mixujete těsto na palačinky déle, abyste se vyvarovali vzniku hrudek, nepřežeňte to. Nadměrné šlehání může naopak způsobit, že budou palačinky tak trochu tuhé.


Dáváte na pánev moc oleje

Receptů na přípravu palačinek je celá řada, někdo dává do těsta olej, a na pánev už pak ne, jiný olej do těsta nepřidává, a naopak nalévá olej na pánev. V tom druhém případě hrozí, že se olej dostane jen na jednu část, a palačinky pak budu z jedné strany připálené. Lepší je pánev buď vytřít tukem, nebo přidat olej přímo do těsta.


Foto: iStock


Používáte nevhodnou pánev

Bez dobré pánve dobré palačinky nevykouzlíte. Ideální jsou speciální pánve vyrobené přímo na přípravu palačinek, mají zvednuté okraje pro snadné obracení.


Přidáváte ovoce do těsta

Pokud přidáváte ovoce přímo do těsta a pak teprve smažíte, věřte, že se vám to nepovede a zřejmě se palačinky spálí. Ovoce, čokoládu a další ingredience přidávejte na palačinky až poté, co je usmažíte.


Jak na výrobu domácího pribináčku? Podívejte se na VIDEO:

Domácí "pribináček" stojí jen pár korun a chutná božsky • 

 

 

Diskuse k článku

.

Nejlepší recepty z vepřového! Bůček, rolády, kotlety nebo dušené soté

Že je vepřové maso moc tučné? Dnešní vepříci mají maso mnohem libovější! Proč si tedy čas od času nedopřát právě vepřové? Navíc z něj lze připravit na tisíc různých receptů a využít se dá téměř všechno – od bůčku přes kotlety a

Návod na přípravu dokonalé bábovky! Už nikdy "zdrclá" nebo připečená

Dokonale upečená bábovka vyžaduje nejen dobrý recept a zkušené promíchání všech přísad, k perfektnímu výsledku potřebujete také správný výběr formy a správnou přípravu. Spěch se při pečení bábovky nevyplácí. Co mít tedy na

Nejlepší domácí paštiky, rychlé a levné. Hovězí, bůčková nebo kachní!

Masové paštiky jsou oblíbené, protože jsou to rychlé a poměrně levné svačinky či večeře. A nejlepší jsou ty, které si sami doma vyrobíte, sice to není hned, ale můžete je konzervovat a schovat do zásoby. Pak už jen stačí vyndat

Nadýchaná poleva či šťavnaté koláče? Triky z první republiky, které se hodí i dnes!

Trendy ve vaření se sice mění, ale šikovné a praktické tipy, které používaly už naše prababičky, spolehlivě fungují i dnes. Které to jsou a které byste měli ve své kuchyni používat?

Nejnovější články

BMI kalkulačka

  


Doporučujeme z Recepty.cz

Počasí

Česko sevře drsný mráz, ohrozí mnoho lidí:…

Do Česka se ženou silné mrazy. O víkendu by měly teploty klesat až k minus 17 stupňům a mrazivé počasí…

celý článek »

České celebrity

Temné tajemství Karla Gotta: Vlastní mámě…

Dlouhá léta žil Karel Gott (78) jako svobodný mládenec, což jeho rodiče, hlavně maminku, velmi znepokojovalo.…

celý článek »

Praha - Volný čas

A zase se točí! Matějská pouť startuje.…

Kolotoče tradiční Matějské pouti se v areálu holešovického Výstaviště roztočí dnes, 24. února, přesně…

celý článek »

České celebrity

Skvělé zprávy: Režiséra Menzela pustili…

Jiřímu Menzelovi udělili v pátek na berlínském filmovém festivalu dlouho očekávanou cenu Kamera Berlinale.…

celý článek »