Dokonalé palačinky? Vyvarujte se těchto chyb a budou ještě lepší! | Recepty.Blesk.cz

Dokonalé palačinky? Vyvarujte se těchto chyb a budou ještě lepší!

Foto: iStock
24.01.2018 / 06:00

Milujete palačinky, ale nedaří se vám, aby byly lahodné a perfektně se povedly? Možná při jejich přípravě děláte chyby, kvůli nimž se prostě nemůžou vydařit. Jaké chyby to nejčastěji jsou?

Suroviny, které nejsou čerstvé a kvalitní

Možná vám to nepřijde důležité, ale věřte, že pokud chcete skutečně extra palačinky, všechny suroviny musí být čerstvé a hlavně kvalitní – včetně mouky, vajec či mléka.

Připravujete je od oka

Při přípravě sladkých jídel, moučníků a palačinek, je přesnost velmi důležitá. Jestli do mixéru nasypete mouku podle oka, přihodíte vajíčko a zalijete libovolným množstvím mléka, nedivte se, že to nemusí vyjít.


Foto: iStock


Moc dlouho mixujete těsto

Pokud mixujete těsto na palačinky déle, abyste se vyvarovali vzniku hrudek, nepřežeňte to. Nadměrné šlehání může naopak způsobit, že budou palačinky tak trochu tuhé.


Dáváte na pánev moc oleje

Receptů na přípravu palačinek je celá řada, někdo dává do těsta olej, a na pánev už pak ne, jiný olej do těsta nepřidává, a naopak nalévá olej na pánev. V tom druhém případě hrozí, že se olej dostane jen na jednu část, a palačinky pak budu z jedné strany připálené. Lepší je pánev buď vytřít tukem, nebo přidat olej přímo do těsta.


Foto: iStock


Používáte nevhodnou pánev

Bez dobré pánve dobré palačinky nevykouzlíte. Ideální jsou speciální pánve vyrobené přímo na přípravu palačinek, mají zvednuté okraje pro snadné obracení.


Přidáváte ovoce do těsta

Pokud přidáváte ovoce přímo do těsta a pak teprve smažíte, věřte, že se vám to nepovede a zřejmě se palačinky spálí. Ovoce, čokoládu a další ingredience přidávejte na palačinky až poté, co je usmažíte.


Jak na výrobu domácího pribináčku? Podívejte se na VIDEO:

720p 480p 360p 240p
Domácí "pribináček" stojí jen pár korun a chutná božsky • 

 

 

Diskuse k článku

.

Domácí kečup na 5 způsobů: Už nikdy nebudete chtít jiný

Domácí kečup je mnohem lepší než ten kupovaný. Nejsou v něm žádné konzervanty, ale ani chutí se nedají srovnat. Ten, který si uvaříte doma, totiž opravdu chutná božsky.

Rychlé letní večeře hotové do třiceti minut! Saláty, těstoviny nebo ryby

Komu by se v horku chtělo vařit a trávit u sporáku dlouhé hodiny? Jen málokomu. Přesto jíst musíme, takže vám nabízíme recepty, které jsou hotové do půlhodiny, jsou snadné, a navíc nejsou těžké, takže po obědě můžete klidně

Levandulové recepty, které musíte vyzkoušet! Sirup, zmrzlina nebo limonáda na osvěžení

Není snad typičtější symbol léta než právě levandule. Přestože se jí daří hlavně ve Středomoří, můžete ji pěstovat i u nás doma. Její vůně je nezaměnitelná a vedle toho, že se používá do kosmetiky, skvěle ladí i s potravinami,

Domácí dresinky do všech salátů: Italský, francouzský i česnekové aioli

Léto a horké dny přejí lehkým jídlům, zejména zeleninovým salátům. Pokud vás už unavuje používat jen jednu jedinou zálivku nebo dresink, vyzkoušejte naše recepty. Některé vás určitě překvapí.

Nejnovější články

BMI kalkulačka

  


Doporučujeme z Recepty.cz

České celebrity

Táta by byl spokojený, že jsme to s Heidi…

V neděli to bylo přesně 12 měsíců, kdy se pro muzikanta Adama Pavlíka (42) uzavřel zatím nejtragičtější…

celý článek »

Politika

Textaře Horáčka nazval vekslákem. Policie…

Policie ve středu odpoledne požádala o vydání poslance KSČM Zdeňka Ondráčka ke stíhání. Informaci…

celý článek »

Svět

Šokující foto: Z janovského mostu týdny…

Šokující fotografie se objevily na sociálních sítích pouhý den po tragickém zřícení mostu v italském…

celý článek »

Krimi

Dívku (†24) chladnokrevně popravili na oslavě…

Oslava narozenin skončila tragicky v brazilském městě Paloma. Eliana Ferreira Campos (†24), která…

celý článek »