Podzimní polévky, které vás zahřejí! Gulášová, z hlívy ústřičné nebo fazolová! | Recepty.Blesk.cz

Podzimní polévky, které vás zahřejí! Gulášová, z hlívy ústřičné nebo fazolová!

Foto: Shutterstock
13.10.2017 / 06:00

Podzim je doba, kdy se potřebujeme pořádně zahřát, a to pěkně zevnitř. Nejlepší způsob je uvařit si nějakou zahřívající polévku! Nejenže krásně zahřejí, ale jsou taky syté, takže nahradí klidně i druhý chod. Dopřejte si některou z následujících, jsou vážně vynikající.

Pokud nejste příznivci masa, můžete uvařit polévky, které obsahují pouze zeleninu nebo luštěniny. No, a pokud v nich je ještě třeba zázvor, nemusíte se bát, že by vám po nich byla zima.

Hřejivá zeleninová polévka s quinoou

Hřejivá zeleninová polévka s quinoou

Tahle jemná a hřejivá polévka skvěle obohatí váš polévkový repertoár. Můžete do ní přidat jakoukoli zeleninu, kterou máte v lednici.celý článek

Polévka z hlívy ústřičné

Polévka z hlívy ústřičné

Nemusíte maso? Udělejte si bezmasou polévku a lá držkovka. Hlíva ústřičná je naprosto ideální a chutní skvěle.celý článek

Polévka z červené čočky

Polévka z červené čočky

Tahle polévka zahřeje tělo i duši. A navíc po ní nepřiberete.celý článek

Krémová mrkvová polévka se zázvorem

Krémová mrkvová polévka se zázvorem

Voňavá pochoutka s orientálním nádechem vám dodá energii a přitom nezatíží peněženku.celý článek

Jaký by to byl podzim bez bramboračky? Tyhle tři musíte určitě vyzkoušet! Bramborové polévky patří k tradičním pokrmům české a moravské kuchyně, navíc mají brambory málo kalorií a minimální obsah tuku (oproti chlebu jen čtvrtinu kalorií). Kromě toho dokážou nejvíc ze všech druhů potravin navodit pocit sytosti v malém množství.

Bramborová polévka po staročesku

Bramborová polévka po staročesku

Bramborová polévka s celerovými listy a sušenými švestkami zjemněná smetanou.celý článek

Bramborová se zázvorem

Bramborová se zázvorem

Tahle polévka vás nejen zahřeje, ale taky postaví na nohy, pokud vás trápí nějaké nachlazení. Zázvor je ideální bojovník proti zimě i nemocem.celý článek

Lehká bramboračka s hříbky

Lehká bramboračka s hříbky

Snažíte se zhubnout, ale máte chuť na bramboračku? Dejte si její odlehčenou verzi.celý článek

 

Určitě nezapomeňte na fazolové polévky s klobásou nebo zelňačky! Jsou husté, chutnají výtečně a zasytí vás opravdu dokonale. Tyhle vám určitě budou chutnat.

Hustá polévka s fazolemi a uzenou klobásou

Hustá polévka s fazolemi a uzenou klobásou

V zimních mrazivých dnech vás tahle polévka pořádně zahřeje a zasytí. Ovšem jíst se dá samozřejmě kdykoli.celý článek

Oravská kapustnica s klobásou

Oravská kapustnica s klobásou

Tahle typická slovenská polévka je jednou z nejoblíbenějších a není divu. Skvěle chutná, je plná zdravých ingrediencí a po bouřlivém večírku vás zaručeně…celý článek

Fazolová polévka

Fazolová polévka

Tato polévka z červených fazolí je hotová raz dva a dokonale vás zasytí.celý článek

Pro ty, kteří si neumí představit oběd nebo večeři bez masa, jsou nejlepší volbou na zahřátí polévky gulášové. Její historie spadá do devátého století do Maďarska, kde si ji vařili pastevci na ohni v kotlíku. Byla to vydatná masitá polévka s cibulí a paprikou. Z Maďarska se pak rozšířila po celé Evropě. Tyhle recepty znáte?

Domácí gulášová polévka

Domácí gulášová polévka

Nic nepotěší v zimě tak, jako talíř horké polévky, ve které stojí lžíce.celý článek

Babiččina gulášová polévka

Babiččina gulášová polévka

Gulášová polévka je pokaždé jiná. Ta pravá se ale vaří z hovězího masa. Ovšem ne z kližky, jako klasický hovězí guláš, ale z libovějšího hovězího krku.…celý článek

 

Naučte se tradiční bramboračku podle Dity P. 

Video se připravuje ...
Polévka je grunt: Naučte se tradiční bramboračku podle Dity P. • 

FotoFoto

Diskuse k článku

.

Bramborový salát 7x jinak: Podle Dity P. i Zdeňka Pohlreicha

Každá rodina má jistě svůj tradiční recept na bramborový salát. Pokud ale máte chuť letos udělat změnu nebo si říkáte, že k majonézové klasice by se hodila ještě nějaká méně tradiční či odlehčená varianta, inspirujte se

Nejlepší recepty z vepřového! Bůček, rolády, kotlety nebo dušené soté

Že je vepřové maso moc tučné? Dnešní vepříci mají maso mnohem libovější! Proč si tedy čas od času nedopřát právě vepřové? Navíc z něj lze připravit na tisíc různých receptů a využít se dá téměř všechno – od bůčku přes kotlety a

Nesmrtelné kuře: Jak ho naporcovat a připravit, abyste ušetřili

Kuřecí maso je bez nadsázky perfektní. Hodí se na přípravu hlavních chodů, můžete ho dát do salátu, do rizota, uvařit z něj dokonalou polévku nebo ho jednoduše upéct či hodit na gril. Kuřecí má jemnou chuť, obsahuje spoustu

Z jednoho pekáče: Dokonalé párky, kuřecí i kotlety, po kterých se zapráší

Podzimní hodování konečně přeje tomu, abyste zapnuli troubu a trošku si doma přitopili. Navíc dokonale upečené kuře nebo vepřové kotlety vás zahřejí i zevnitř. Nemáte čas? Pak vyzkoušejte párky s cibulí. Jakkoliv nudně tento

Nejnovější články

BMI kalkulačka

  


Doporučujeme z Recepty.cz