Mleté maso na deset způsobů: Karbanátky, sekaná nebo musaka! | Recepty.Blesk.cz

Mleté maso na deset způsobů: Karbanátky, sekaná nebo musaka!

Foto: shutterstock.com
06.10.2017 / 06:00

Mleté maso je vděčné, dá se z něj vyčarovat neuvěřitelné množství nejrůznějších pokrmů! Ať už je to sekaná, karbanátky, masové kuličky nebo zapečené brambory či rizoto, nikdy neuděláte chybu. Mleté maso je prostě nej, zvláště když nemáte moc času a potřebujete rychle něco uvařit. 

Poctivě připravená sekaná bývala mezi válkami ozdobou sváteční kuchyně! Dávalo se do ní jen to nejlepší a dala se jíst teplá i studená. Spousta rodin do ní přidávala vlastní přísady a koření a recepty se předávaly z generace na generaci. Sekaná byla populární zejména na svatbách. Ovšem i dnes se dostává sekaná opět na výsluní. 

Staročeská domácí sekaná

Staročeská domácí sekaná

Staročeská sekaná je naprosto klasické jídlo z mletého masa, které ovšem vyžaduje špetku umění.celý článek

Sekaná s bylinkami

Sekaná s bylinkami

Elegantní verze klasické české nedělní pečínky.celý článek

 

Máte raději karbanátky? Jsou menší, kulaté a klidně se vejdou i do krabičky do práce. Stačí si je jen ohřát a máte skvělý oběd. S bramborovou kaší nebo salátem chutnají neodolatelně. Ovšem přikusovat se k nim dá i chleba. Věděli jste, že do karbanátků se dříve dávalo často králičí maso? Dnes to vzhledem k vysoké ceně a úbytku chovů králíků dělá jen málokdo. 

Pikantní karbanátky

Pikantní karbanátky

Milovníci mletého masa a pálivého určitě ocení tyhle karbanátky.celý článek

Divoké karbanátky

Divoké karbanátky

Pokud si chcete královsky pochutnat, nezapomeňte na podzim aspoň jednou na divočinu.celý článek

Babiččin karbanátek z hovězího a vepřového masa

Babiččin karbanátek z hovězího a vepřového masa

Karbanátky z hovězího a vepřového masa, bagety namočené ve smetaně, dochucené kečupem, majoránkou, hořčicí a vejcem. Podáváme s bramborami.celý článek

Zvláště děti milují masové kuličky třeba s rajskou omáčkou a knedlíkem, případně těstovinami. Ty jsou oblíbené zejména v Benátkách, kde patří mezi to nejlepší, co si zde můžete dát. V čem spočívá tajemství? Především v chuti, protože se do nich přidávají sušené chilli papričky. Navíc se pečou v troubě, takže nejsou plné nasáklého oleje. Ovšem i tyhle vám budou zcela jistě chutnat.

Švédské masové kuličky

Švédské masové kuličky

Jsou jednoduché, levné, ale mají jednu nevýhodu – nikdy jich nebude dost!celý článek

Masové kuličky v rajské omáčce

Masové kuličky v rajské omáčce

Budou skvělé s bagetou nebo dlouhými plochými těstovinami. A druhý den chutnají samozřejmě ještě lépe.celý článek


Máte rádi brambory nebo rýži? I k nim se hodí mleté maso. Například v podobě musaky nebo jen rizota na mexický způsob. No, a dá se taky přidat k masu a zapéct vše v troubě.

Bramborová musaka

Bramborová musaka

České brambory a řecká klasika. V kombinaci s lilky, rajčaty a sýrem získáte levnou večeři, po které se jen zapráší.celý článek

Zapečené papriky s pikantním hovězím

Zapečené papriky s pikantním hovězím

Tahle zelenina bude chutnat i těm, kteří ji nemusí. Je totiž zapečená a je v ní pikantní hovězí maso.celý článek

Rýže na mexický způsob s mletým masem

Rýže na mexický způsob s mletým masem

Tak trochu jiná varianta českého rizota.celý článek


Jak na sekanou, aby nepraskla? Podívejte se na VIDEO:

720p 480p 360p 240p
Jak na sekanou, která nepraskne? Potřete ji vodou! • 

Diskuse k článku

.

Nejlepší květákové recepty: Gratinovaný, zapečený nebo karbanátky!

Květák milují nejen ti, kdo nejí maso, ale chutná i dětem. Ať už ho usmažíte jako řízek nebo budete zapékat v troubě se sýrem, nikdy neuděláte chybu. Navíc je to rychlý oběd, který nezabere moc času. A teď v létě není nic

Recepty z cukety, kterým neodoláte: Placky, koláče i omelety

Cukety jsou letní princeznou! Jsou oblíbené a není divu. Hodí se k k přípravě polévek, placiček, koláčů, dají se přidat k těstovinám nebo se dají zapékat. Kromě toho mají málo kalorií a díky své jemné chuti a zdravotním

Nejlepší bezmasé tataráky na léto! Připravte si avokádový, lilkový nebo rajčatový!

Pravý tatarák z hovězího masa, který si sami namícháte, je samozřejmě gastronomická bomba. Ovšem pokud chcete teď v létě něco lehčího, po čem vám nebude těžko a nebude hrozit žádná zdravotní komplikace, dopřejte si zeleninové

Řízky 15x jinak: Klasické, kokosové nebo v bylinkové strouhance

Chcete uvařit k nedělnímu obědu něco, co bude jasná tutovka? Pak zvolte řízky. Po nich se pokaždé zapráší. Ať nabídnete rodině klasiku nebo něco originálnějšího, nikdy neuděláte chybu. Kdo by taky odolal takové dobrotě?

Nejnovější články

BMI kalkulačka

  


Doporučujeme z Recepty.cz

České celebrity

Dcera Patrasové a Felixe Anička: Svině máme…

Jablko nepadá daleko od stromu! Tomu věří mladá Anička Slováčková, která podle svých slov po matce…

celý článek »

Události

„Prezident Zeman“ zdolal Ostravici. I jez…

Brady padly k zemi přihlížejícím během recesistických Rozmarných slavností řeky Ostravice. Na hladině…

celý článek »

České celebrity

Zmrzlá, ale šťastná! Hvězda Primy Leová…

Po osmileté známosti do toho konečně praštili! Moderátorka Odpoledních zpráv na Primě a Miss Earth…

celý článek »

Krimi

Tragický konec pátrání: Michala (†28) našla…

Smutný konec má téměř měsíční pátrání po osmadvacetiletém Michalovi T. z Trutnova. Mladíka našla…

celý článek »