Mleté maso na deset způsobů: Karbanátky, sekaná nebo musaka! | Recepty.Blesk.cz

Mleté maso na deset způsobů: Karbanátky, sekaná nebo musaka!

Foto: shutterstock.com
06.10.2017 / 06:00

Mleté maso je vděčné, dá se z něj vyčarovat neuvěřitelné množství nejrůznějších pokrmů! Ať už je to sekaná, karbanátky, masové kuličky nebo zapečené brambory či rizoto, nikdy neuděláte chybu. Mleté maso je prostě nej, zvláště když nemáte moc času a potřebujete rychle něco uvařit. 

Poctivě připravená sekaná bývala mezi válkami ozdobou sváteční kuchyně! Dávalo se do ní jen to nejlepší a dala se jíst teplá i studená. Spousta rodin do ní přidávala vlastní přísady a koření a recepty se předávaly z generace na generaci. Sekaná byla populární zejména na svatbách. Ovšem i dnes se dostává sekaná opět na výsluní. 

Staročeská domácí sekaná

Staročeská domácí sekaná

Staročeská sekaná je naprosto klasické jídlo z mletého masa, které ovšem vyžaduje špetku umění.celý článek

Sekaná s bylinkami

Sekaná s bylinkami

Elegantní verze klasické české nedělní pečínky.celý článek

 

Máte raději karbanátky? Jsou menší, kulaté a klidně se vejdou i do krabičky do práce. Stačí si je jen ohřát a máte skvělý oběd. S bramborovou kaší nebo salátem chutnají neodolatelně. Ovšem přikusovat se k nim dá i chleba. Věděli jste, že do karbanátků se dříve dávalo často králičí maso? Dnes to vzhledem k vysoké ceně a úbytku chovů králíků dělá jen málokdo. 

Pikantní karbanátky

Pikantní karbanátky

Milovníci mletého masa a pálivého určitě ocení tyhle karbanátky.celý článek

Divoké karbanátky

Divoké karbanátky

Pokud si chcete královsky pochutnat, nezapomeňte na podzim aspoň jednou na divočinu.celý článek

Babiččin karbanátek z hovězího a vepřového masa

Babiččin karbanátek z hovězího a vepřového masa

Karbanátky z hovězího a vepřového masa, bagety namočené ve smetaně, dochucené kečupem, majoránkou, hořčicí a vejcem. Podáváme s bramborami.celý článek

Zvláště děti milují masové kuličky třeba s rajskou omáčkou a knedlíkem, případně těstovinami. Ty jsou oblíbené zejména v Benátkách, kde patří mezi to nejlepší, co si zde můžete dát. V čem spočívá tajemství? Především v chuti, protože se do nich přidávají sušené chilli papričky. Navíc se pečou v troubě, takže nejsou plné nasáklého oleje. Ovšem i tyhle vám budou zcela jistě chutnat.

Švédské masové kuličky

Švédské masové kuličky

Jsou jednoduché, levné, ale mají jednu nevýhodu – nikdy jich nebude dost!celý článek

Masové kuličky v rajské omáčce

Masové kuličky v rajské omáčce

Budou skvělé s bagetou nebo dlouhými plochými těstovinami. A druhý den chutnají samozřejmě ještě lépe.celý článek


Máte rádi brambory nebo rýži? I k nim se hodí mleté maso. Například v podobě musaky nebo jen rizota na mexický způsob. No, a dá se taky přidat k masu a zapéct vše v troubě.

Bramborová musaka

Bramborová musaka

České brambory a řecká klasika. V kombinaci s lilky, rajčaty a sýrem získáte levnou večeři, po které se jen zapráší.celý článek

Zapečené papriky s pikantním hovězím

Zapečené papriky s pikantním hovězím

Tahle zelenina bude chutnat i těm, kteří ji nemusí. Je totiž zapečená a je v ní pikantní hovězí maso.celý článek

Rýže na mexický způsob s mletým masem

Rýže na mexický způsob s mletým masem

Tak trochu jiná varianta českého rizota.celý článek


Jak na sekanou, aby nepraskla? Podívejte se na VIDEO:

Jak na sekanou, která nepraskne? Potřete ji vodou! • 

Diskuse k článku

.

Nejlepší domácí paštiky, rychlé a levné. Hovězí, bůčková nebo kachní!

Masové paštiky jsou oblíbené, protože jsou to rychlé a poměrně levné svačinky či večeře. A nejlepší jsou ty, které si sami doma vyrobíte, sice to není hned, ale můžete je konzervovat a schovat do zásoby. Pak už jen stačí vyndat

Nadýchaná poleva či šťavnaté koláče? Triky z první republiky, které se hodí i dnes!

Trendy ve vaření se sice mění, ale šikovné a praktické tipy, které používaly už naše prababičky, spolehlivě fungují i dnes. Které to jsou a které byste měli ve své kuchyni používat?

Chilli con carne, fazolová polévka i guláš: Vyzkoušejte recepty z fazolí

Luštěniny patří k trochu opomíjeným surovinám v naší kuchyni. Přitom kdysi byly na talíři téměř každý den. Nejen proto, že jsou výborným zdrojem bílkovin, ale i proto, že když se skvěle připraví, chutnají opravdu výtečně!

Nejlepší kuře na paprice podle šéfkuchaře Zdeňka Pohlreicha

  Zářivě oranžová smetanová omáčka a kus bílého masa. Je jedno, jestli kuře na paprice preferujete s těstovinami, rýží nebo houskovým knedlíkem. My vás naučíme, jak ho připravuje známý šéfkuchař Zdeněk Pohlreich.

Nejnovější články

BMI kalkulačka

  


Doporučujeme z Recepty.cz

České celebrity

Útěk Řepky s Kristelovou z natáčení: Prachařovi…

O tom, že se spolu mají krásně a milují se až za hrob, veřejnost prostřednictvím sociálních sítí…

celý článek »

Krimi

Záhadná smrt těhotné ženy (†27) v lesích:…

Její rodina trnula dlouhé dva týdny strachy. Nikdo nevěděl, kde může těhotná Kara Blevins (†27) z Minnesoty…

celý článek »

Příběhy

Tyran vyhodil fenku za jízdy z auta: Běžela…

Už ho nebavila, nebo mu vadilo, že je březí. Rozhodl se jí zbavit naprosto bezcitným způsobem. Krutý…

celý článek »

Alpské lyžování na ZOH 2018

Teď už bez legrace: je Ester Ledecká příbuzná…

PŘÍMO Z KOREJE | Začalo to jako legrační tweet, kterým americká plavkyně Katie Ledecká reagovala…

celý článek »