Mleté maso na deset způsobů: Karbanátky, sekaná nebo musaka! | Recepty.Blesk.cz

Mleté maso na deset způsobů: Karbanátky, sekaná nebo musaka!

Foto: shutterstock.com
06.10.2017 / 06:00

Mleté maso je vděčné, dá se z něj vyčarovat neuvěřitelné množství nejrůznějších pokrmů! Ať už je to sekaná, karbanátky, masové kuličky nebo zapečené brambory či rizoto, nikdy neuděláte chybu. Mleté maso je prostě nej, zvláště když nemáte moc času a potřebujete rychle něco uvařit. 

Poctivě připravená sekaná bývala mezi válkami ozdobou sváteční kuchyně! Dávalo se do ní jen to nejlepší a dala se jíst teplá i studená. Spousta rodin do ní přidávala vlastní přísady a koření a recepty se předávaly z generace na generaci. Sekaná byla populární zejména na svatbách. Ovšem i dnes se dostává sekaná opět na výsluní. 

Staročeská domácí sekaná

Staročeská domácí sekaná

Staročeská sekaná je naprosto klasické jídlo z mletého masa, které ovšem vyžaduje špetku umění.celý článek

Sekaná s bylinkami

Sekaná s bylinkami

Elegantní verze klasické české nedělní pečínky.celý článek

 

Máte raději karbanátky? Jsou menší, kulaté a klidně se vejdou i do krabičky do práce. Stačí si je jen ohřát a máte skvělý oběd. S bramborovou kaší nebo salátem chutnají neodolatelně. Ovšem přikusovat se k nim dá i chleba. Věděli jste, že do karbanátků se dříve dávalo často králičí maso? Dnes to vzhledem k vysoké ceně a úbytku chovů králíků dělá jen málokdo. 

Pikantní karbanátky

Pikantní karbanátky

Milovníci mletého masa a pálivého určitě ocení tyhle karbanátky.celý článek

Divoké karbanátky

Divoké karbanátky

Pokud si chcete královsky pochutnat, nezapomeňte na podzim aspoň jednou na divočinu.celý článek

Babiččin karbanátek z hovězího a vepřového masa

Babiččin karbanátek z hovězího a vepřového masa

Karbanátky z hovězího a vepřového masa, bagety namočené ve smetaně, dochucené kečupem, majoránkou, hořčicí a vejcem. Podáváme s bramborami.celý článek

Zvláště děti milují masové kuličky třeba s rajskou omáčkou a knedlíkem, případně těstovinami. Ty jsou oblíbené zejména v Benátkách, kde patří mezi to nejlepší, co si zde můžete dát. V čem spočívá tajemství? Především v chuti, protože se do nich přidávají sušené chilli papričky. Navíc se pečou v troubě, takže nejsou plné nasáklého oleje. Ovšem i tyhle vám budou zcela jistě chutnat.

Švédské masové kuličky

Švédské masové kuličky

Jsou jednoduché, levné, ale mají jednu nevýhodu – nikdy jich nebude dost!celý článek

Masové kuličky v rajské omáčce

Masové kuličky v rajské omáčce

Budou skvělé s bagetou nebo dlouhými plochými těstovinami. A druhý den chutnají samozřejmě ještě lépe.celý článek


Máte rádi brambory nebo rýži? I k nim se hodí mleté maso. Například v podobě musaky nebo jen rizota na mexický způsob. No, a dá se taky přidat k masu a zapéct vše v troubě.

Bramborová musaka

Bramborová musaka

České brambory a řecká klasika. V kombinaci s lilky, rajčaty a sýrem získáte levnou večeři, po které se jen zapráší.celý článek

Zapečené papriky s pikantním hovězím

Zapečené papriky s pikantním hovězím

Tahle zelenina bude chutnat i těm, kteří ji nemusí. Je totiž zapečená a je v ní pikantní hovězí maso.celý článek

Rýže na mexický způsob s mletým masem

Rýže na mexický způsob s mletým masem

Tak trochu jiná varianta českého rizota.celý článek


Jak na sekanou, aby nepraskla? Podívejte se na VIDEO:

Video se připravuje ...
Jak na sekanou, která nepraskne? Potřete ji vodou! • 

FotoFoto

Diskuse k článku

.

Bramborový salát 7x jinak: Podle Dity P. i Zdeňka Pohlreicha

Každá rodina má jistě svůj tradiční recept na bramborový salát. Pokud ale máte chuť letos udělat změnu nebo si říkáte, že k majonézové klasice by se hodila ještě nějaká méně tradiční či odlehčená varianta, inspirujte se

Nejlepší recepty z vepřového! Bůček, rolády, kotlety nebo dušené soté

Že je vepřové maso moc tučné? Dnešní vepříci mají maso mnohem libovější! Proč si tedy čas od času nedopřát právě vepřové? Navíc z něj lze připravit na tisíc různých receptů a využít se dá téměř všechno – od bůčku přes kotlety a

Nesmrtelné kuře: Jak ho naporcovat a připravit, abyste ušetřili

Kuřecí maso je bez nadsázky perfektní. Hodí se na přípravu hlavních chodů, můžete ho dát do salátu, do rizota, uvařit z něj dokonalou polévku nebo ho jednoduše upéct či hodit na gril. Kuřecí má jemnou chuť, obsahuje spoustu

Z jednoho pekáče: Dokonalé párky, kuřecí i kotlety, po kterých se zapráší

Podzimní hodování konečně přeje tomu, abyste zapnuli troubu a trošku si doma přitopili. Navíc dokonale upečené kuře nebo vepřové kotlety vás zahřejí i zevnitř. Nemáte čas? Pak vyzkoušejte párky s cibulí. Jakkoliv nudně tento

Nejnovější články

BMI kalkulačka

  


Doporučujeme z Recepty.cz