Už máte remosku? Tohle všechno v ní můžete připravit! | Recepty.Blesk.cz

Už máte remosku? Tohle všechno v ní můžete připravit!

  • Foto: Pinterest
    20září   2017  /  06:00

    Remoska je český fenomén a není divu. Rychle a zdravě v ní uvaříte předkrm, hlavní jídlo, a dokonce i upečete dezert. Hlavní výhoda oproti troubě? Stačí vám trošku místa a elektrická zásuvka, takže je ideální do menších kuchyní nebo na chatu. Její obsluha je jednoduchá, nemusíte řešit správné nastavení teploty či programu. Všechno vložíte do mísy, zakryjete víkem a pečete.

  • Jak remoska funguje?


     

    Většina remosek se skládá ze tří částí – topného víka s topným tělesem, pečicí mísy s uchy a z tepelně odolného podstavce. Důležitou součástí je víko remosky, které je vybavené topnou spirálou, která zajišťuje rovnoměrné pečení, vaření i dušení. Víko má taky ventily, které odvádějí přebytečnou páru během přípravy, Proto jsou potraviny z remosky i po dlouhé přípravě šťavnaté a voňavé. Víko má vypínač a napájecí šňůru, stačí pak remosku zastrčit do zásuvky a můžete začít.

  • Pečení


     

    V remosce můžete péct maso, ryby, moučníky, drůbež – téměř cokoli vás napadne. Všechny pečené potraviny zůstanou šťavnaté a nevysouší se dlouhým pečením jako v klasické troubě. To proto, že víko remosky odkopujete jen při podlévání vlastní šťávou, jinak zůstává zavřené. Přitom se na povrchu vytvoří krásná křupavá kůrčička. Můžete péct i v alobalu, třeba brambory nebo zeleninu. Skvělé jsou pizzy z remosky, pokrmy z listového těsta nebo piškotové moučníky. Pro pečení moučníků je vhodné použít místo vymazání mísy alobal nebo pečicí papír, který rozprostřete po dnu a stěnách remosky.

  • Zapékání


     

    Jídla, která zapékáte, během zapékání v remosce nabydou. Můžete zapékat maso, drůbež, ryby, zeleninu, brambory, toasty nebo některé moučníky. Většinou se zapéká s bešamelem nebo jinými omáčkami. Povrch pak můžete posypat nastrouhaným sýrem.

     

  • Dušení


     

    Dusit můžete maso, různé směsi masa, zeleniny nebo také luštěniny. Opět platí, že v porovnání s troubou šetří při dušení energii, ale taky čas. Pokrmy dusíme ve vlastní šťávě nebo se přidá trocha tekutiny tak, aby se potravina nevařila, ale dusila. Ideální na podlévání je vývar.

  • Smažení


     

    Při smažení v remosce nemusíte používat tolik tuku jako tehdy, když smažíte na pánvi, zvláště pokud máte remosku s nepřilnavým povrchem. Další výhodou je, že díky víku olej nikde neprská kolem a taky se po kuchyni neline nepříjemný zápach. Rozehřátí tuku v remosce trvá déle než na pánvi, ale nebojte se, kůrka křupavá bude i tak.

  • Rozmrazování a rozpékání pečiva


     

    Pokud nemáte mikrovlnnou troubu s rozmrazovacím programem, můžete použít remosku, kterou zapnete na dobu, která je potřeba na rozmrazení. Lze do ní vložit přímo nerozmrazené naporcované kuře nebo jiné druhy masa, posypat grilovacím kořením, trošku osolit a za občasného potírání grilovat. Ideální je také remoska na rozpečení den starého pečiva, nebo naopak na rozmrazení, pokud dáváte chleba do mrazáku.

     

    Jak vaří s remoskou zpěvák Pavel Vítek? Podívejte se na VIDEO:

    720p 480p 360p 240p
    PAVEL VÍTEK VAŘÍ S REMOSKOU • 

     

     

     

     

     

     

     

/
Autor: aši

Diskuse k článku

.

Nejlepší recept na domácí zeleninový bujon. Zmrazte si ho do zásoby!

Bujon dodá jídlu tu správnou chuť. Hodí se do polévek, omáček nebo rizota. Proč ho ale kupovat v obchodě, když si ho můžete vyrobit sami doma a uchovat do zásoby? Je to jednoduché, zkuste to podle našeho receptu!

Medvědí česnek je všude: Vyzkoušejte ho v polévce, knedlíčcích nebo v pestu

Jaro je tady a s ním i medvědí česnek. Je to jedna z prvních zelených rostlin, která teď raší, a taky jedna z těch, která zažene únavu, stres a dodá nám energii. Pokud jste kouzlu tohoto česneku ještě nepropadli, je načase to

Nejlepší recepty na pečené kuře! S nádivkou, na česneku nebo a la kachna

Chcete připravit na neděli nějakou dobrotu, která vám nezabere moc času? Upečte kuře! Existují desítky nejrůznějších variant, jak z něj vykouzlit skutečný skvost. A rozhodně bude chutnat úplně všem.

Domácí pesto z medvědího česneku: Hotové za pár minut, v lednici vydrží měsíc

Duben je sezona medvědího česneku, tak toho využijte a naučte se vyrobit domácí pesto z téhle dobroty plné vitaminů. Hodit se vám bude nejen do těstovin, ale taky na pizzu, ryby, slaný koláč či pečený chléb.

Nejnovější články

BMI kalkulačka

  


Doporučujeme z Recepty.cz

Seriály, filmy, kino a TV

Dohra jedné z nejdrsnějších Výměn manželek:…

Řval sprostě na celý dům, a dokonce napadl svou náhradní ženu Janu (32)! Za agresivní chování ve…

celý článek »

Krimi

Vražedkyně v bikinách se vrací domů. Modelka…

Slovenská modelka Mária Kukučová (28) se brzy dostane ze španělské basy, kde si odpykává trest za…

celý článek »

Příběhy

Denisa trpěla stejnou nemocí jako Koukalová:…

Byla úspěšnou sportovkyní, ale propadla anorexii a bulimii. Podobný osud, jaký měla biatlonistka…

celý článek »

České celebrity

Perkausovou čeká operace! Hvězdu Primy sužuje…

Tajemství skrývá úsměv! Moderátorka Zpráv na Primě Eva Perkausová (24) je sice při večerním…

celý článek »