Už máte remosku? Tohle všechno v ní můžete připravit! | Recepty.Blesk.cz

Už máte remosku? Tohle všechno v ní můžete připravit!

  • Foto: Pinterest
    20září   2017  /  06:00

    Remoska je český fenomén a není divu. Rychle a zdravě v ní uvaříte předkrm, hlavní jídlo, a dokonce i upečete dezert. Hlavní výhoda oproti troubě? Stačí vám trošku místa a elektrická zásuvka, takže je ideální do menších kuchyní nebo na chatu. Její obsluha je jednoduchá, nemusíte řešit správné nastavení teploty či programu. Všechno vložíte do mísy, zakryjete víkem a pečete.

  • Jak remoska funguje?


     

    Většina remosek se skládá ze tří částí – topného víka s topným tělesem, pečicí mísy s uchy a z tepelně odolného podstavce. Důležitou součástí je víko remosky, které je vybavené topnou spirálou, která zajišťuje rovnoměrné pečení, vaření i dušení. Víko má taky ventily, které odvádějí přebytečnou páru během přípravy, Proto jsou potraviny z remosky i po dlouhé přípravě šťavnaté a voňavé. Víko má vypínač a napájecí šňůru, stačí pak remosku zastrčit do zásuvky a můžete začít.

  • Pečení


     

    V remosce můžete péct maso, ryby, moučníky, drůbež – téměř cokoli vás napadne. Všechny pečené potraviny zůstanou šťavnaté a nevysouší se dlouhým pečením jako v klasické troubě. To proto, že víko remosky odkopujete jen při podlévání vlastní šťávou, jinak zůstává zavřené. Přitom se na povrchu vytvoří krásná křupavá kůrčička. Můžete péct i v alobalu, třeba brambory nebo zeleninu. Skvělé jsou pizzy z remosky, pokrmy z listového těsta nebo piškotové moučníky. Pro pečení moučníků je vhodné použít místo vymazání mísy alobal nebo pečicí papír, který rozprostřete po dnu a stěnách remosky.

  • Zapékání


     

    Jídla, která zapékáte, během zapékání v remosce nabydou. Můžete zapékat maso, drůbež, ryby, zeleninu, brambory, toasty nebo některé moučníky. Většinou se zapéká s bešamelem nebo jinými omáčkami. Povrch pak můžete posypat nastrouhaným sýrem.

     

  • Dušení


     

    Dusit můžete maso, různé směsi masa, zeleniny nebo také luštěniny. Opět platí, že v porovnání s troubou šetří při dušení energii, ale taky čas. Pokrmy dusíme ve vlastní šťávě nebo se přidá trocha tekutiny tak, aby se potravina nevařila, ale dusila. Ideální na podlévání je vývar.

  • Smažení


     

    Při smažení v remosce nemusíte používat tolik tuku jako tehdy, když smažíte na pánvi, zvláště pokud máte remosku s nepřilnavým povrchem. Další výhodou je, že díky víku olej nikde neprská kolem a taky se po kuchyni neline nepříjemný zápach. Rozehřátí tuku v remosce trvá déle než na pánvi, ale nebojte se, kůrka křupavá bude i tak.

  • Rozmrazování a rozpékání pečiva


     

    Pokud nemáte mikrovlnnou troubu s rozmrazovacím programem, můžete použít remosku, kterou zapnete na dobu, která je potřeba na rozmrazení. Lze do ní vložit přímo nerozmrazené naporcované kuře nebo jiné druhy masa, posypat grilovacím kořením, trošku osolit a za občasného potírání grilovat. Ideální je také remoska na rozpečení den starého pečiva, nebo naopak na rozmrazení, pokud dáváte chleba do mrazáku.

     

    Jak vaří s remoskou zpěvák Pavel Vítek? Podívejte se na VIDEO:

    720p 480p 360p 240p
    PAVEL VÍTEK VAŘÍ S REMOSKOU • 

     

     

     

     

     

     

     

/
Autor: aši

Diskuse k článku

.

Borůvkové recepty, kterým neodoláte! Bublaniny, lívance nebo cheesecake!

Letos dozrává všechno mnohem dřív, tak se vydejte na nákupy nebo do lesa a naplánujte si na víkend borůvkové dezerty, kterým podlehne i ten, kdo sladké nemusí. Jaké by to bylo léto bez borůvek a borůvkových koláčů? Byl by hřích

Salát caesar: Klasika, kterou zvládnete rychle a snadno i sami doma!

Fenomenální salát, který patří mezi ty nejpopulárnější na světě. Dnes existují desítky různých variací tohoto receptu, ovšem ten správný je jen jediný. Jak ho připravit i doma? Je to jednodušší, než si myslíte!

Dezerty do skleničky, které jsou hned hotové! Panna cotta nebo čokoládová pěna

Léto je krásné období, ovšem co dělat, když se nečekaně ohlásí návštěva a vy nechcete strávit půl dne u plotny? Zkuste minidezerty do skleniček, které vám nezaberou moc času, a navíc skvěle chutnají. Ne nadarmo se říká, že co

Co s rybízem? Upečte skvělou bublaninu, nebo nepečený dort!

Rybíz patří k nejoblíběnějšímu letnímu ovoci. Někdo se mu vyhýbá, protože je kyselejší, ovšem v kombinaci s cukrem, moukou nebo dokonce masem vytvoří ideální spojení těch nejlepších chutí. Vyzkoušejte tyhle recepty a určitě nám

Nejnovější články

BMI kalkulačka

  


Doporučujeme z Recepty.cz

České celebrity

Zprávařka Klára Doležalová rozjela byznys:…

V Česku na Primě moderuje zprávy a v Chorvatsku okopává olivovníky. Klára Doležalová (44) s manželem…

celý článek »

Krimi

Známého zpěváka přepadli, unesli a zbili:…

Známý americký rapper 6ix9ine pracoval na svém klipu v Brooklynu. V neděli ráno se kolem čtvrté hodiny…

celý článek »

České celebrity

Belohorcová shrábla 8 milionů, teď ale nemá…

Tak tohle dlouho netrvalo! Slovenská sexbomba Zuzana Belohorcová (42) během několika týdnů prodala…

celý článek »

Liga mistrů

Trpišovský byl před pár lety v divizi, teď…

Dynamo Kyjev? Pro fotbalisty Slavie obtížný soupeř ve 3. předkole Ligy mistrů, po dnešním losu si…

celý článek »