Nejlepší steaky z roštěnce, pupku i krkovičky. Jak na ně? | Recepty.Blesk.cz

Nejlepší steaky z roštěnce, pupku i krkovičky. Jak na ně?

Foto: iStock
01.09.2017 / 06:00

Dobrý steak můžete udělat prakticky z jakéhokoli druhu masa – kromě hovězího se používá také drůbeží, vepřové, telecí, jehněčí, divočina i ryby. Záleží tedy jen na vás a na tom, jaké maso máte rádi.

 

Pokud toužíte po steaku, který nebude mít konkurenci, vsaďte na ten z hovězího masa. Nejvhodnější je střední část svíčkové. Maso je jemné a delikátní. Na steak se hodí taky roštěnec, ale ten na rozdíl od svíčkové musíte minimálně jednu hodinu marinovat.  Tyhle recepty znáte?

Steak z roštěnce s bylinkami

Steak z roštěnce s bylinkami

Grilování se neobejde bez steaků. Udělejte si tenhle, ve kterém zavoní vůně tymiánu a rozmarýnu.celý článek

Rumpsteak s citronovo-tymiánovou marinádou

Rumpsteak s citronovo-tymiánovou marinádou

Nejlepší steak je z hovězího masa. A tento, ovoněný citronem a tymiánem prostě nemá chybu!celý článek

Steak z hovězího pupku

Steak z hovězího pupku

Neprávem opomíjený kus masa vás překvapí! Měkká část hovězího břicha bez kostí se skvěle hodí nejen na dokonalý steak, ale i k omáčkám.celý článek

Hovězí steak s rozmarýnem a grilovanými bramborami

Hovězí steak s rozmarýnem a grilovanými bramborami

Lahůdka, která potěší každého milovníka dobrého jídla. Výborný hovězí steak s voňavými, dozlatova upečenými brambůrkami.celý článek

Steaky se dají připravit i z vepřového, nejlépe z krkovičky. Ta je pěkně šťavnatá, takže i steak bude skvělý. Jak dlouho nechat steak na pánvičce nebo grilu? Samozřejmě záleží opět na vašich preferencích. Někdo má rád křupavou kůrku na povrchu, jiný má rád steak krvavý. Hodně taky udělá výběr pánve, nejlepší je podle odborníků litinová. Každopádně vepřové maso, pokud se nejedná o panenku, je lepší jíst propečené!

Vepřová krkovička s medovou marinádou

Vepřová krkovička s medovou marinádou

Krkovička je šťavnatá a na vepřové steaky se hodí prostě nejlépe!celý článek

Farmářský steak

Farmářský steak

Vepřová krkovice je naložena v marinádě z česneku, oleje, soli a grilovacího koření aspoň den před přípravou. Poté je ugrilována a podávána se zeleninovou…celý článek

Pikantní grilovaná vepřová krkovička

Pikantní grilovaná vepřová krkovička

Také milujete pořádně šťavnatý vepřový steak? Tento s chilli marinádou vás určitě nezklame.celý článek

Pokud jste ještě nikdy neochutnali steak z jiného masa než z hovězího, pak určitě otestujte divočáka nebo lososa. Ti, kteří se snaží držet linii, určitě uvítají recept na krůtí steak. Není to ale ono, s tím počítejte.

Steaky z divočáka se šípkovou omáčkou

Steaky z divočáka se šípkovou omáčkou

Steak z divočáka osmažený na tymiánu, přelitý omáčkou z cibule, mrkve, česneku, vína, vývaru, povidel a jalovce. Podáváme s haluškami.celý článek

Steak z lososa vařený v páře s ravioli

Steak z lososa vařený v páře s ravioli

Losos posypaný bylinkami,pečený na páře se zeleninou a ravioli plněnými špenátem a ricottou. Podáváme s našlehanou pěnou ze žloutků a dochucenou vinným…celý článek

Krůtí steaky se zeleninou

Krůtí steaky se zeleninou

Krůtí maso naložené v medu a citrónové šťávě je ugrilováno společně s bramborovo-cibulovými špízy.celý článek

 

Jaké steaky se hodí na grilování? To vám ve videu poradí šéfkuchař Roman Paulus:

Video se připravuje ...
Jaké steaky se hodí na grilování, vám prozradí šéfkuchař Roman Paulus. • 

FotoFoto

Diskuse k článku

.

Bramborový salát 7x jinak: Podle Dity P. i Zdeňka Pohlreicha

Každá rodina má jistě svůj tradiční recept na bramborový salát. Pokud ale máte chuť letos udělat změnu nebo si říkáte, že k majonézové klasice by se hodila ještě nějaká méně tradiční či odlehčená varianta, inspirujte se

Nejlepší recepty z vepřového! Bůček, rolády, kotlety nebo dušené soté

Že je vepřové maso moc tučné? Dnešní vepříci mají maso mnohem libovější! Proč si tedy čas od času nedopřát právě vepřové? Navíc z něj lze připravit na tisíc různých receptů a využít se dá téměř všechno – od bůčku přes kotlety a

Nesmrtelné kuře: Jak ho naporcovat a připravit, abyste ušetřili

Kuřecí maso je bez nadsázky perfektní. Hodí se na přípravu hlavních chodů, můžete ho dát do salátu, do rizota, uvařit z něj dokonalou polévku nebo ho jednoduše upéct či hodit na gril. Kuřecí má jemnou chuť, obsahuje spoustu

Z jednoho pekáče: Dokonalé párky, kuřecí i kotlety, po kterých se zapráší

Podzimní hodování konečně přeje tomu, abyste zapnuli troubu a trošku si doma přitopili. Navíc dokonale upečené kuře nebo vepřové kotlety vás zahřejí i zevnitř. Nemáte čas? Pak vyzkoušejte párky s cibulí. Jakkoliv nudně tento

Nejnovější články

BMI kalkulačka

  


Doporučujeme z Recepty.cz