Nejlepší steaky z roštěnce, pupku i krkovičky. Jak na ně? | Recepty.Blesk.cz

Nejlepší steaky z roštěnce, pupku i krkovičky. Jak na ně?

Foto: iStock
01.09.2017 / 06:00

Dobrý steak můžete udělat prakticky z jakéhokoli druhu masa – kromě hovězího se používá také drůbeží, vepřové, telecí, jehněčí, divočina i ryby. Záleží tedy jen na vás a na tom, jaké maso máte rádi.

 

Pokud toužíte po steaku, který nebude mít konkurenci, vsaďte na ten z hovězího masa. Nejvhodnější je střední část svíčkové. Maso je jemné a delikátní. Na steak se hodí taky roštěnec, ale ten na rozdíl od svíčkové musíte minimálně jednu hodinu marinovat.  Tyhle recepty znáte?

Steak z roštěnce s bylinkami

Steak z roštěnce s bylinkami

Grilování se neobejde bez steaků. Udělejte si tenhle, ve kterém zavoní vůně tymiánu a rozmarýnu.celý článek

Rumpsteak s citronovo-tymiánovou marinádou

Rumpsteak s citronovo-tymiánovou marinádou

Nejlepší steak je z hovězího masa. A tento, ovoněný citronem a tymiánem prostě nemá chybu!celý článek

Steak z hovězího pupku

Steak z hovězího pupku

Neprávem opomíjený kus masa vás překvapí! Měkká část hovězího břicha bez kostí se skvěle hodí nejen na dokonalý steak, ale i k omáčkám.celý článek

Hovězí steak s rozmarýnem a grilovanými bramborami

Hovězí steak s rozmarýnem a grilovanými bramborami

Lahůdka, která potěší každého milovníka dobrého jídla. Výborný hovězí steak s voňavými, dozlatova upečenými brambůrkami.celý článek

Steaky se dají připravit i z vepřového, nejlépe z krkovičky. Ta je pěkně šťavnatá, takže i steak bude skvělý. Jak dlouho nechat steak na pánvičce nebo grilu? Samozřejmě záleží opět na vašich preferencích. Někdo má rád křupavou kůrku na povrchu, jiný má rád steak krvavý. Hodně taky udělá výběr pánve, nejlepší je podle odborníků litinová. Každopádně vepřové maso, pokud se nejedná o panenku, je lepší jíst propečené!

Vepřová krkovička s medovou marinádou

Vepřová krkovička s medovou marinádou

Krkovička je šťavnatá a na vepřové steaky se hodí prostě nejlépe!celý článek

Farmářský steak

Farmářský steak

Vepřová krkovice je naložena v marinádě z česneku, oleje, soli a grilovacího koření aspoň den před přípravou. Poté je ugrilována a podávána se zeleninovou…celý článek

Pikantní grilovaná vepřová krkovička

Pikantní grilovaná vepřová krkovička

Také milujete pořádně šťavnatý vepřový steak? Tento s chilli marinádou vás určitě nezklame.celý článek

Pokud jste ještě nikdy neochutnali steak z jiného masa než z hovězího, pak určitě otestujte divočáka nebo lososa. Ti, kteří se snaží držet linii, určitě uvítají recept na krůtí steak. Není to ale ono, s tím počítejte.

Steaky z divočáka se šípkovou omáčkou

Steaky z divočáka se šípkovou omáčkou

Steak z divočáka osmažený na tymiánu, přelitý omáčkou z cibule, mrkve, česneku, vína, vývaru, povidel a jalovce. Podáváme s haluškami.celý článek

Steak z lososa vařený v páře s ravioli

Steak z lososa vařený v páře s ravioli

Losos posypaný bylinkami,pečený na páře se zeleninou a ravioli plněnými špenátem a ricottou. Podáváme s našlehanou pěnou ze žloutků a dochucenou vinným…celý článek

Krůtí steaky se zeleninou

Krůtí steaky se zeleninou

Krůtí maso naložené v medu a citrónové šťávě je ugrilováno společně s bramborovo-cibulovými špízy.celý článek

 

Jaké steaky se hodí na grilování? To vám ve videu poradí šéfkuchař Roman Paulus:

360p 240p
Jaké steaky se hodí na grilování, vám prozradí šéfkuchař Roman Paulus. • 

Diskuse k článku

.

Domácí kečup na 5 způsobů: Už nikdy nebudete chtít jiný

Domácí kečup je mnohem lepší než ten kupovaný. Nejsou v něm žádné konzervanty, ale ani chutí se nedají srovnat. Ten, který si uvaříte doma, totiž opravdu chutná božsky.

Rychlé letní večeře hotové do třiceti minut! Saláty, těstoviny nebo ryby

Komu by se v horku chtělo vařit a trávit u sporáku dlouhé hodiny? Jen málokomu. Přesto jíst musíme, takže vám nabízíme recepty, které jsou hotové do půlhodiny, jsou snadné, a navíc nejsou těžké, takže po obědě můžete klidně

Levandulové recepty, které musíte vyzkoušet! Sirup, zmrzlina nebo limonáda na osvěžení

Není snad typičtější symbol léta než právě levandule. Přestože se jí daří hlavně ve Středomoří, můžete ji pěstovat i u nás doma. Její vůně je nezaměnitelná a vedle toho, že se používá do kosmetiky, skvěle ladí i s potravinami,

Domácí dresinky do všech salátů: Italský, francouzský i česnekové aioli

Léto a horké dny přejí lehkým jídlům, zejména zeleninovým salátům. Pokud vás už unavuje používat jen jednu jedinou zálivku nebo dresink, vyzkoušejte naše recepty. Některé vás určitě překvapí.

Nejnovější články

BMI kalkulačka

  


Doporučujeme z Recepty.cz

Svět

Rozvod Trumpa na spadnutí? Melania ví, kdy…

Bývalá zaměstnankyně Bílého domu Omarosa Manigaultová Newmanová ve své knize o práci v prezidentské…

celý článek »

České celebrity

Ester Janečková: Moje sestra je lesba! Tak…

Starší sestra moderátorky Ester Janečkové (45), sexuoložka Dagmar Křížková (49), je lesba a už 28…

celý článek »

České celebrity

Farna slavila 25. narozeniny ve vile za…

Zpěvačka Ewa Farna oslavila své 25. narozeniny na soukromém mejdanu v jejím novém domě za Prahou.…

celý článek »

VIP sport

Drsné svědectví prostitutky o cyklistické…

Z těchto slov radost mít nebude. Bývalý německý cyklista Jan Ullrich minulý týden fyzicky napadl…

celý článek »