Nejlepší steaky z roštěnce, pupku i krkovičky. Jak na ně? | Recepty.Blesk.cz

Nejlepší steaky z roštěnce, pupku i krkovičky. Jak na ně?

Foto: iStock
01.09.2017 / 06:00

Dobrý steak můžete udělat prakticky z jakéhokoli druhu masa – kromě hovězího se používá také drůbeží, vepřové, telecí, jehněčí, divočina i ryby. Záleží tedy jen na vás a na tom, jaké maso máte rádi.

 

Pokud toužíte po steaku, který nebude mít konkurenci, vsaďte na ten z hovězího masa. Nejvhodnější je střední část svíčkové. Maso je jemné a delikátní. Na steak se hodí taky roštěnec, ale ten na rozdíl od svíčkové musíte minimálně jednu hodinu marinovat.  Tyhle recepty znáte?

Steak z roštěnce s bylinkami

Steak z roštěnce s bylinkami

Grilování se neobejde bez steaků. Udělejte si tenhle, ve kterém zavoní vůně tymiánu a rozmarýnu.celý článek

Rumpsteak s citronovo-tymiánovou marinádou

Rumpsteak s citronovo-tymiánovou marinádou

Nejlepší steak je z hovězího masa. A tento, ovoněný citronem a tymiánem prostě nemá chybu!celý článek

Steak z hovězího pupku

Steak z hovězího pupku

Neprávem opomíjený kus masa vás překvapí! Měkká část hovězího břicha bez kostí se skvěle hodí nejen na dokonalý steak, ale i k omáčkám.celý článek

Hovězí steak s rozmarýnem a grilovanými bramborami

Hovězí steak s rozmarýnem a grilovanými bramborami

Lahůdka, která potěší každého milovníka dobrého jídla. Výborný hovězí steak s voňavými, dozlatova upečenými brambůrkami.celý článek

Steaky se dají připravit i z vepřového, nejlépe z krkovičky. Ta je pěkně šťavnatá, takže i steak bude skvělý. Jak dlouho nechat steak na pánvičce nebo grilu? Samozřejmě záleží opět na vašich preferencích. Někdo má rád křupavou kůrku na povrchu, jiný má rád steak krvavý. Hodně taky udělá výběr pánve, nejlepší je podle odborníků litinová. Každopádně vepřové maso, pokud se nejedná o panenku, je lepší jíst propečené!

Vepřová krkovička s medovou marinádou

Vepřová krkovička s medovou marinádou

Krkovička je šťavnatá a na vepřové steaky se hodí prostě nejlépe!celý článek

Farmářský steak

Farmářský steak

Vepřová krkovice je naložena v marinádě z česneku, oleje, soli a grilovacího koření aspoň den před přípravou. Poté je ugrilována a podávána se zeleninovou…celý článek

Pikantní grilovaná vepřová krkovička

Pikantní grilovaná vepřová krkovička

Také milujete pořádně šťavnatý vepřový steak? Tento s chilli marinádou vás určitě nezklame.celý článek

Pokud jste ještě nikdy neochutnali steak z jiného masa než z hovězího, pak určitě otestujte divočáka nebo lososa. Ti, kteří se snaží držet linii, určitě uvítají recept na krůtí steak. Není to ale ono, s tím počítejte.

Steaky z divočáka se šípkovou omáčkou

Steaky z divočáka se šípkovou omáčkou

Steak z divočáka osmažený na tymiánu, přelitý omáčkou z cibule, mrkve, česneku, vína, vývaru, povidel a jalovce. Podáváme s haluškami.celý článek

Steak z lososa vařený v páře s ravioli

Steak z lososa vařený v páře s ravioli

Losos posypaný bylinkami,pečený na páře se zeleninou a ravioli plněnými špenátem a ricottou. Podáváme s našlehanou pěnou ze žloutků a dochucenou vinným…celý článek

Krůtí steaky se zeleninou

Krůtí steaky se zeleninou

Krůtí maso naložené v medu a citrónové šťávě je ugrilováno společně s bramborovo-cibulovými špízy.celý článek

 

Jaké steaky se hodí na grilování? To vám ve videu poradí šéfkuchař Roman Paulus:

360p 240p
Jaké steaky se hodí na grilování, vám prozradí šéfkuchař Roman Paulus. • 

Diskuse k článku

.

Božské palačinky: Nadýchané sladké pokušení, kterému neodoláte!

Máte strach, že se vám nepovedou, takže je raději neděláte? Chyba! Dají se naučit a pak už je můžete svým blízkým připravovat, kdykoli vás napadne, třeba jako rychlou večeři, zákusek po lehkém obědě nebo je můžete sníst druhý

Nejlepší dýňové recepty: Polévka, kari, hranolky i koláče!

Nezapomněli jste, že právě teď je sezona dýní? Pokud znáte jen tu oranžovou, pak věřte, že jich je mnohem víc – máslová, špagetová nebo žaludová. Využít se dají všechny, každopádně dýňové pokrmy patří k podzimu. Tyhle znáte?

Už máte remosku? Tohle všechno v ní můžete připravit!

Remoska je český fenomén a není divu. Rychle a zdravě v ní uvaříte předkrm, hlavní jídlo, a dokonce i upečete dezert. Hlavní výhoda oproti troubě? Stačí vám trošku místa a elektrická zásuvka, takže je ideální do menších kuchyní

Podzimní jablečné koláče: Tažený závin s drobenkou nebo bublanina s jablky!

Podzim by snad nebyl podzimem, kdyby v něm nebyla jablka! Červená, žlutá nebo zelená, všechna voní krásně po podzimu. Jsou zdravá, šťavnatá a perfektně se hodí pro sladkou kuchyni. Zkuste tyhle recepty a neděle bude dokonalá!

Nejnovější články

BMI kalkulačka

  


Doporučujeme z Recepty.cz

České celebrity

Jan Tříska (80) v kritickém stavu: Co mu…

Záhadný pád či skok herce Jana Třísky (80) z Karlova mostu šokuje i jeho kolegy! Oblíbenému kamarádovi,…

celý článek »

Svět

V deseti supermarketech se objevil kokain.…

Minimálně v deseti bavorských supermarketech čekalo pracovníky překvapení při vybalování banánů.…

celý článek »

Praha - Zprávy

Cizinec vjel s autobusem na Karlův most!…

Byl snad slepý? Řidič-cizinec se v neděli odpoledne rozhodl nerespektovat zákazy a se svým autobusem…

celý článek »

Cyklistika

Senzační Sagan je potřetí v řadě mistrem…

Mistrem světa v norském Bergenu se stal potřetí za sebou Slovák Peter Sagan. Vyhrát třikrát v řadě…

celý článek »