Nejlepší steaky z roštěnce, pupku i krkovičky. Jak na ně? | Recepty.Blesk.cz

Nejlepší steaky z roštěnce, pupku i krkovičky. Jak na ně?

Foto: iStock
01.09.2017 / 06:00

Dobrý steak můžete udělat prakticky z jakéhokoli druhu masa – kromě hovězího se používá také drůbeží, vepřové, telecí, jehněčí, divočina i ryby. Záleží tedy jen na vás a na tom, jaké maso máte rádi.

 

Pokud toužíte po steaku, který nebude mít konkurenci, vsaďte na ten z hovězího masa. Nejvhodnější je střední část svíčkové. Maso je jemné a delikátní. Na steak se hodí taky roštěnec, ale ten na rozdíl od svíčkové musíte minimálně jednu hodinu marinovat.  Tyhle recepty znáte?

Steak z roštěnce s bylinkami

Steak z roštěnce s bylinkami

Grilování se neobejde bez steaků. Udělejte si tenhle, ve kterém zavoní vůně tymiánu a rozmarýnu.celý článek

Rumpsteak s citronovo-tymiánovou marinádou

Rumpsteak s citronovo-tymiánovou marinádou

Nejlepší steak je z hovězího masa. A tento, ovoněný citronem a tymiánem prostě nemá chybu!celý článek

Steak z hovězího pupku

Steak z hovězího pupku

Neprávem opomíjený kus masa vás překvapí! Měkká část hovězího břicha bez kostí se skvěle hodí nejen na dokonalý steak, ale i k omáčkám.celý článek

Hovězí steak s rozmarýnem a grilovanými bramborami

Hovězí steak s rozmarýnem a grilovanými bramborami

Lahůdka, která potěší každého milovníka dobrého jídla. Výborný hovězí steak s voňavými, dozlatova upečenými brambůrkami.celý článek

Steaky se dají připravit i z vepřového, nejlépe z krkovičky. Ta je pěkně šťavnatá, takže i steak bude skvělý. Jak dlouho nechat steak na pánvičce nebo grilu? Samozřejmě záleží opět na vašich preferencích. Někdo má rád křupavou kůrku na povrchu, jiný má rád steak krvavý. Hodně taky udělá výběr pánve, nejlepší je podle odborníků litinová. Každopádně vepřové maso, pokud se nejedná o panenku, je lepší jíst propečené!

Vepřová krkovička s medovou marinádou

Vepřová krkovička s medovou marinádou

Krkovička je šťavnatá a na vepřové steaky se hodí prostě nejlépe!celý článek

Farmářský steak

Farmářský steak

Vepřová krkovice je naložena v marinádě z česneku, oleje, soli a grilovacího koření aspoň den před přípravou. Poté je ugrilována a podávána se zeleninovou…celý článek

Pikantní grilovaná vepřová krkovička

Pikantní grilovaná vepřová krkovička

Také milujete pořádně šťavnatý vepřový steak? Tento s chilli marinádou vás určitě nezklame.celý článek

Pokud jste ještě nikdy neochutnali steak z jiného masa než z hovězího, pak určitě otestujte divočáka nebo lososa. Ti, kteří se snaží držet linii, určitě uvítají recept na krůtí steak. Není to ale ono, s tím počítejte.

Steaky z divočáka se šípkovou omáčkou

Steaky z divočáka se šípkovou omáčkou

Steak z divočáka osmažený na tymiánu, přelitý omáčkou z cibule, mrkve, česneku, vína, vývaru, povidel a jalovce. Podáváme s haluškami.celý článek

Steak z lososa vařený v páře s ravioli

Steak z lososa vařený v páře s ravioli

Losos posypaný bylinkami,pečený na páře se zeleninou a ravioli plněnými špenátem a ricottou. Podáváme s našlehanou pěnou ze žloutků a dochucenou vinným…celý článek

Krůtí steaky se zeleninou

Krůtí steaky se zeleninou

Krůtí maso naložené v medu a citrónové šťávě je ugrilováno společně s bramborovo-cibulovými špízy.celý článek

 

Jaké steaky se hodí na grilování? To vám ve videu poradí šéfkuchař Roman Paulus:

360p 240p
Jaké steaky se hodí na grilování, vám prozradí šéfkuchař Roman Paulus. • 

Diskuse k článku

.

Nejlepší omáčky: Rajská, koprovka nebo svíčková na smetaně!

Tahle česká klasika nemá ve světě obdoby a na tom trváme! K dosažení dokonalosti omáček je potřeba zkušenost, trpělivost a někdy trvá dlouhé roky, než se z vás stanou omáčkoví machři. Věřili byste, že jsou rodiny, které mezi

Recept na poctivý domácí chléb: Triky, jak ho mít co nejlepší!

Křupavý a čerstvý chleba hned po ránu? Proč ne, stačí, když se ho naučíte upéct sami doma. Můžete zkusit klasický pšeničný, ovšem fantazii se meze nekladou. Chléb se dá upéct z ječné mouky, ovesné, pohankové, špaldové nebo

Svatomartinské menu: Báječná husa, knedlíky a zelí! Poradíme vám, jak na to!

Svátek svatého Martina bez dobrého jídla? Ani nápad! Dopřejte si ty nejlepší pochoutky a inspirujte se našimi radami a skvostnou husu s přílohou připravte v pohodlí domova a s láskou. Věřte nebo ne, láska prochází žaludkem!

Recepty na šťavnatý bůček: Pomalu pečený, marinovaný nebo s nádivkou!

Bůček nepatří zrovna k tomu nejdietnějšímu, co bychom mohli sníst. Ovšem zase je to taková voňavá dobrota, které prostě jednou za čas nemůžete odolat! Neochutnat tyhle recepty by byla velká chyba!

Nejnovější články

BMI kalkulačka

  


Doporučujeme z Recepty.cz

Politika

Kupka se dostal do Sněmovny, Bendl si hledá…

Poslanecký mandát za ODS ve Středočeském kraji získal starosta Líbeznic Martin Kupka. Zjistil to…

celý článek »

České celebrity

Wabiho Daňka (†70) léta ničil alkohol: Vypil…

Jednoho na povzbuzení, jednoho na usínání. Alkohol byl pro Wabiho Daňka (✝70) mnoho let přítelem,…

celý článek »

Cestování

Kvůli perfektní fotce riskují život! Turisté…

Odvaha, nebo nebezpečný hazard? Turisté každý rok směřují do Zambie, aby se vyfotili na vrcholku…

celý článek »

Ročník 2017/18

Šéf Slavie Tvrdík o Nezmarovi, plánech s…

Jaké bude mít nový sportovní ředitel Jan Nezmar úkoly? Jak hodnotí výsledky v aktuální sezoně a jaké…

celý článek »