Rychlé letní večeře! Pomazánky, paštiky a saláty, které si zamilujete! | Recepty.Blesk.cz

Rychlé letní večeře! Pomazánky, paštiky a saláty, které si zamilujete!

Foto: iStock
11.08.2017 / 06:00

Léto fandí všemu lehkému, a to i v kuchyni. Proč vařit těžká jídla, která budeme pomalu trávit, když můžeme rodině připravit studenou večeři? Určitě jim to nebude vadit a chutnat bude stejně skvěle! Můžete udělat nějakou pomazánku, o trochu náročnější paštiku nebo osvěžující salát!

Pomazánka je rychle hotová a můžete ji namazat na chleba, krekry nebo do ní namáčet zeleninu. Fantazii se meze nekladou. A hodí se nejen k večeři, ale i k snídani nebo na svačinu, když budete mít velký hlad. Tyhle jsou navíc zdravé a nízkokalorické, takže ideální na léto.

Cizrnová pomazánka

Cizrnová pomazánka

Pomazánka z rozmixované cizrny, sezamové pasty, česneku a cibule, dochucená citronovou šťávou. Podáváme s arabským chlebem.celý článek

Pažitková pomazánka

Pažitková pomazánka

Pomazánka z másla, tvarohu a jogurtu, dochucená cibulí a pažitkou.celý článek

Šunková pomazánka

Šunková pomazánka

Pomazánka z másla, šunky, smetany a hořčice. Ochutíme solí a pažitkou.celý článek

Tuňáková pomazánka

Tuňáková pomazánka

Tuňáková pomazánka je klasika, kterou milují snad všichni, včetně dětí. Navíc je tak jednoduchá, že ji budete mít do 5 minut hotovou.celý článek

Máte raději paštiky? Tyhle jsou naprosto výjimečné! Potřebovat k nim sice budete játra nebo bůček, takže k dietě moc vhodné nejsou, ovšem zejména mužské části rodiny se jimi zavděčíte!

Paštika z kuřecích jater podle Jamieho Olivera

Paštika z kuřecích jater podle Jamieho Olivera

Játra jsou vnitřnosti, které buď milujete nebo nesnášíte. I odpůrcům jater se ale mohou seběhnout sliny na dokonale hladkou, jemnou domácí paštiku…celý článek

Lahůdková bůčková paštika

Lahůdková bůčková paštika

Kdo by odolal domácí paštice, kterou si namažete na pořádný krajíc čerstvého chleba. Málokdo. Až ochutnáte tuhle ladůkovou paštiku, jinou už nebudete…celý článek

Domácí bůčková paštika

Domácí bůčková paštika

Vynikající masová pochoutka, která zachutná celé rodině.celý článek

Dáváte přednost čerstvé zelenině? Pak připravte některý z našich lehkých salátů. Jsou hned hotové a rozhodně po nich nepřiberete. Dají se obohatit tuňákem nebo ořechy, záleží na tom, co máte rádi. Vyzkoušejte tyhle recepty, určitě vám budou chutnat.

Chřestový salát s vejci a rajčaty

Chřestový salát s vejci a rajčaty

Ideální odlehčená večeře na jaro. Tenhle salát vám určitě zachutná.celý článek

Křehký salát se zelím a ořechy

Křehký salát se zelím a ořechy

Dopřejte si k večeři něco dietnějšího a přitom vynikajícího. Salát s červeným zelím a ořechy je lahůdka.celý článek

Raw waldorfský salát

Raw waldorfský salát

Jsou jídla dávno zažitá, která mají dokonale zkombinované chutě. A tento salát patří mezi ně. Vyzkoušejte ho v odlehčené vitariánské verzi - bez majonézy.…celý článek

Letní salát s tuňákem

Letní salát s tuňákem

Osvěžující letní salát se středomořskými přísadami, je skvělým lehkým obědem. Ale vhodný je i na letní party.celý článek

 

Víte, jak připravit osvěžující letní salát caprese? Naučí vás ho šéfkuchař Radek David:

Šéfkuchař vás naučí osvěžující letní salát caprese • 

Diskuse k článku

.

Nejlepší domácí paštiky, rychlé a levné. Hovězí, bůčková nebo kachní!

Masové paštiky jsou oblíbené, protože jsou to rychlé a poměrně levné svačinky či večeře. A nejlepší jsou ty, které si sami doma vyrobíte, sice to není hned, ale můžete je konzervovat a schovat do zásoby. Pak už jen stačí vyndat

Nadýchaná poleva či šťavnaté koláče? Triky z první republiky, které se hodí i dnes!

Trendy ve vaření se sice mění, ale šikovné a praktické tipy, které používaly už naše prababičky, spolehlivě fungují i dnes. Které to jsou a které byste měli ve své kuchyni používat?

Chilli con carne, fazolová polévka i guláš: Vyzkoušejte recepty z fazolí

Luštěniny patří k trochu opomíjeným surovinám v naší kuchyni. Přitom kdysi byly na talíři téměř každý den. Nejen proto, že jsou výborným zdrojem bílkovin, ale i proto, že když se skvěle připraví, chutnají opravdu výtečně!

Nejlepší kuře na paprice podle šéfkuchaře Zdeňka Pohlreicha

  Zářivě oranžová smetanová omáčka a kus bílého masa. Je jedno, jestli kuře na paprice preferujete s těstovinami, rýží nebo houskovým knedlíkem. My vás naučíme, jak ho připravuje známý šéfkuchař Zdeněk Pohlreich.

Nejnovější články

BMI kalkulačka

  


Doporučujeme z Recepty.cz

České celebrity

Herec Dulava v ohrožení života: Vážná nemoc…

Herci Jaromíru Dulavovi (57) hrozila smrt! Má totiž nemocnou srdeční stěnu, kvůli níž skončil v nemocnici…

celý článek »

Krimi

Smrt Petra (†35) v Tatrách odhalila špinavý…

Adrenalinové sporty jsou vyhledávanou aktivitou. Mohou však skončit tragicky a fatálně. Jejich poslední…

celý článek »

Ostrava

6 let se snažili o miminko, teď mají trojčátka:…

Vzali se a toužili po miminku. Jolana (31) a Dalibor (30) Klechovi ze Šilheřovic na Opavsku se o…

celý článek »

VIP sport

Kdo je tajemný přítel zlaté šampionky Ester…

Hraje v kapele jejího bratra Jonáše. To byla dosud jediná informace o příteli zlaté šampionky Ester…

celý článek »