Zbylo vám staré pečivo? 7 nejlepších tipů, jak ho zpracovat! | Recepty.Blesk.cz

Zbylo vám staré pečivo? 7 nejlepších tipů, jak ho zpracovat!

  • Foto: Profimedia
    26července   2017  /  06:00

    Ročně spotřebujeme spoustu kilogramů jídla a taky ho bohužel spoustu vyhodíme. Zvláště na pečivo jsme mistři. Jen málokdy koupíme opravdu tolik, kolik sníme. Nevyhazujte ho a raději ho ještě chytře zpracujte. Jak říkaly naše babičky, škoda každého drobečku.

  • Strouhanka


    Pokud rádi smažíte a milujete řízky, obalovaný květák nebo žampiony, pak strouhanky není nikdy dost. A není nic hroznějšího, než když začnete obalovat ve strouhance a zjistíte, že vám chybí. Máte-li tvrdé rohlíky, stačí je umlít ve strojku na maso. Nastrouhané pečivo pak dejte do uzavíratelné nádoby a strouhanku pak máte vždy po ruce. Pokud nastrouháte starý chleba, hodí se vám na zahuštění guláše místo mouky.

     

    Osvědčené triky, jak uvařit ty nejlepší bramborové knedlíky

    Osvědčené triky, jak uvařit ty nejlepší bramborové knedlíky

    Stejně jako ty houskové patří i bramborové knedlíky k základům české kuchyně. Vynikající jsou k vepřové pečínce se zelím nebo špenátem, některým gulášům,…celý článek

  • Rozpékejte


    To, že je chléb nebo rohlík tvrdý, neznamená, že už ho musíte nutně vyhodit. Někdy stačí, když je vložíte do rozehřáté trouby nebo do mikrovlnky a rozpečete je. Věřte, že pak chutnají úplně jako čerstvé. Můžete je dát rozpéct taky na toustovač, máte-li typ s mřížkou, na které se dá pečivo rozpékat. Pozor však na použití mikrovlnné trouby, pokud tam necháte pečivo moc dlouho, nezměkne, ale naopak ztvrdne ještě víc.

  • Polévka


    Ze starého chleba lze uvařit skvělou chlebovou polévku. Jestli už předem víte, že máte chleba dost a nespotřebujete ho, nakrájejte ho na kostičky a uvařte hned polívku. Nebo můžete chleba usušit či zamrazit a polévku připravit někdy jindy. Jak na to? Zpěníte na tuku cibuli, zalijete vodou, přidáte kostky chleba a povaříte, dokud se chleba nerozvaří. Pak můžete polévku rozmixovat. Přidejte česnek, majoránku, sůl a pepř podle potřeby. Na závěr můžete do polévky vklepnout vajíčko.

     

    Kupujeme meloun: Jak poznat, že je zralý a sladký

    Kupujeme meloun: Jak poznat, že je zralý a sladký

    Osvěží, nasytí, uhasí žízeň, uspokojí chuť na sladké. Tahle zelenina s červenou dužinou a černými semínky je zkrátka dokonalou potravinou pro horké…celý článek

  • Nádivka


    Nádivku si můžete připravit i jindy než o Velikonocích. A základem každé je samozřejmě dostatek pečiva. Použít do ní můžete i starší pečivo, které není samozřejmě plesnivé, ale na běžnou konzumaci vám už nevoní. Stačí do ní přidat cokoli dle vaší fantazie – bylinky, uzené maso, prostě cokoli vás napadne.

  • Topinky, smaženky či krokety


    Ideální způsob, jak zužitkovat starý chleba nebo rohlíky. Můžete ho osmažit na pánvi a potřít česnekem nebo obalit v rozšlehaném vajíčku a pak teprve smažit. Chleba lze také zapéct se sýrem a česnekem v troubě – chutná skvěle. Pokud jde o krokety, zkuste starý chleba namočit v mléce, přidat vejce a koření, osolit, rozmíchat a zahustit troškou strouhanky. Pak rukou vytvoříte krokety, obalíte ve strouhance a usmažíte.

     

    5 tipů, jak skladovat chléb, aby nezplesnivěl nebo neztvrdl

    5 tipů, jak skladovat chléb, aby nezplesnivěl nebo neztvrdl

    Kde jsou ty časy, kdy jsme si na dovolenou s kamarádkou do Itálie vozily náš voňavý čerstvý chléb, protože vydržel poživatelný celý týden. Nebyl to…celý článek

  • Chlebové lupínky


    Starší chleba rozkrájejte na slabé plátky, jako byste připravovali hranolky, promíchejte v míse s olejem, prolisovaným česnekem, mletou paprikou, pepřem a solí a dejte zapéct do trouby. Získáte tak skvělé lupínky, po kterých se jen zapráší.

  • Krutonky


    Máte rádi polévky, do kterých se sypou křupavé krutony? Pak není nic jednoduššího, než si je připravit tak, že starší chleba nakrájíte na kostičky a usmažíte na pánvi na oleji. Potřebujete větší množství? Dejte je upéct na plech do trouby. Náš tip: Lépe budou chutnat, když je před pečením posypete třeba parmezánem a pokapete olivovým olejem.

     

    Umíte uvařit tradiční bramboračku? Zkuste tenhle recept podle Dity P. A., klidně do ní nasypte chlebové krutonky.

    Polévka je grunt: Naučte se tradiční bramboračku podle Dity P. • 

     

/
Autor: aši

Diskuse k článku

.

Božské palačinky: Nadýchané sladké pokušení, kterému neodoláte!

Máte strach, že se vám nepovedou, takže je raději neděláte? Chyba! Dají se naučit a pak už je můžete svým blízkým připravovat, kdykoli vás napadne, třeba jako rychlou večeři, zákusek po lehkém obědě nebo je můžete sníst druhý

Nejlepší dýňové recepty: Polévka, kari, hranolky i koláče!

Nezapomněli jste, že právě teď je sezona dýní? Pokud znáte jen tu oranžovou, pak věřte, že jich je mnohem víc – máslová, špagetová nebo žaludová. Využít se dají všechny, každopádně dýňové pokrmy patří k podzimu. Tyhle znáte?

Už máte remosku? Tohle všechno v ní můžete připravit!

Remoska je český fenomén a není divu. Rychle a zdravě v ní uvaříte předkrm, hlavní jídlo, a dokonce i upečete dezert. Hlavní výhoda oproti troubě? Stačí vám trošku místa a elektrická zásuvka, takže je ideální do menších kuchyní

Podzimní jablečné koláče: Tažený závin s drobenkou nebo bublanina s jablky!

Podzim by snad nebyl podzimem, kdyby v něm nebyla jablka! Červená, žlutá nebo zelená, všechna voní krásně po podzimu. Jsou zdravá, šťavnatá a perfektně se hodí pro sladkou kuchyni. Zkuste tyhle recepty a neděle bude dokonalá!

Nejnovější články

BMI kalkulačka

  


Doporučujeme z Recepty.cz

České celebrity

Jan Tříska (80) v kritickém stavu: Co mu…

Záhadný pád či skok herce Jana Třísky (80) z Karlova mostu šokuje i jeho kolegy! Oblíbenému kamarádovi,…

celý článek »

Svět

V deseti supermarketech se objevil kokain.…

Minimálně v deseti bavorských supermarketech čekalo pracovníky překvapení při vybalování banánů.…

celý článek »

Praha - Zprávy

Cizinec vjel s autobusem na Karlův most!…

Byl snad slepý? Řidič-cizinec se v neděli odpoledne rozhodl nerespektovat zákazy a se svým autobusem…

celý článek »

Cyklistika

Senzační Sagan je potřetí v řadě mistrem…

Peter Sagan zase vládne! Už potřetí za sebou! Slovenský cyklista se stal mistrem světa v silničním…

celý článek »