Hamburger na grilu: Recept na klasiku i na burger s avokádem | Recepty.Blesk.cz

Grilovací sezona: Nejlepší burgery se sýrem, avokádem a farmářský steak!

Domácí hamburger na grilu s avokádem
Foto: iStock
07.05.2018 / 06:00

Léto se bez grilování neobejde, a pokud máte zahradu nebo terasu, možná se mu věnujete ostošest. Zkuste naše recepty na vynikající burgery nebo steaky, pochutná si celá rodina i návštěvy. 

 

Na grilování se skvěle hodí především hovězí maso. Vždycky je lepší maso z býka než z krávy a víc si pochutnáte na odleželém mase než na čerstvém. Lepší je tak maso prorostlé než libové. Ovšem grilovat lze i maso krůtí, k tomu se skvěle hodí brusinkový kompot.

Jak vybrat maso na hamburger, vám ve videu poradí food blogerka Mona Jaoua:

720p 480p 360p 240p
Jak vybrat maso na hamburger vám poradí food blogerka Mona Jaoua • 

 

Nejlepší recepty na domácí hamburgery najdete ZDE >>>

 

Hovězí burger s avokádem

Hovězí burger s avokádem

Klasika ochucená avokádovou omáčkou. Určitě si pochutnáte.celý článek

Hamburger s bylinkovým máslem

Hamburger s bylinkovým máslem

Tenhle burger vám bude chutnat nejen díky bylinkovému máslu. Vyzkoušejte ho.celý článek

Hovězí cheeseburger

Hovězí cheeseburger

Naprostá klasika, která nesmí chybět v létě na vašem stole, když grilujete.celý článek

Hamburger s karamelizovanou cibulí Zdeňka Pohlreicha

Hamburger s karamelizovanou cibulí Zdeňka Pohlreicha

Hamburgery z hověžího a vepřového masa zdobené cibulí opečenou dozlatova na másle, tymiánu, zastříklou vinným octem, posypanou cukrem a zalitou koňakem.…celý článek

Krůtí burger s brusinkovým kompotem

Krůtí burger s brusinkovým kompotem

Tenhle burger vám zachutná okamžitě. S brusinkami ještě víc.celý článek

A když hamburgery, tak jedině do domácích housek. Samozřejmě můžete použít i ty kupované, ale zaručujeme vám, že těmto parmazánovým od foodblogerky Monovaření nesahají ani po kotníky. Jejich největší výhoda? Udělejte jich víc a snězte je klidně i ke steaku!

Skvělé a domácí: Hamburgery jedině do bulek podle foodblogerky

Skvělé a domácí: Hamburgery jedině do bulek podle foodblogerky

Léto je sezonou grilování a ke grilování patří hamburgery. Pokud se chcete o víkendu blýsknout, servírujte je přátelům nebo rodině do domácích bulek.…celý článek

Máte raději steaky? Maso na ně krájejte na dvou- až třícentimetrové plátky. Při grilování hovězího to nepřehánějte s kořením, jedině tak vynikne chuť masa. Když maso otáčíte, nepoužívejte moc ostré předměty, jinak vyteče všechna šťáva. A jestli chcete opravdu vynikající steak, měl by být trochu krvavý, propečený nikdy nebude tak dobře chutnat.

Steak z roštěnce s bylinkami

Steak z roštěnce s bylinkami

Grilování se neobejde bez steaků. Udělejte si tenhle, ve kterém zavoní vůně tymiánu a rozmarýnu.celý článek

Steak z hovězího pupku

Steak z hovězího pupku

Neprávem opomíjený kus masa vás překvapí! Měkká část hovězího břicha bez kostí se skvěle hodí nejen na dokonalý steak, ale i k omáčkám.celý článek

Rumpsteak s citronovo-tymiánovou marinádou

Rumpsteak s citronovo-tymiánovou marinádou

Nejlepší steak je z hovězího masa. A tento, ovoněný citronem a tymiánem prostě nemá chybu!celý článek

Farmářský steak

Farmářský steak

Vepřová krkovice je naložena v marinádě z česneku, oleje, soli a grilovacího koření aspoň den před přípravou. Poté je ugrilována a podávána se zeleninovou…celý článek

Diskuse k článku

.

Nejlepší květákové recepty: Gratinovaný, zapečený nebo karbanátky!

Květák milují nejen ti, kdo nejí maso, ale chutná i dětem. Ať už ho usmažíte jako řízek nebo budete zapékat v troubě se sýrem, nikdy neuděláte chybu. Navíc je to rychlý oběd, který nezabere moc času. A teď v létě není nic

Recepty z cukety, kterým neodoláte: Placky, koláče i omelety

Cukety jsou letní princeznou! Jsou oblíbené a není divu. Hodí se k k přípravě polévek, placiček, koláčů, dají se přidat k těstovinám nebo se dají zapékat. Kromě toho mají málo kalorií a díky své jemné chuti a zdravotním

Nejlepší bezmasé tataráky na léto! Připravte si avokádový, lilkový nebo rajčatový!

Pravý tatarák z hovězího masa, který si sami namícháte, je samozřejmě gastronomická bomba. Ovšem pokud chcete teď v létě něco lehčího, po čem vám nebude těžko a nebude hrozit žádná zdravotní komplikace, dopřejte si zeleninové

Řízky 15x jinak: Klasické, kokosové nebo v bylinkové strouhance

Chcete uvařit k nedělnímu obědu něco, co bude jasná tutovka? Pak zvolte řízky. Po nich se pokaždé zapráší. Ať nabídnete rodině klasiku nebo něco originálnějšího, nikdy neuděláte chybu. Kdo by taky odolal takové dobrotě?

Nejnovější články

BMI kalkulačka

  


Doporučujeme z Recepty.cz

Plzeň

Muž na Klatovsku 2 hodiny brutálně znásilňoval…

Nepředstavitelnou hrůzu si prožila třicetiletá žena, kterou o čtyři roky starší muž vylákal k jezírku…

celý článek »

České celebrity

Petra Paroubková po 16 měsících venku! Ukázala…

16 měsíců nebyla Petra Paroubková (44) ve společnosti. Nepříjemný rozvod s manželem Jiřím (65), rozdělení…

celý článek »

Příběhy

Holčičku (2) ničí nemoc, kterou trpí statisíce…

Maisie Buchanan (2) od čtyř měsíců trpí lupénkou. Kvůli vážnému průběhu nemoci se její kůže zbarvila…

celý článek »

VIP sport

Maradona šílel ze své Argentiny. Máchal…

Byl jako na trní. Legendární Diego Maradona byl před utkáním Argentiny s Chorvatskem nejdříve v dobrém…

celý článek »