Grilovací sezona: Nejlepší burgery se sýrem, avokádem a farmářský steak! | Recepty.Blesk.cz

Grilovací sezona: Nejlepší burgery se sýrem, avokádem a farmářský steak!

Foto: shutterstock.com
21.07.2017 / 06:00

Léto se bez grilování neobejde, a pokud máte zahradu nebo terasu, možná se mu věnujete ostošest. Zkuste naše recepty na vynikající burgery nebo steaky, pochutná si celá rodina i návštěvy. 

 

Na grilování se skvěle hodí především hovězí maso. Vždycky je lepší maso z býka než z krávy a víc si pochutnáte na odleželém mase než na čerstvém. Lepší je tak maso prorostlé než libové. Ovšem grilovat lze i maso krůtí, k tomu se skvěle hodí brusinkový kompot.

Jak vybrat maso na hamburger, to se dozvíte ve videu:

720p 480p 360p 240p
Jak vybrat maso na hamburger vám poradí food blogerka Mona Jaoua • 

Hovězí burger s avokádem

Hovězí burger s avokádem

Klasika ochucená avokádovou omáčkou. Určitě si pochutnáte.celý článek

Hamburger s bylinkovým máslem

Hamburger s bylinkovým máslem

Tenhle burger vám bude chutnat nejen díky bylinkovému máslu. Vyzkoušejte ho.celý článek

Hovězí cheeseburger

Hovězí cheeseburger

Naprostá klasika, která nesmí chybět v létě na vašem stole, když grilujete.celý článek

Hamburger s karamelizovanou cibulí Zdeňka Pohlreicha

Hamburger s karamelizovanou cibulí Zdeňka Pohlreicha

Hamburgery z hověžího a vepřového masa zdobené cibulí opečenou dozlatova na másle, tymiánu, zastříklou vinným octem, posypanou cukrem a zalitou koňakem.…celý článek

Krůtí burger s brusinkovým kompotem

Krůtí burger s brusinkovým kompotem

Tenhle burger vám zachutná okamžitě. S brusinkami ještě víc.celý článek

A když hamburgery, tak jedině do domácích housek. Samozřejmě můžete použít i ty kupované, ale zaručujeme vám, že těmto parmazánovým od foodblogerky Monovaření nesahají ani po kotníky. Jejich největší výhoda? Udělejte jich víc a snězte je klidně i ke steaku!

Skvělé a domácí: Hamburgery jedině do bulek podle foodblogerky

Skvělé a domácí: Hamburgery jedině do bulek podle foodblogerky

Léto je sezonou grilování a ke grilování patří hamburgery. Pokud se chcete o víkendu blýsknout, servírujte je přátelům nebo rodině do domácích bulek.…celý článek

Máte raději steaky? Maso na ně krájejte na dvou- až třícentimetrové plátky. Při grilování hovězího to nepřehánějte s kořením, jedině tak vynikne chuť masa. Když maso otáčíte, nepoužívejte moc ostré předměty, jinak vyteče všechna šťáva. A jestli chcete opravdu vynikající steak, měl by být trochu krvavý, propečený nikdy nebude tak dobře chutnat.

Steak z roštěnce s bylinkami

Steak z roštěnce s bylinkami

Grilování se neobejde bez steaků. Udělejte si tenhle, ve kterém zavoní vůně tymiánu a rozmarýnu.celý článek

Steak z hovězího pupku

Steak z hovězího pupku

Neprávem opomíjený kus masa vás překvapí! Měkká část hovězího břicha bez kostí se skvěle hodí nejen na dokonalý steak, ale i k omáčkám.celý článek

Rumpsteak s citronovo-tymiánovou marinádou

Rumpsteak s citronovo-tymiánovou marinádou

Nejlepší steak je z hovězího masa. A tento, ovoněný citronem a tymiánem prostě nemá chybu!celý článek

Farmářský steak

Farmářský steak

Vepřová krkovice je naložena v marinádě z česneku, oleje, soli a grilovacího koření aspoň den před přípravou. Poté je ugrilována a podávána se zeleninovou…celý článek

 

Víte, jaké steaky se hodí ke grilování? Poradí vám šéfkuchař Radek Paulus:

 

360p 240p
Jaké steaky se hodí na grilování vám prozradí šéfkuchař Roman Paulus • 

Diskuse k článku

.

Nejlepší domácí paštiky, rychlé a levné. Hovězí, bůčková nebo kachní!

Masové paštiky jsou oblíbené, protože jsou to rychlé a poměrně levné svačinky či večeře. A nejlepší jsou ty, které si sami doma vyrobíte, sice to není hned, ale můžete je konzervovat a schovat do zásoby. Pak už jen stačí vyndat

Nadýchaná poleva či šťavnaté koláče? Triky z první republiky, které se hodí i dnes!

Trendy ve vaření se sice mění, ale šikovné a praktické tipy, které používaly už naše prababičky, spolehlivě fungují i dnes. Které to jsou a které byste měli ve své kuchyni používat?

Chilli con carne, fazolová polévka i guláš: Vyzkoušejte recepty z fazolí

Luštěniny patří k trochu opomíjeným surovinám v naší kuchyni. Přitom kdysi byly na talíři téměř každý den. Nejen proto, že jsou výborným zdrojem bílkovin, ale i proto, že když se skvěle připraví, chutnají opravdu výtečně!

Nejlepší kuře na paprice podle šéfkuchaře Zdeňka Pohlreicha

  Zářivě oranžová smetanová omáčka a kus bílého masa. Je jedno, jestli kuře na paprice preferujete s těstovinami, rýží nebo houskovým knedlíkem. My vás naučíme, jak ho připravuje známý šéfkuchař Zdeněk Pohlreich.

Nejnovější články

BMI kalkulačka

  


Doporučujeme z Recepty.cz

České celebrity

Útěk Řepky s Kristelovou z natáčení: Prachařovi…

O tom, že se spolu mají krásně a milují se až za hrob, veřejnost prostřednictvím sociálních sítí…

celý článek »

Krimi

Záhadná smrt těhotné ženy (†27) v lesích:…

Její rodina trnula dlouhé dva týdny strachy. Nikdo nevěděl, kde může těhotná Kara Blevins (†27) z Minnesoty…

celý článek »

Příběhy

Tyran vyhodil fenku za jízdy z auta: Běžela…

Už ho nebavila, nebo mu vadilo, že je březí. Rozhodl se jí zbavit naprosto bezcitným způsobem. Krutý…

celý článek »

Politika

Útok na sjezdu ČSSD řeší policie. Kotrba:…

Incident z nedělního sjezdu ČSSD, při kterém spolupracovník Českého rozhlasu Štepán Kotrba nastříkal…

celý článek »