Grilovací sezona: Nejlepší burgery se sýrem, avokádem a farmářský steak! | Recepty.Blesk.cz

Grilovací sezona: Nejlepší burgery se sýrem, avokádem a farmářský steak!

Foto: shutterstock.com
21.07.2017 / 06:00

Léto se bez grilování neobejde, a pokud máte zahradu nebo terasu, možná se mu věnujete ostošest. Zkuste naše recepty na vynikající burgery nebo steaky, pochutná si celá rodina i návštěvy. 

 

Na grilování se skvěle hodí především hovězí maso. Vždycky je lepší maso z býka než z krávy a víc si pochutnáte na odleželém mase než na čerstvém. Lepší je tak maso prorostlé než libové. Ovšem grilovat lze i maso krůtí, k tomu se skvěle hodí brusinkový kompot.

Jak vybrat maso na hamburger, to se dozvíte ve videu:

720p 480p 360p 240p
Jak vybrat maso na hamburger vám poradí food blogerka Mona Jaoua • 

Hovězí burger s avokádem

Hovězí burger s avokádem

Klasika ochucená avokádovou omáčkou. Určitě si pochutnáte.celý článek

Hamburger s bylinkovým máslem

Hamburger s bylinkovým máslem

Tenhle burger vám bude chutnat nejen díky bylinkovému máslu. Vyzkoušejte ho.celý článek

Hovězí cheeseburger

Hovězí cheeseburger

Naprostá klasika, která nesmí chybět v létě na vašem stole, když grilujete.celý článek

Hamburger s karamelizovanou cibulí Zdeňka Pohlreicha

Hamburger s karamelizovanou cibulí Zdeňka Pohlreicha

Hamburgery z hověžího a vepřového masa zdobené cibulí opečenou dozlatova na másle, tymiánu, zastříklou vinným octem, posypanou cukrem a zalitou koňakem.…celý článek

Krůtí burger s brusinkovým kompotem

Krůtí burger s brusinkovým kompotem

Tenhle burger vám zachutná okamžitě. S brusinkami ještě víc.celý článek

A když hamburgery, tak jedině do domácích housek. Samozřejmě můžete použít i ty kupované, ale zaručujeme vám, že těmto parmazánovým od foodblogerky Monovaření nesahají ani po kotníky. Jejich největší výhoda? Udělejte jich víc a snězte je klidně i ke steaku!

Skvělé a domácí: Hamburgery jedině do bulek podle foodblogerky

Skvělé a domácí: Hamburgery jedině do bulek podle foodblogerky

Léto je sezonou grilování a ke grilování patří hamburgery. Pokud se chcete o víkendu blýsknout, servírujte je přátelům nebo rodině do domácích bulek.…celý článek

Máte raději steaky? Maso na ně krájejte na dvou- až třícentimetrové plátky. Při grilování hovězího to nepřehánějte s kořením, jedině tak vynikne chuť masa. Když maso otáčíte, nepoužívejte moc ostré předměty, jinak vyteče všechna šťáva. A jestli chcete opravdu vynikající steak, měl by být trochu krvavý, propečený nikdy nebude tak dobře chutnat.

Steak z roštěnce s bylinkami

Steak z roštěnce s bylinkami

Grilování se neobejde bez steaků. Udělejte si tenhle, ve kterém zavoní vůně tymiánu a rozmarýnu.celý článek

Steak z hovězího pupku

Steak z hovězího pupku

Neprávem opomíjený kus masa vás překvapí! Měkká část hovězího břicha bez kostí se skvěle hodí nejen na dokonalý steak, ale i k omáčkám.celý článek

Rumpsteak s citronovo-tymiánovou marinádou

Rumpsteak s citronovo-tymiánovou marinádou

Nejlepší steak je z hovězího masa. A tento, ovoněný citronem a tymiánem prostě nemá chybu!celý článek

Farmářský steak

Farmářský steak

Vepřová krkovice je naložena v marinádě z česneku, oleje, soli a grilovacího koření aspoň den před přípravou. Poté je ugrilována a podávána se zeleninovou…celý článek

 

Víte, jaké steaky se hodí ke grilování? Poradí vám šéfkuchař Radek Paulus:

 

360p 240p
Jaké steaky se hodí na grilování vám prozradí šéfkuchař Roman Paulus • 

Diskuse k článku

.

Nejlepší recept na domácí zeleninový bujon. Zmrazte si ho do zásoby!

Bujon dodá jídlu tu správnou chuť. Hodí se do polévek, omáček nebo rizota. Proč ho ale kupovat v obchodě, když si ho můžete vyrobit sami doma a uchovat do zásoby? Je to jednoduché, zkuste to podle našeho receptu!

Medvědí česnek je všude: Vyzkoušejte ho v polévce, knedlíčcích nebo v pestu

Jaro je tady a s ním i medvědí česnek. Je to jedna z prvních zelených rostlin, která teď raší, a taky jedna z těch, která zažene únavu, stres a dodá nám energii. Pokud jste kouzlu tohoto česneku ještě nepropadli, je načase to

Nejlepší recepty na pečené kuře! S nádivkou, na česneku nebo a la kachna

Chcete připravit na neděli nějakou dobrotu, která vám nezabere moc času? Upečte kuře! Existují desítky nejrůznějších variant, jak z něj vykouzlit skutečný skvost. A rozhodně bude chutnat úplně všem.

Domácí pesto z medvědího česneku: Hotové za pár minut, v lednici vydrží měsíc

Duben je sezona medvědího česneku, tak toho využijte a naučte se vyrobit domácí pesto z téhle dobroty plné vitaminů. Hodit se vám bude nejen do těstovin, ale taky na pizzu, ryby, slaný koláč či pečený chléb.

Nejnovější články

BMI kalkulačka

  


Doporučujeme z Recepty.cz

Seriály, filmy, kino a TV

Dohra jedné z nejdrsnějších Výměn manželek:…

Řval sprostě na celý dům, a dokonce napadl svou náhradní ženu Janu (32)! Za agresivní chování ve…

celý článek »

Krimi

Vražedkyně v bikinách se vrací domů. Modelka…

Slovenská modelka Mária Kukučová (28) se brzy dostane ze španělské basy, kde si odpykává trest za…

celý článek »

Příběhy

Denisa trpěla stejnou nemocí jako Koukalová:…

Byla úspěšnou sportovkyní, ale propadla anorexii a bulimii. Podobný osud, jaký měla biatlonistka…

celý článek »

České celebrity

Perkausovou čeká operace! Hvězdu Primy sužuje…

Tajemství skrývá úsměv! Moderátorka Zpráv na Primě Eva Perkausová (24) je sice při večerním…

celý článek »