Božské ovocné knedlíky: Kynuté, tvarohové nebo z odpalovaného těsta! | Recepty.Blesk.cz

Božské ovocné knedlíky: Kynuté, tvarohové nebo z odpalovaného těsta!

Foto: shutterstock.com
15.07.2017 / 06:00

Proč bychom měli milovat léto? No přece kvůli plněným ovocným knedlíkům, které nemají konkurenci. Jsou hříšně dobré, sice kalorické, ale zato fantastické. Dají se připravit na tisíc způsobů a plnit se dají vším možným ovocem. Jestli jste ještě všechny recepty nevyzkoušeli, tak to honem rychle napravte!

 

Plněné ovocné knedlíky se považovaly odjakživa za chloubu moravské i české kuchyně. A v Evropě byly dokonce tak moc proslulé, že francouzský labužník Edouard de Pomiane zařadil švestkové mezi deset nejlepších jídel světa! A právě ty miloval i Jan Neruda, který jim dokonce složil hold v jednom ze svých fejetonů  "švestkový knedlík je můj ideální ideál"!

Švestkové knedlíky z bramborového těsta

Švestkové knedlíky z bramborového těsta

Můžete koupit švestky čerstvé, ale klidně lze použít i ty zmražené. Každopádně zmizí z talíře skoro okamžitě.celý článek

Tvarohové švestkové knedlíky

Tvarohové švestkové knedlíky

Naprostá klasika, které budete jen těžko odolávat.celý článek

V létě se dá s knedlíky doslova kouzlit. Všude kolem je totiž tolik nejrůznějšího ovoce, že je těžké si vybrat. Podle odborníků jsou knedlíky ovšem kalorickou bombou. A to samozřejmě taky kvůli tomu, čím je posypete a polijete. Pokud chcete přece jen hřešit zdravěji, doporučujeme knedlíky z těsta tvarohového. Ty si můžete dopřát i v případě, že držíte dietu, samozřejmě jen malou porci.

Tvarohové knedlíky s meruňkami

Tvarohové knedlíky s meruňkami

Jsou božské, nadýchané a naprosto delikátní. Můžete je udělat v neděli k obědu a máte hlavní jídlo i dezert dohromady.celý článek

Tvarohové knedlíky s jahodami

Tvarohové knedlíky s jahodami

Jsou snadné, rychlé a naprosto dokonalé. Zvládne je i naprostá začátečnice! S čerstvými jahodami vykouzlíte doslova nebeský oběd.celý článek

Kynuté ovocné knedlíky jsou prostě babiččina klasika, kterou stojí zato aspoň jednou za celé léto ochutnat. No, zabije vás snad jeden jediný kynutý knedlík? Tyhle dva recepty určitě vyzkoušejte a nemusíte čekat až na neděli! Pozor jen, když těsto připravujete, nepodceňujte dobu kynutí a teplotu surovin. 

Kynuté ovocné knedlíky

Kynuté ovocné knedlíky

Zřejmě každý rád zhřeší tímto sladkým pokrmem. Zkuste naší variantu se zakysanou smetanou.celý článek

Kynuté jahodové knedlíky

Kynuté jahodové knedlíky

Nadýchaná dobrota, po které se jen zapráší!celý článek

První ovocné knedlíky se objevily v našich kuchyních v 17. století a náplň měly švestkovou. Překvapivé bylo, že se smažily. Později se začaly dělat z páleného, žemlového, krupicového, kynutého či bramborového těsta a balily se do nich nejrůznější druhy ovoce. Na Moravě je kuchařinky sypaly mákem, v Čechách tvarohem, jinde se polévaly smetanou nebo máslem. Fantazii se meze nekladly. Tyhle dva recepty z odpalovaného a spařeného těsta znáte? Chutnají neméně božsky.

Broskvové knedlíky ze spařeného těsta

Broskvové knedlíky ze spařeného těsta

Tyhle knedlíky chutnají naprosto dokonale! Místo broskví můžete použít i meruňky.celý článek

Malinové knedlíky z odpalovaného těsta

Malinové knedlíky z odpalovaného těsta

Odpalované těsto je křupavé a nadýchané, takže knedlíky vyrobené z něj budou stejně lehoučké. Ochutnejte.celý článek

 

Tyhle knedlíky sice nejsou plněné ovocem, ale rozhodně chutnají stejně skvěle! Vyzkoušejte knedlíky plněné uzeným masem:

F.O.O.D. Česko: Jak na knedlíky plněné uzeným masem? • 

Diskuse k článku

.

Zbylo vám staré pečivo? 7 nejlepších tipů, jak ho zpracovat!

Ročně spotřebujeme spoustu kilogramů jídla a taky ho bohužel spoustu vyhodíme. Zvláště na pečivo jsme mistři. Jen málokdy koupíme opravdu tolik, kolik sníme. Nevyhazujte ho a raději ho ještě chytře zpracujte. Jak říkaly naše

Rybízové pokušení: Upečte z něj koláče, bublaninu, vyrobte domácí rosol! Nikdo neodolá!

Rybíz je všude kolem, tak toho využijte a rychle z něj upečte nějaký dobrý moučník k nedělnímu obědu. Některé recepty jsou tak snadné, že je zvládnete hravě do půl hodiny. A hlavně jsou tak dobré, že se po nich jen zapráší.

Grilovací sezona: Nejlepší burgery se sýrem, avokádem a farmářský steak!

Léto se bez grilování neobejde, a pokud máte zahradu nebo terasu, možná se mu věnujete ostošest. Zkuste naše recepty na vynikající burgery nebo steaky, pochutná si celá rodina i návštěvy. 

6 tipů na to, jak co nejlépe zpracovat houby!

Houbová sezona začíná! Možná nerostou úplně všude, ale jsou místa, odkud si přinesete plné košíky. Pokud se taky chystáte do lesa, určitě vám přijdou vhod naše tipy, co s těmi úlovky potom udělat.

Nejnovější články

BMI kalkulačka

  


Doporučujeme z Recepty.cz

Brno - Krimi

Adam (14) vezl sestřičku (2) do Izraele…

Školák Adam T. (14) vycestoval v úterý dopoledne spolu se sestřičkou (2) z Brna do Budapešti, aby…

celý článek »

VIP sport

Schick si prý postavil hlavu a odmítl megapřestup:…

V mladé hlavě fotbalisty Patrika Schicka (21) uzrálo rozhodnutí. Podle italských médií odmítá milánský…

celý článek »

Svět

Egyptský tank převálcoval auto teroristů.…

Minimálně 50 lidí mohlo zemřít, pokud by nezasáhl tank egyptské armády nedaleko města Aríš na Sinajském…

celý článek »

České celebrity

Krach hereckého páru: Žilková řeší nečekaný…

Nejdřív ji nechtěl a odháněl ji, pak se nechal sbalit, a teď mu zlomila srdce! Syn Veroniky Žilkové…

celý článek »