Božské ovocné knedlíky: Kynuté, tvarohové nebo z odpalovaného těsta! | Recepty.Blesk.cz

Božské ovocné knedlíky: Kynuté, tvarohové nebo z odpalovaného těsta!

Foto: shutterstock.com
15.07.2017 / 06:00

Proč bychom měli milovat léto? No přece kvůli plněným ovocným knedlíkům, které nemají konkurenci. Jsou hříšně dobré, sice kalorické, ale zato fantastické. Dají se připravit na tisíc způsobů a plnit se dají vším možným ovocem. Jestli jste ještě všechny recepty nevyzkoušeli, tak to honem rychle napravte!

 

Plněné ovocné knedlíky se považovaly odjakživa za chloubu moravské i české kuchyně. A v Evropě byly dokonce tak moc proslulé, že francouzský labužník Edouard de Pomiane zařadil švestkové mezi deset nejlepších jídel světa! A právě ty miloval i Jan Neruda, který jim dokonce složil hold v jednom ze svých fejetonů  "švestkový knedlík je můj ideální ideál"!

Švestkové knedlíky z bramborového těsta

Švestkové knedlíky z bramborového těsta

Můžete koupit švestky čerstvé, ale klidně lze použít i ty zmražené. Každopádně zmizí z talíře skoro okamžitě.celý článek

Tvarohové švestkové knedlíky

Tvarohové švestkové knedlíky

Naprostá klasika, které budete jen těžko odolávat.celý článek

V létě se dá s knedlíky doslova kouzlit. Všude kolem je totiž tolik nejrůznějšího ovoce, že je těžké si vybrat. Podle odborníků jsou knedlíky ovšem kalorickou bombou. A to samozřejmě taky kvůli tomu, čím je posypete a polijete. Pokud chcete přece jen hřešit zdravěji, doporučujeme knedlíky z těsta tvarohového. Ty si můžete dopřát i v případě, že držíte dietu, samozřejmě jen malou porci.

Tvarohové knedlíky s meruňkami

Tvarohové knedlíky s meruňkami

Jsou božské, nadýchané a naprosto delikátní. Můžete je udělat v neděli k obědu a máte hlavní jídlo i dezert dohromady.celý článek

Tvarohové knedlíky s jahodami

Tvarohové knedlíky s jahodami

Jsou snadné, rychlé a naprosto dokonalé. Zvládne je i naprostá začátečnice! S čerstvými jahodami vykouzlíte doslova nebeský oběd.celý článek

Kynuté ovocné knedlíky jsou prostě babiččina klasika, kterou stojí zato aspoň jednou za celé léto ochutnat. No, zabije vás snad jeden jediný kynutý knedlík? Tyhle dva recepty určitě vyzkoušejte a nemusíte čekat až na neděli! Pozor jen, když těsto připravujete, nepodceňujte dobu kynutí a teplotu surovin. 

Kynuté ovocné knedlíky

Kynuté ovocné knedlíky

Zřejmě každý rád zhřeší tímto sladkým pokrmem. Zkuste naší variantu se zakysanou smetanou.celý článek

Kynuté jahodové knedlíky

Kynuté jahodové knedlíky

Nadýchaná dobrota, po které se jen zapráší!celý článek

První ovocné knedlíky se objevily v našich kuchyních v 17. století a náplň měly švestkovou. Překvapivé bylo, že se smažily. Později se začaly dělat z páleného, žemlového, krupicového, kynutého či bramborového těsta a balily se do nich nejrůznější druhy ovoce. Na Moravě je kuchařinky sypaly mákem, v Čechách tvarohem, jinde se polévaly smetanou nebo máslem. Fantazii se meze nekladly. Tyhle dva recepty z odpalovaného a spařeného těsta znáte? Chutnají neméně božsky.

Broskvové knedlíky ze spařeného těsta

Broskvové knedlíky ze spařeného těsta

Tyhle knedlíky chutnají naprosto dokonale! Místo broskví můžete použít i meruňky.celý článek

Malinové knedlíky z odpalovaného těsta

Malinové knedlíky z odpalovaného těsta

Odpalované těsto je křupavé a nadýchané, takže knedlíky vyrobené z něj budou stejně lehoučké. Ochutnejte.celý článek

 

Tyhle knedlíky sice nejsou plněné ovocem, ale rozhodně chutnají stejně skvěle! Vyzkoušejte knedlíky plněné uzeným masem:

F.O.O.D. Česko: Jak na knedlíky plněné uzeným masem? • 

Diskuse k článku

.

Nejlepší omáčky: Rajská, koprovka nebo svíčková na smetaně!

Tahle česká klasika nemá ve světě obdoby a na tom trváme! K dosažení dokonalosti omáček je potřeba zkušenost, trpělivost a někdy trvá dlouhé roky, než se z vás stanou omáčkoví machři. Věřili byste, že jsou rodiny, které mezi

Recept na poctivý domácí chléb: Triky, jak ho mít co nejlepší!

Křupavý a čerstvý chleba hned po ránu? Proč ne, stačí, když se ho naučíte upéct sami doma. Můžete zkusit klasický pšeničný, ovšem fantazii se meze nekladou. Chléb se dá upéct z ječné mouky, ovesné, pohankové, špaldové nebo

Svatomartinské menu: Báječná husa, knedlíky a zelí! Poradíme vám, jak na to!

Svátek svatého Martina bez dobrého jídla? Ani nápad! Dopřejte si ty nejlepší pochoutky a inspirujte se našimi radami a skvostnou husu s přílohou připravte v pohodlí domova a s láskou. Věřte nebo ne, láska prochází žaludkem!

Recepty na šťavnatý bůček: Pomalu pečený, marinovaný nebo s nádivkou!

Bůček nepatří zrovna k tomu nejdietnějšímu, co bychom mohli sníst. Ovšem zase je to taková voňavá dobrota, které prostě jednou za čas nemůžete odolat! Neochutnat tyhle recepty by byla velká chyba!

Nejnovější články

BMI kalkulačka

  


Doporučujeme z Recepty.cz

Politika

Kupka se dostal do Sněmovny, Bendl si hledá…

Poslanecký mandát za ODS ve Středočeském kraji získal starosta Líbeznic Martin Kupka. Zjistil to…

celý článek »

České celebrity

Wabiho Daňka (†70) léta ničil alkohol: Vypil…

Jednoho na povzbuzení, jednoho na usínání. Alkohol byl pro Wabiho Daňka (✝70) mnoho let přítelem,…

celý článek »

Cestování

Kvůli perfektní fotce riskují život! Turisté…

Odvaha, nebo nebezpečný hazard? Turisté každý rok směřují do Zambie, aby se vyfotili na vrcholku…

celý článek »

Ročník 2017/18

Šéf Slavie Tvrdík o Nezmarovi, plánech s…

Jaké bude mít nový sportovní ředitel Jan Nezmar úkoly? Jak hodnotí výsledky v aktuální sezoně a jaké…

celý článek »