Božské ovocné knedlíky: Kynuté, tvarohové nebo z odpalovaného těsta! | Recepty.Blesk.cz

Božské ovocné knedlíky: Kynuté, tvarohové nebo z odpalovaného těsta!

Foto: shutterstock.com
15.07.2017 / 06:00

Proč bychom měli milovat léto? No přece kvůli plněným ovocným knedlíkům, které nemají konkurenci. Jsou hříšně dobré, sice kalorické, ale zato fantastické. Dají se připravit na tisíc způsobů a plnit se dají vším možným ovocem. Jestli jste ještě všechny recepty nevyzkoušeli, tak to honem rychle napravte!

 

Plněné ovocné knedlíky se považovaly odjakživa za chloubu moravské i české kuchyně. A v Evropě byly dokonce tak moc proslulé, že francouzský labužník Edouard de Pomiane zařadil švestkové mezi deset nejlepších jídel světa! A právě ty miloval i Jan Neruda, který jim dokonce složil hold v jednom ze svých fejetonů  "švestkový knedlík je můj ideální ideál"!

Švestkové knedlíky z bramborového těsta

Švestkové knedlíky z bramborového těsta

Můžete koupit švestky čerstvé, ale klidně lze použít i ty zmražené. Každopádně zmizí z talíře skoro okamžitě.celý článek

Tvarohové švestkové knedlíky

Tvarohové švestkové knedlíky

Naprostá klasika, které budete jen těžko odolávat.celý článek

V létě se dá s knedlíky doslova kouzlit. Všude kolem je totiž tolik nejrůznějšího ovoce, že je těžké si vybrat. Podle odborníků jsou knedlíky ovšem kalorickou bombou. A to samozřejmě taky kvůli tomu, čím je posypete a polijete. Pokud chcete přece jen hřešit zdravěji, doporučujeme knedlíky z těsta tvarohového. Ty si můžete dopřát i v případě, že držíte dietu, samozřejmě jen malou porci.

Tvarohové knedlíky s meruňkami

Tvarohové knedlíky s meruňkami

Jsou božské, nadýchané a naprosto delikátní. Můžete je udělat v neděli k obědu a máte hlavní jídlo i dezert dohromady.celý článek

Tvarohové knedlíky s jahodami

Tvarohové knedlíky s jahodami

Jsou snadné, rychlé a naprosto dokonalé. Zvládne je i naprostá začátečnice! S čerstvými jahodami vykouzlíte doslova nebeský oběd.celý článek

Kynuté ovocné knedlíky jsou prostě babiččina klasika, kterou stojí zato aspoň jednou za celé léto ochutnat. No, zabije vás snad jeden jediný kynutý knedlík? Tyhle dva recepty určitě vyzkoušejte a nemusíte čekat až na neděli! Pozor jen, když těsto připravujete, nepodceňujte dobu kynutí a teplotu surovin. 

Kynuté ovocné knedlíky

Kynuté ovocné knedlíky

Zřejmě každý rád zhřeší tímto sladkým pokrmem. Zkuste naší variantu se zakysanou smetanou.celý článek

Kynuté jahodové knedlíky

Kynuté jahodové knedlíky

Nadýchaná dobrota, po které se jen zapráší!celý článek

První ovocné knedlíky se objevily v našich kuchyních v 17. století a náplň měly švestkovou. Překvapivé bylo, že se smažily. Později se začaly dělat z páleného, žemlového, krupicového, kynutého či bramborového těsta a balily se do nich nejrůznější druhy ovoce. Na Moravě je kuchařinky sypaly mákem, v Čechách tvarohem, jinde se polévaly smetanou nebo máslem. Fantazii se meze nekladly. Tyhle dva recepty z odpalovaného a spařeného těsta znáte? Chutnají neméně božsky.

Broskvové knedlíky ze spařeného těsta

Broskvové knedlíky ze spařeného těsta

Tyhle knedlíky chutnají naprosto dokonale! Místo broskví můžete použít i meruňky.celý článek

Malinové knedlíky z odpalovaného těsta

Malinové knedlíky z odpalovaného těsta

Odpalované těsto je křupavé a nadýchané, takže knedlíky vyrobené z něj budou stejně lehoučké. Ochutnejte.celý článek

 

Tyhle knedlíky sice nejsou plněné ovocem, ale rozhodně chutnají stejně skvěle! Vyzkoušejte knedlíky plněné uzeným masem:

F.O.O.D. Česko: Jak na knedlíky plněné uzeným masem? • 

Diskuse k článku

.

Přesolili jste polévku nebo to přehnali s pepřem? Takhle ji zachráníte!

Nikdo není dokonalý, a i sebelepší kuchařka může někdy udělat chybu. Ty zkušenější ovšem vědí, jak se dá zachránit i zdánlivě zkažený pokrm. Ostatně, naše babičky to věděly moc dobře, vyhodit jídlo si nemohly dovolit. Zkuste to

Rychlovky za pár korun a do 30 minut: Omeleta, bramborák nebo noky se špenátem

Nepromarněte všechen čas u sporáku. Kromě toho je možná vaše peněženka před výplatou prázdná. Tahle jídla jsou nejen rychlá, ale taky levná. Určitě za ně nedáte víc než stovku. Nechte si chutnat!

Poctivý domácí vývar jako od babičky! Zamrazte si ho do zásoby

Nekupujte hotové bujony, ale naučte se uvařit si poctivý vývar sami doma. Domácí vývar je jemnější, aromatičtější a taky méně slaný než kupovaný. A ještě jedno velké plus má. Můžete si ho zamrazit! Budete ho mít tak vždy po ruce.

Zimní polévky, které vás posilní a postaví na nohy! Vývary, kyselo nebo zelňačka

Potřebujete se pořádně zahřát a získat novou energii? Uvařte si polévku! Polévka je grunt, který nejen postaví na nohy po kocovině, ale taky působí jako pomocník v boji s nemocemi. Navíc krásně zahřeje, což právě teď v zimě

Nejnovější články

BMI kalkulačka

  


Doporučujeme z Recepty.cz

Chat

Milenka Karla Kryla na chatu Blesk.cz: Otevřeně…

Dagmar Světlovská (59) tvrdí, že  byla poslední vážnou láskou písničkáře Karla Kryla (+49). Ten zemřel…

celý článek »

Prezidentské volby 2018

Zákulisí prezidentské debaty na ČT: Zeman…

Nechce být kladeč věnců. Podmínky si ale prý klást umí. Prezident Miloš Zeman (73) se utká se svým…

celý článek »

České celebrity

Jak bydlí misska Doleželová s milionářem…

Po dlouholeté smůle, kdy Jana Doleželová (36) jezdila po akcích a lovila muže svých snů, zakotvila…

celý článek »

Krimi

Tereza (21) z vězení píše zprávy z mobilu?!…

Případ jednadvacetileté blondýnky Terezy H., které hrozí vysoký trest za pašování drog, otřásá nejen…

celý článek »