7 tipů, jak vylepšit základní třené těsto na bábovky nebo bublaniny | Recepty.Blesk.cz

7 tipů, jak vylepšit základní třené těsto na bábovky nebo bublaniny

  • Foto: Profimedia
    5července   2017  /  06:00

    Třené těsto je velmi jednoduché a nepotřebujete k tomu moc času ani zkušeností. Můžete z něj upéct dorty, bábovky nebo letní bublaniny a další podobné moučníky. Existuje spousta vychytávek, díky nimž můžete klasické třené těsto vylepšit.

  • 1. Citrusy


     

    Na závěr přidejte do těsta nastrouhanou kůru z pomeranče. Tohle těsto se pak skvěle hodí do koláčů s bílou čokoládou nebo mákem, protože citrusy mu dodají potřebnou svěžest. Navíc těsto hezky zabarví, takže je moučník i pastvou pro oči.

  • 2. Káva


     

    Chystáte se upéct mramorovou bábovku nebo dvoubarevný koláč? Zkuste do třeného těsta (do tmavé části) vmíchat místo mléka šálek kávy. Nejen že těsto nádherně zabarví, ale dodá mu také typickou kávovou chuť a vůni. Nahoru se pak dokonale hodí čokoládová poleva.

     

    Přepálené mléko nebo zápach z cibule? 7 babských triků, které to vyřeší!

    Přepálené mléko nebo zápach z cibule? 7 babských triků, které to vyřeší!

    Každá kuchařka čas od času něco připálí nebo vaří jídlo, které má svou charakteristickou vůni, která není zrovna líbivá. A pokud druhý den čekáte návštěvu,…celý článek

  • 3. Superpotraviny


     

    Jsou populární a zdravé, takže je zkuste zakomponovat i do přípravy třeného těsta. Pokud máte rádi makový koláč nebo bábovku, místo máku do těsta přidejte 2 až 3 lžíce chia semínek. Na chuti nic neztratí.

  • 4. Bylinky


     

    Do sladkého koláče bylinky? Ale ano, jde to. Například máta skvěle chutná v čokoládovém těstě nebo v kombinaci s jahodami, meduňka zase v citronovo-ovocných koláčích. S meruňkami zase úžasně ladí bazalka. Bylinek je všude plno a v létě jsou plné vůně i chuti, tak proč toho nevyužít?

     

    Domácí pesto: Jak ho vyrobit, kde ho použít a jak skladovat, aby vydrželo co nejdéle!

    Domácí pesto: Jak ho vyrobit, kde ho použít a jak skladovat, aby vydrželo co nejdéle!

    Pesto je úžasná směs, kterou využijete téměř všude v kuchyni. Variací je navíc neuvěřitelně mnoho - nemusíte použít jen bazalku, ale třeba rajčata,…celý článek

  • 5. Exotika


     

    Mléko se dá nahradit kokosovým mlékem, které seženete ve zdravé výživě nebo i v mnoha supermarketech. Tato kombinace je vhodná pro přípravu citrusových koláčů. A místo másla můžete přidat kokosový olej! Když potom sáhnete ještě po ananasu, moučník s vůní Karibiku je na stole.

  • 6. Ořechy


    Foto: Profimedia

     

    Chcete, aby měl koláč mandlovou příchuť? Přidejte do těsta sušenky Amarattini. Díky tomu ale těsto přijme více tekutin, takže tam musíte přidat také více mléka. Nemusíte se bát použít ani karamelové sušenky, oříšky nebo ovesné vločky opražené nasucho. Bábovka tak bude mít netradiční, křupavou texturu.

     

    5 triků, jak upéct nejlepší domácí chleba

    5 triků, jak upéct nejlepší domácí chleba

    Není nad chutný a voňavý chléb. Jenže ten ze supermarketů už dávno nechutná tak jako před lety. I proto si ho stále více lidí zkouší upéct doma. Není…celý článek

  • 7. Alkohol


    Foto: Profimedia

     

    Při přípravě těsta můžete nahradit tekutinu ovocným nebo smetanovým likérem. Jakmile chcete dostat do koláče opravdu alkohol, do hotového těsta udělejte špejlí dírky a do nich nalijte trošku likéru smíchaného s ovocnou šťávou.

     

    Milujete croissasnty? Podívejte se na naše VIDEO a naučte se těsto na tuhle sladkou dobrotu:

    Michal Nikodem z kuchařského studia Ola Kala ukazuje, jak správně připravit těsto na croissanty. • 

/
Autor: aši

Diskuse k článku

.

Božské palačinky: Nadýchané sladké pokušení, kterému neodoláte!

Máte strach, že se vám nepovedou, takže je raději neděláte? Chyba! Dají se naučit a pak už je můžete svým blízkým připravovat, kdykoli vás napadne, třeba jako rychlou večeři, zákusek po lehkém obědě nebo je můžete sníst druhý

Nejlepší dýňové recepty: Polévka, kari, hranolky i koláče!

Nezapomněli jste, že právě teď je sezona dýní? Pokud znáte jen tu oranžovou, pak věřte, že jich je mnohem víc – máslová, špagetová nebo žaludová. Využít se dají všechny, každopádně dýňové pokrmy patří k podzimu. Tyhle znáte?

Už máte remosku? Tohle všechno v ní můžete připravit!

Remoska je český fenomén a není divu. Rychle a zdravě v ní uvaříte předkrm, hlavní jídlo, a dokonce i upečete dezert. Hlavní výhoda oproti troubě? Stačí vám trošku místa a elektrická zásuvka, takže je ideální do menších kuchyní

Podzimní jablečné koláče: Tažený závin s drobenkou nebo bublanina s jablky!

Podzim by snad nebyl podzimem, kdyby v něm nebyla jablka! Červená, žlutá nebo zelená, všechna voní krásně po podzimu. Jsou zdravá, šťavnatá a perfektně se hodí pro sladkou kuchyni. Zkuste tyhle recepty a neděle bude dokonalá!

Nejnovější články

BMI kalkulačka

  


Doporučujeme z Recepty.cz

České celebrity

Jan Tříska (80) v kritickém stavu: Co mu…

Záhadný pád či skok herce Jana Třísky (80) z Karlova mostu šokuje i jeho kolegy! Oblíbenému kamarádovi,…

celý článek »

Svět

V deseti supermarketech se objevil kokain.…

Minimálně v deseti bavorských supermarketech čekalo pracovníky překvapení při vybalování banánů.…

celý článek »

Praha - Zprávy

Cizinec vjel s autobusem na Karlův most!…

Byl snad slepý? Řidič-cizinec se v neděli odpoledne rozhodl nerespektovat zákazy a se svým autobusem…

celý článek »

Cyklistika

Senzační Sagan je potřetí v řadě mistrem…

Peter Sagan zase vládne! Už potřetí za sebou! Slovenský cyklista se stal mistrem světa v silničním…

celý článek »