7 tipů, jak vylepšit základní třené těsto na bábovky nebo bublaniny | Recepty.Blesk.cz

7 tipů, jak vylepšit základní třené těsto na bábovky nebo bublaniny

  • Foto: Profimedia
    5července   2017  /  06:00

    Třené těsto je velmi jednoduché a nepotřebujete k tomu moc času ani zkušeností. Můžete z něj upéct dorty, bábovky nebo letní bublaniny a další podobné moučníky. Existuje spousta vychytávek, díky nimž můžete klasické třené těsto vylepšit.

  • 1. Citrusy


     

    Na závěr přidejte do těsta nastrouhanou kůru z pomeranče. Tohle těsto se pak skvěle hodí do koláčů s bílou čokoládou nebo mákem, protože citrusy mu dodají potřebnou svěžest. Navíc těsto hezky zabarví, takže je moučník i pastvou pro oči.

  • 2. Káva


     

    Chystáte se upéct mramorovou bábovku nebo dvoubarevný koláč? Zkuste do třeného těsta (do tmavé části) vmíchat místo mléka šálek kávy. Nejen že těsto nádherně zabarví, ale dodá mu také typickou kávovou chuť a vůni. Nahoru se pak dokonale hodí čokoládová poleva.

     

    Přepálené mléko nebo zápach z cibule? 7 babských triků, které to vyřeší!

    Přepálené mléko nebo zápach z cibule? 7 babských triků, které to vyřeší!

    Každá kuchařka čas od času něco připálí nebo vaří jídlo, které má svou charakteristickou vůni, která není zrovna líbivá. A pokud druhý den čekáte návštěvu,…celý článek

  • 3. Superpotraviny


     

    Jsou populární a zdravé, takže je zkuste zakomponovat i do přípravy třeného těsta. Pokud máte rádi makový koláč nebo bábovku, místo máku do těsta přidejte 2 až 3 lžíce chia semínek. Na chuti nic neztratí.

  • 4. Bylinky


     

    Do sladkého koláče bylinky? Ale ano, jde to. Například máta skvěle chutná v čokoládovém těstě nebo v kombinaci s jahodami, meduňka zase v citronovo-ovocných koláčích. S meruňkami zase úžasně ladí bazalka. Bylinek je všude plno a v létě jsou plné vůně i chuti, tak proč toho nevyužít?

     

    Domácí pesto: Jak ho vyrobit, kde ho použít a jak skladovat, aby vydrželo co nejdéle!

    Domácí pesto: Jak ho vyrobit, kde ho použít a jak skladovat, aby vydrželo co nejdéle!

    Pesto je úžasná směs, kterou využijete téměř všude v kuchyni. Variací je navíc neuvěřitelně mnoho - nemusíte použít jen bazalku, ale třeba rajčata,…celý článek

  • 5. Exotika


     

    Mléko se dá nahradit kokosovým mlékem, které seženete ve zdravé výživě nebo i v mnoha supermarketech. Tato kombinace je vhodná pro přípravu citrusových koláčů. A místo másla můžete přidat kokosový olej! Když potom sáhnete ještě po ananasu, moučník s vůní Karibiku je na stole.

  • 6. Ořechy


    Foto: Profimedia

     

    Chcete, aby měl koláč mandlovou příchuť? Přidejte do těsta sušenky Amarattini. Díky tomu ale těsto přijme více tekutin, takže tam musíte přidat také více mléka. Nemusíte se bát použít ani karamelové sušenky, oříšky nebo ovesné vločky opražené nasucho. Bábovka tak bude mít netradiční, křupavou texturu.

     

    5 triků, jak upéct nejlepší domácí chleba

    5 triků, jak upéct nejlepší domácí chleba

    Není nad chutný a voňavý chléb. Jenže ten ze supermarketů už dávno nechutná tak jako před lety. I proto si ho stále více lidí zkouší upéct doma. Není…celý článek

  • 7. Alkohol


    Foto: Profimedia

     

    Při přípravě těsta můžete nahradit tekutinu ovocným nebo smetanovým likérem. Jakmile chcete dostat do koláče opravdu alkohol, do hotového těsta udělejte špejlí dírky a do nich nalijte trošku likéru smíchaného s ovocnou šťávou.

     

    Milujete croissasnty? Podívejte se na naše VIDEO a naučte se těsto na tuhle sladkou dobrotu:

    Michal Nikodem z kuchařského studia Ola Kala ukazuje, jak správně připravit těsto na croissanty. • 

/
Autor: aši

Diskuse k článku

.

Nejlepší omáčky: Rajská, koprovka nebo svíčková na smetaně!

Tahle česká klasika nemá ve světě obdoby a na tom trváme! K dosažení dokonalosti omáček je potřeba zkušenost, trpělivost a někdy trvá dlouhé roky, než se z vás stanou omáčkoví machři. Věřili byste, že jsou rodiny, které mezi

Recept na poctivý domácí chléb: Triky, jak ho mít co nejlepší!

Křupavý a čerstvý chleba hned po ránu? Proč ne, stačí, když se ho naučíte upéct sami doma. Můžete zkusit klasický pšeničný, ovšem fantazii se meze nekladou. Chléb se dá upéct z ječné mouky, ovesné, pohankové, špaldové nebo

Luxusní dezerty první republiky: Roláda, dort s ořechy a bezé s krémem!

Kdysi se v Praze chodilo na dortíky k Myšákovi nebo Bergerovi. Cukrárny byly za první republiky opravdovým chrámem, kde jste si pochutnali na skvělých dezertech, dortech či moučnících. Zručné hospodyně zvládly stejně dobré samy

Svatomartinské menu: Báječná husa, knedlíky a zelí! Poradíme vám, jak na to!

Svátek svatého Martina bez dobrého jídla? Ani nápad! Dopřejte si ty nejlepší pochoutky a inspirujte se našimi radami a skvostnou husu s přílohou připravte v pohodlí domova a s láskou. Věřte nebo ne, láska prochází žaludkem!

Nejnovější články

BMI kalkulačka

  


Doporučujeme z Recepty.cz

Politika

Kupka se dostal do Sněmovny, Bendl si hledá…

Poslanecký mandát za ODS ve Středočeském kraji získal starosta Líbeznic Martin Kupka. Zjistil to…

celý článek »

České celebrity

Wabiho Daňka (†70) léta ničil alkohol: Vypil…

Jednoho na povzbuzení, jednoho na usínání. Alkohol byl pro Wabiho Daňka (✝70) mnoho let přítelem,…

celý článek »

Cestování

Kvůli perfektní fotce riskují život! Turisté…

Odvaha, nebo nebezpečný hazard? Turisté každý rok směřují do Zambie, aby se vyfotili na vrcholku…

celý článek »

Ročník 2017/18

Šéf Slavie Tvrdík o Nezmarovi, plánech s…

Jaké bude mít nový sportovní ředitel Jan Nezmar úkoly? Jak hodnotí výsledky v aktuální sezoně a jaké…

celý článek »